Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2009

ΕΚΤΑΚΤΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ: >>> Ετήσιο Συνέδριο Ακαδημαϊκών για τη Μικρασιατική Καταστροφή!!!

Annual Academic Conference on the Asia Minor Catastrophe

Η Ελληνικη Ένωση Αμερικής - Hellenic League of America (HLA), μου έστειλε (hla@hellenicleagueofamericahla.org) χθες το βράδυ, τη παρακάτω Έκτακτη Ανακοίνωση, και μας παρακαλεί, να τη κάνουμε ευρύτερα γνωστή, για να συμβάλλουμε στην επιτυχία του Συνεδρίου που διοργανώνει:

"URL: http://hellenicleagueofamericahla.org/annual_academic_conference_on_the_asia_minor_catastrophe

Ετήσιο Συνέδριο Ακαδημαϊκών για τη Μικρασιατική Καταστροφή

Για άμεση κυκλοφορία: 3 Νοεμβρίου, 2009

Επικοινωνία: Ιωάννης Fidanakis, New Jersey, Tel. 1-973-464-0211

Η Ελληνική Ένωση της Αμερικής, HLA με υπερηφάνεια ανακοινώνει, την ετήσια Ακαδημαϊκή φετινή διάσκεψη για τη Μι
κρασιατική Καταστροφή, που φιλοξενείται από την Εταιρεία Ελλήνων του Πόντου του Σικάγο, το Σάββατο 7 Νοεμβρίου 2009. Η εκδήλωση, η οποία είναι συν-χρηματοδοτούμενη από την Παν-Ποντιακή Ομοσπονδία των ΗΠΑ και του Καναδά, το Σύνδεσμο Ελληνικών-Midwest και την Ομοσπονδία της Ελληνοαμερικανικής Οργάνωσης «Ένωσις», θα επικεντρωθεί στις εμπειρίες των Ελλήνων που ζουσαν στην Οθωμανική Μικρά Ασία, τον Πόντο, και την Ανατολική Θράκη κατά τη διάρκεια της Γενοκτ ονίας του Ελληνισμού. Η συνέχεια της Διάσκεψης του περασμένου έτους, στην οποία δημοσιοποιήθηκαν διάφορα σημαντικά θέματα, που επιλαμβάνονται του αγώνα, για την αναγνώριση της γενοκτονίας μας. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το φετινό συνέδριο, παρακαλώ να επισκεφθείτε την Ιστοσελίδα της Εταιρείας των Ελλήνων του Πόντου, του Σικάγο: http://www.pontiangreeks.org/

Τα έγγραφα και το πρόγραμμα και την επιστολή από την Πανευρωπ
αϊκή Ομοσπονδία Ποντιακών ΗΠΑ που κυκλοφορούν για τη Διάσκεψη, μπορείτε επίσης να κατεβάσετε, από την ιστοσελίδα HLA, ανατρέχοντας στον σύνδεσμο URL, που υπάρχει στην κορυφή παραπάνω, για απευθείας αντίγραφο του εν λόγω δ ελτίο Τύπου.
Το Φετινό Πάνελ, θα εποπτεύεται από το Διευθυντή του Ινστιτούτου Zoryan του Τορόντο του Καναδά, κ. Γιώργο Shirinian.
Είναι χαρακτηριστικό, ότι θα συμμετάσχουν γνωστοί ακαδημαϊκοί, όπως ο Δρ Taner Akcam, από το Πανεπιστήμιο Clark, που θα παρουσιάσει το θέμα «Η ελληνική απέλαση και οι σφαγές του 1913-1914 - Η Πρώτη Εκτέλεση για τη Γενοκτονία των Αρμενίων».
Επίσης, Συντονιστής του συνεδρίου, θα είναι ο Δρ Κωνσταντίνος Χατζηδημητρίου από Πανεπιστήμιο St Johns, που θα παρουσιάσει το θέμα «Επίσημες και Ανεπίσημες Αμερικανικές Αντιδράσεις για την Καταστροφή της Μικράς Ασίας»
, "τι δικαιολογίες αποκαλύπτει".
Ο Δανός Ιστορικός και Ερευνητής Matthias Bjornlund θα παρουσιάσει το θέμα «Οι διώξεις των Αρμενίων και των Ελλήνων στη Σμύρνη, 1914-16: Μια ειδική περίπτωση παρατεταμένων γενοκτ ονιών, κατά τη διάρκεια της Οθωμανικής Κυριαρχίας».
Από το Haverford College, ο Δρ Αλέξανδρος Κιτροέφ θα παρουσιάσει το θέμα «Τα δεινά των Ελλήνων προσφύγων μετά τη διάλυση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας».
Και επίσης από το Purdue University, ο Δρ Βαν Coufoudakis θα παρουσιάσει το θέμα, «Οι σκόπιμη και συστηματικές π
αραβιάσεις, των διεθνών συμφωνιών από το 1923, από τη πλευρά της Τουρκίας».
Εμείς, στην Ελληνική Ένωση της Αμερικής (H.L.A.), θα θέλαμε να ενθαρρύνο υμε, όλους όσους μπορούν να συμμετάσχ ουν στη διάσκεψη, για να ευχαριστήσουν με τη στήριξή τους, τη "Κοινωνία των Ελλήνων του Πόντου του Σικάγο", στις προσπάθειές της για να βοηθήσει στην παραγωγή των απαραίτητων ακαδημαϊκών συζητήσεων και στη δημοσίευση υλικού, σχετικά με την Γενοκτονία σε βάρος των Ελλήνων του Πόντου. Μόνο ενωμένοι μπορούμε

εμείς ως άνθρωποι να δικαιωθούμε και να πετύχουμε την διεθνή αναγνώριση, για την αδικία που υπέστησαν όλοι οι πρόγονοί μας, από την Ανατολική Θράκη, τη Μικρά Ασία και τον Πόντο.

ATTACH: ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ PAN-Ποντίων ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΗΠΑ
ATTACH: ΕΓΓΡΑΦΕΣ
ATTACH: ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
# # # # #
_________________

Εγγραφείτε στο E-κατάλογο στον παγκόσμιο ιστό, στην www.hellenicleagueofamericahla.org

Η Ελληνική Ένωση της Αμερικής (HLA) είναι μια Συνεταιριστική και Συλλογική Προσπάθεια από Έλληνες, Φιλέλληνες και από όσους έρχονται με ενθουσιασμό, για να υποστηρίξουν μαζί μας, τις Ελληνικές Δίκαιες Υποθέσεις.

Σας παρακαλούμε να προστεθεί η Ανακοίνωση Δραστηριότητας της HLA, με τη λίστα διανομής ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, ή να στείλετε τα στοιχεία της HLA σε ένα φίλο ή συνάδελφο, διαβιβάζοντας το σχετικό όνομα και τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, με το θέμα τίτλο "Add e-mail στη λίστα διανομής HLA", για τη διεύθυνση: hla@hellenicleagueofamericahla.org

Σας παροτρύνουμε να διαβιβάσετε την παρούσα Έκτακτη Ανακοίνωση Δράστηριότητας, σε πέντε ή περισσότερα άτομα που ενδέχεται να έχουν ενδιαφέρον να λαμβάνουν e-διανομές μας ή (να μαθαίνουν) για την αποστολή του HLA.
Μπορείτε να δημοσιεύσετε το άρθρο του HLA, δελτία τύπου ή έκτακτες ανακοινώσεις δράσης στο Διαδίκτυο, μνημονεύοντας την HLA και τον συγγραφέα."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου