Δευτέρα, 2 Νοεμβρίου 2009

ΑΒΡΑΓΚΙΟΖΗΣ ΤΕΛΟΣ

Οριστική ταφόπλακα έβαλε στις αρχηγικές πολιτικές του φιλοδοξίες, ο μεγαλύτερος αβραγκιόζης της συντηρητικής παράταξης.
Ο πιο ανάξιος και ανίκανος πολιτικός, ο χρεοκόπος του Εθνικού Συστήματος Υγείας, μετά τα χθεσινά και προχθεσινά γελοία κοκορίσματά του, στη Κεντρική Επιτροπ
ή της Ν.Δ., ΕΞΑΝΑΓΚΑΣΤΗΚΕ μετά και το φτύσιμο Καραμανλή, να παραιτηθεί σήμερα των προσπαθειών του και να αποχωρήσει κακήν κακώς από τη διεκδίκηση της αρχηγίας.
Όπως θα έχετε διαπιστώσει, μετά τις
εκλογές της 4-10-2009, απέφυγα να ασχοληθώ ουσιαστικά μαζί του, παρ' ότι ήξερα ότι διεκδικούσε την αρχηγία της ΝΔ.
Ο μοναδικός λόγος ήταν αυτή καθ εαυτή, η αυτοαπαξίωσή του. Ο Αβραμόπουλος ήξερε και κάθε μέρα μεταβαλλόταν
σε ένα μάτσο πολιτικά άχυρα. Έβγαζε κουρασμένες άναρθρες κουβέντες, χωρίς ειρμό και νόημα.
Κάθε μέρα μεταβαλλόταν από μόνος του πλέον, σε ένα θλιβερό πολιτικό πτώμα σε παρατεταμένη αποσύνθεση. Δε
ν χρειαζόταν σπρώξιμο
Γλίστρησε και βούλιαξε στη σαπίλα που ο ίδιος και η άνομη παρέα του κατασκεύαζε.
Εγώ, ο ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ Α. ΝΙΚΟΛΑΟΣ, πρώην Διοικητικός- Οικονομικός Επιθεωρητής του Σ.Ε.Υ.Υ.Π., νιώθω μεγάλη ικανοποίηση, γιατί με τις όσες δυνάμεις είχα, έβαλα μαζί με άλλους, ένα μικρό λιθαράκι, για να χτιστεί ένα φράγμα στις αρρωστημένες φιλοδοξίες ενός επικίνδυνου πολιτικού. Ανεξάρτητα με τη πολιτική "ποιότητα" των άλλων διεκδικητ
ών, το δεδομένο και θετικό είναι, ότι όχι απλά γλύτωσε ένα κόμμα εξουσίας από τα νύχια μιας επικίνδυνης παρεούλας, αλλά γλύτωσε η χώρα από αυτή τη τρισάθλια πολιτική παρεούλα του Αβραμόπουλου.
Ο ΜΠΑΡΜΠΑΝΙΚΟΣ ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ το γιορτάζει ιδιαίτερα.

Παρακάτω, ολόκληρη η ανακοίνωση της απόσυρσης:

"Δελτίο Τύπου

Δήλωση Δημήτρη Αβραμόπουλου (2/11/09)

Ο κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος, προέβη σήμερα, Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2009, στην ακόλουθη δήλωση:

«Στις 13 Οκτωβρίου, ανακοίνωσα την υποψηφιότητά μου για την Προεδρία του Κόμματος, θέτοντάς την, στην κρίση των φίλων και των οπαδών της Νέας Δημοκρατίας.

Θεώρησα, ότι η κρίση που ακολούθησε τη συντριπτική ήττα της παράταξής μας, αποτελεί ταυτόχρονα τη μεγάλη της ευκαιρία να μετατρέψει τη διαδικασία εκλογής σε απαρχή μιας πορείας ανανέωσης και της παράταξής μας και του πολιτικού μας συστήματος.

Για το λόγο αυτό, επέμεινα, από την αρχή σε μία αναγκαία προϋπόθεση: να ανοιχτεί το Κόμμα προς την κοινωνική του βάση, πέραν δηλαδή των οργανωμένων μελών, να άνοιγε η πόρτα για τους φίλους και τους οπαδούς μας, που θα ήσαν οι εγγυητές της ενότητάς μας και οι πρωταγωνιστές της ανανέωσής μας και κατέβαλα κάθε προσπάθεια να πείσω τους συνυποψηφίους μου και τα μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής.

Κατά τη διάρκεια της Συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής, που θα ελάμβανε τις αποφάσεις για τις αναγκαίες αλλαγές του Καταστατικού μας, αποδέχθηκα μία λύση που, ενώ δεν απηχούσε τις πραγματικές προσωπικές μου απόψεις, έκρινα, ότι ήταν επιβεβλημένη στο όνομα της αποτροπής άμεσου κινδύνου για τη συνοχή της παράταξής μας.

Με την τροπή που παίρνουν, ακόμα και σήμερα τα πράγματα, μετά την προχθεσινή Συνεδρίαση, θεωρώ, ότι πρέπει να ολοκληρώσω το βήμα που έκανα στην Κεντρική Επιτροπή, παίρνοντας αποφάσεις, που υπαγορεύει η συνείδηση και οι αρχές μου με γνώμονα τη διαφύλαξη της ενότητας του Κόμματος και την εξασφάλιση της υπέρβασης της κρίσης του.

Δεν επιθυμώ να είμαι μέρος αυτής της κρίσης.

Αρνούμαι να γίνω μέρος αυτής της εσωτερικής σύγκρουσης.

Επιθυμώ να είμαι συντελεστής παραγωγής μιας νέας πολιτικής, με όρους, που θα προετοιμάζουν το μέλλον, χωρίς να αναπαράγουν το παρελθόν και τους διχασμούς του.

Για το λόγο αυτό, αποσύρω τη υποψηφιότητά μου για την Προεδρία του Κόμματος.

Εξακολουθώ να θεωρώ, ότι οι διαδικασίες εκλογής της νέας ηγεσίας δεν πρέπει να εξελιχθούν σε διαδικασίες οποιασδήποτε αμφισβήτησης και κυρίως της αποτελεσματικότητας των αναγεννητικών προσπαθειών της παράταξής μας.

Είναι αυτή, μία ακόμα σημαντική συνεισφορά μου την κρίσιμη τούτη ώρα, στην ταχύτερη δυνατή επίλυση του προβλήματος της ηγεσίας, με τρόπο, όμως, που να συνδυάζει την επιλογή της νέας ηγεσίας με την απάντηση κρίσιμων ερωτημάτων ταυτότητας και ιδεολογίας.

Επιλέγω, δηλαδή, η περαιτέρω συμβολή μου να είναι συμβολή αρχών και ιδεών, μακριά από δεύτερες σκέψεις και υστεροβουλία

Παραμένω σταθερά στην πρώτη γραμμή της συλλογικής μας προσπάθειας».

ΠΗΓΗ: http://www.avramopoulos.gr/ "

3 σχόλια:

 1. Μπαρμπανίκο,καλασπέρα.
  Σε ενα καποιο σχολιο που ειχα κανει ελεγα πως το παιχνίδι ειναι καλά στημένο,
  Η Ψηλή εκανε την δουλειά της.
  Το τι εταξε θα το δουμε!!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Φίλε Μπαρπανίκο ο κύριος είχε καβαλήσει το καλάμι και το έπαιζε καουμπόης. Νόμιζε ότι ακόμα οι Έλληνες ψηφίζουν λιμοκοντόρους. Έσπασε το ρημάδι το καλάμι και πάει μας τελείωσε.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΔΙΑΚΡΥΝΕΤΑΙ : ΣΤΗ ΛΟΓΙΚΗ ΔΕΞΙΑ , ΣΤΟ ΛΟΓΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΙ ΣΤΗ ΛΟΓΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ! ΚΑΙ ΤΑ ΤΡΕΙΑ ΕΙΝΙ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΞΕΝΟΦΕΡΤΑΚΑΙ ΞΕΝΟΔΗΓΟΥΜΕΝΑ !!! ΟΙ Π0ΛΙΤΙΚΟΙ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΤΑ ΤΣΑΚΑΛΙΑ ....!!!! ΟΤΙ ΒΡΟΥΝΕ ΤΟ ΤΡΩΝΕ ....ΤΟ ΚΑΤΑΤΡΩΝΕ !!! ΣΤΑΜΟΣ 1 ΚΑΛΑΜΑΤΑ

  ΑπάντησηΔιαγραφή