Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2009

ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ. ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΕΣ ΤΗΣ ΨΕΥΤΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ, ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΤΗ ΔΙΑΦΘΟΡΑ!!!!!

Κάτι θα ξέρουν αυτοί. Συνεχίζουν να κλέβουν και την κοπανάνε... για που αλλού;;;; Στο Ισραήλ βέβαια!!!!!
Κατηγορίες για Απάτη, Εναντίον Δικηγόρου της Φλόριντα - Υπολογίζει στη Φυλή του, για την Επιστροφή των "Δωρεών" του.
από τον DAMIEN CAVE Δημοσιεύθηκε: 3 Νοεμβρίου, 2009

MIAMI - Ο Scott Rothstein απολαμβάνει τη φανταχτερή persona του - με τα αγκαθωτά μαλλιά του, με τη Ferrari του, την πολλών εκατομμυρίων δολαρίων αξίας έπαυλή του. Ήταν στο Bronx -- τη περνά πλούσια στο Fort Lauderdale, και οι πολιτικοί, για τις φιλανθρωπικές οργανώσεις του και για τις επιχειρήσεις του, ποτέ δεν ζήτησαν να μάθουν από που προέρχονται τα χρήματά του, που τους έδινε (δωροδοκούσε).

Μέχρι τώρα:

Την Τρίτη, ο δικαστής της Φλόριντα τοποθετήθηκε στο δικηγορικό γραφείο του κ. Rothstein, για την εκκαθάριση, μετά τη κατάθεση αγωγής από τη σύντροφό του, και αφού οι ομοσπονδιακές αρχές άρχισαν να ερευνούν, αν εξαπάτησε τους επενδυτές μέχρι και 400 εκατομμύρια δολάρια, με ένα σύστημα Ponzi, που βασίζεται στην πώληση δικαστικών διακανονισμών.

Έστω και αν δεν ασκηθεί ποινική δίωξη, οι κατηγορίες αυτές, οδήγησαν σε πανικό, από το Tallahassee μέχρι το Μαϊάμι, και αυτή φαίνεται να είναι η μεγαλύτερη επιστροφή "δωρεών", στην πολιτική ιστορία του κράτους.

Την Τρίτη το απόγευμα, το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα της Φλόριντα, το οποίο έλαβε περισσότερα από 500.000 δολάρια από τον κ. Rothstein, τη σύζυγό του και το δικηγορικό γραφείο του από το 2002, ανακοίνωσε, ότι θα συνεισφέρει από τα πιο πρόσφατα έσοδα των εκλογών (ποσό $ 148.244), σε ένα ταμείο για την αποζημίωση των θυμάτων.

Λίγο αργότερα, το Δημοκρατικό Κόμμα της Φλόριντα ανακοίνωσε, ότι είχε επιστραφεί μόνο μια δωρεά 200.000 δολαρίων, που ελήφθη πριν από δύο μήνες από την εταιρεία του κ. Rothstein, και ακολουθούν το ΦΕΚ Τσάρλι Κριστ για τη προεκλογική εκστρατεία για τη Γερουσία, ο οποίος είπε, ότι θα επιστροφούν 9.600 δολάρια σε δωρεές, από τον κ. Rothstein και τη σύζυγό του.

Αν όλα του τα χρήματα, που έδωσε ο κ. Rothstein για πολιτικούς λόγους, μπορούν να ανακτηθούν, είναι ένα ανοιχτό ζήτημα. Ο Richard Briffault, ένας εμπειρογνώμονας του εκλογικού νόμου στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια, δήλωσε ότι δωρεές από προηγούμενα "έσοδα", θα μπορούσαν να χαθούν για πάντα. "Τι κάνεις όταν τα χρήματα αυτά έχουν δαπανηθεί;;;", αναρωτήθηκε.

Ανεξάρτητα από αυτά, ο κ. Rothstein βιώνει τώρα αρκετά πισωγυρίσματα (σκαμπανεβάσματα). Πριν οι επενδυτές αρχίσουν να ζητούν ααποζημιώσεις με τους δικηγόρους τους, από την εταιρεία του, Rothstein Rosenfeldt Adler, την περασμένη εβδομάδα, είχαν γίνει γνωστά, κυρίως πολύ γνωστά ονόματα, που είχαν υποβληθεί πρόσφατα σε μεγάλους ελέγχους, συχνά εγγράφως.

Ένα μέρος των αρχείων δείχνουν, ότι από το 2002, το κράτος "έδωσε" στο Ρεπουμπλικανικό Κόμμα 232.000 δολάρια - στα οποία, δεν περιλαμβάνονται 317.000 δολάρια από την εταιρεία του. Επίσης, δεν περιλαμβάνονται επιπλέον 115.000 δολάρια, τα οποία είχε "δωρίσει" στους υποψηφίους και στα κόμματα, των εθνικών εκλογών του 2004.

Σε όλα τα αρχεία των εκλογών δείχνουν, ότι κατά τα τελευταία επτά χρόνια, ο κ. Rothstein έχει δωροδοκήσει, περισσότερους από 20 νομοθέτες (βουλευτές) της Florida, από τις δύο πλευρές!!! Το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα σε έξι κράτη!!! Και ένα ευρύ φάσμα από τους εθνικούς ηγέτες, συμπεριλαμβανομένων, του γερουσιαστή Τζον Μακέιν, του προεδρικού υποψήφιου του Ρεπουμπλικανικού κόμματος, και του Harry Reid, του ηγέτη της πλειοψηφίας των Δημοκρατικών στη Γερουσία, οι οποίοι έλαβαν 4.800 δολάρια τον Ιούνιο.

Πέρυσι, ο Rothstein του "Family Foundation", έδωσε επίσης $ 1 εκατ. στο Νοσοκομείο του Τιμίου Σταυρού, στο Fort Lauderdale. Την Παρασκευή, ο κ. Rothstein αναμενόταν να εμφανιστεί σε ένα τουρνουά γκολφ για "φιλανθρωπικούς σκοπούς", που στηρίζει τον πρώην ΦΕΚ (κυβερνήτη) Τζεμπ Μπους, και ο οποίος πρόσφατα έδειξε ενδιαφέρον, για το "Casa Casuarina", ένα κλαμπ και εστιατόριο, που ήταν στο πρώην σπίτι του Gianni Versace, στο Miami Beach.

Ο Jeffrey Sonn, ένας δικηγόρος που εκπροσωπεί ορισμένους πελάτες (επενδυτές), οι οποίοι κατηγορούν τον κ. Rothstein για απάτη, δήλωσε ότι η όλη ανάμειξη (του Rothstein), φαίνεται να έγινε, για να εξυπηρετηθούν οι επιχειρήσεις επενδύσεων του κ. Rothstein. "Όταν είστε στο κύκλωμα "φιλανθρωπία", θα δημιουργηθεί τάση, στο να έρθουν σε επαφή με ανθρώπους με καλά τακούνια (με καλή εμφάνιση και επιφάνεια)", είπε ο κ. Sonn, προσθέτοντας, "η ουσία είναι ότι η σφαίρα επιρροής του ήταν τεράστια".

Το πεδίο εφαρμογής της φερόμενης απάτης, είναι ακόμη άγνωστο. Ο κ. Sonn, και ο Κένταλ Coffey, δικηγόρος που εκπροσωπεί τα συμφέροντα της επιχείρησης, είπε ότι δεν ήταν ακόμα σίγουρος πως πολλοί άνθρωποι θα μπορούσαν να επηρεαστούν από τις όποιες δικαστικές αποφάσεις, που περιγράφουν ότι αυτές οι "επιχειρηματικές" δραστηριότητες, διευθύνονται από τον κ. Rothstein και ότι έκαναν χρήση του ονόματος της δικηγορικής εταιρείας (του Scott Rothstein).

Ο κ. Κόφι είπε, ότι φαινόταν να είναι μια μικρή ομάδα, με μεγάλες απαιτήσεις. "Αυτά που περιγράφονται σε μένα, εμφάνιζαν αξιώσεις με τουλάχιστον επτά αριθμούς (εκατομμύρια)", είπε ο κ. Κόφι.

Κάποια χρήματα, τουλάχιστον, θα πρέπει να προέρχονται από Tallahassee (επενδύσεις υψιλού ρίσκου ;;; υψιλών προσδοκιών;;;). Ωστόσο, στο Fort Lauderdale την Τρίτη, το σκάνδαλο μόλις είχε αρχίσει να γίνεται αισθητό. Στο κτίριο των γραφείων (του Rothstein), ένας συνταξιούχος πρώην δικαστής, ο Herbert Stettin, πήρε το όνομά του ιδιοκτήτη της (δικηγορικής - επενδυτικής) επιχείρησης, η αστυνομία προστατεύει τον κ. Rothstein, από ότι συνεπάγεται μια έκρηξη λόγω των καυτών σκανδάλων. Και αν και οι εκθέσεις είχαν αρχίσει να βγαίνουν στην επιφάνεια, σχετικά με την επιστροφή του κ. Rothstein στην περιοχή - ορισμένοι είπαν από το Μαρόκο, με ένα ιδιωτικό τζετ - δεν φαίνεται να έχει υποχωρήσει η επιδεικτικότητα του.

Πίσω από μια πύλη, στο αρχοντικό του στη προκυμαία του, την Τρίτη το βράδυ, μία Cadillac, ένα Lexus και ένα λευκό Bentley θα μπορούσε να τις δει κανείς, από το δρόμο. Ένας φύλακας είπε, ότι δεν ήταν κανείς στο σπίτι.

Η Yolanne Almanzar, συνέβαλε με τις εκθέσεις της από το Fort Lauderdale της Φλόριντα, και ο Gary Fineout από το Tallahassee.

Εκδοχή αυτού του άρθρου, εμφανίστηκε σε έντυπη μορφή, στις 4 Νοεμβρίου 2009, σελίδα Α14, για την έκδοση της Νέας Υόρκης.

ΠΗΓΗ: THE NEW YORK TIMES

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου