Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2009

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΗ ....COBRA !!!!

Είναι ένας καινούργιος φίλος και δικαιούται το κλασικό καλωσόρισμα του ΜΠΑΡΜΠΑΝΙΚΟΥ.

Το όνομα το είδατε!!! Εγγυόμαι ότι δεν με δάγκωσε. Προφανώς, άλλους έχει για τέτοιο σκοπό. Διαβάστε:

Η «κοινή διακήρυξη» Σαμαρά και Αβραμόπουλου βάζει μπουρλότο στα θεμέλια της Νέας Δημοκρατίας.

Παγιδευμένος ο Σαμαράς στα επικοινωνιακά τρικ Αβραμόπουλου έχασε την ουσία της επικοινωνίας. Τα λάθη όμως κοστίζουν.
Πρωταρχικό μέλημα των οπαδών και μελών της ΝΔ στην εσωκομματική μάχη για την ανάδειξη νέου αρχηγού είναι η διατήρηση της ενότητας. Ο φόβος μιας νέας διάσπασης πρόκειται να λειτουργήσει καταλυτικά στην ανάδειξη της ηγεσίας. Καθώς θα πλησιάζει η 29η Νοεμβρίου είναι φυσικό το κλίμα να πολώνεται περισσότερο αν και οι οπαδοί (κυρίως) του Σαμαρά έχουν ξεκινήσει τον «αγώνα» και τα χτυπήματα κάτω από τη μέση, προ πολλού!
Η χθεσινή «κοινή διακήρυξη» μπορεί να περιέχει ωραία λογάκια αλλά ματώνει ακόμα περισσότερο το σώμα της ΝΔ
. Καταρχάς υπονοούνται συμφωνίες κάτω απ’ το τραπέζι γιατί είναι δεδομένο ότι «κάτι ήθελε» ο Δημήτρης και δεν το εξασφάλισε από την πλευρά της Ντόρας.
Έπειτα το περιεχόμενο της διακήρυξης που επικαλείται νεποτισμό στη ΝΔ, όταν νεποτισμός υπάρχει σε όλα τα κόμματα και σε όλο τον κόσμο! Εκτός και αν ο Σαμαράς και ο Αβραμόπουλος έρχονται από άλλο πλανήτη! Εξάλλου και οι δυό τους είναι αποτέλεσμα νεποτισμού μια και το φαινόμενο δεν λειτουργεί μόνον από πατέρα σε κόρη αλλά και από «πατέρα» προς ευνοούμενους. Εκτός και αν δίνουν δικές τους ερμηνείες στις λέξεις. Εκτός και αν βαφτίζουν το κρέας, ψάρι! Είναι γεγονός ότι......


Εμβόλιο για τη γρίπη: Τι πρέπει να ξέρετε

Δέκα απαντήσεις σε ισάριθμες ερωτήσεις, σχετικά με το εμβόλιο κατά του ιού της νέας γρίπης Α (Η1Ν1)ν, δίνει το ΙΑΤΡΟΝΕΤ. Οι επιστήμονες είναι καθησυχαστικοί για την ασφάλειά του, αλλά καλούν τους επαγγελματίες Υγείας να προσέχουν και να αναφέρουν τυχόν ανεπιθύμητες ενέργειες.
Ποια πανδημικά εμβόλια κυκλοφορούν στην Ευρώπη;
Μέχρι σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει δώσει έγκριση σε τέσσερα πρότυπα εμβόλια:
  • Celvapan από την εταιρεία Baxter AG
  • Daronrix, από την εταιρεία GlaxoSmithKline Biologicals S.A
  • Focetria από την εταιρεία Novartis Vaccines and Diagnostics S.r.l
  • Pandemrix από την εταιρεία GlaxoSmithKline Biologicals S.A
Πώς παράγονται τα εμβόλια;
Τα τρία από αυτά τα εμβόλια, Daronrix, Focetria και Pandemrix περιέχουν ‘πρόσθετα ενισχυτικά’. Αυτά είναι συστατικά τα οποία περιέχονται μαζί με το στέλεχος του εμβολίου προκειμένου να προκαλέσουν μια καλύτερη ανταπόκριση. Όλα τα πρότυπα εμβόλια έχουν παραχθεί με το στέλεχος Η5Ν1 του ιού της γρίπης το οποίο άλλαξε σε στέλεχος Η1Ν1 το οποίο προκαλεί και την τρέχουσα πανδημία.
Είναι αποτελεσματικά;
Η Επιτροπή του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων για τα Φαρμακευτικά Προϊόντα Ανθρώπινης Χρήσης (CHMP) γνωμοδότησε ότι η προσθήκη του στελέχους του ιού Η1Ν1 δεν έχει μεγάλη επίδραση στην ασφάλεια και τη δραστικότητα του πανδημικού εμβολίου. Αυτό βασίζεται στην προηγούμενη εμπειρία με τα εμβόλια της ‘εποχικής γρίπης’. Η σύνθεση αυτών των εμβολίων αναπροσαρμόζεται σε ετήσια βάση, σύμφωνα με τις διεθνείς συστάσεις, συμπεριλαμβάνοντας τα στελέχη της εποχιακής γρίπης που αναμένεται να δημιουργήσουν τις επερχόμενες επιδημίες εποχιακής γρίπης. Η εμπειρία έχει καταδείξει .....


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου