Τρίτη, 3 Νοεμβρίου 2009

ΕΙΣΦΟΡΑ ΣΕ ΠΟΙΑ ΚΕΡΔΗ???? ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΑ: Ο ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ...ΣΕ ΠΟΙΑ ΚΕΡΔΗ???

Έκτακτη εισφορά στα κέρδη των επιχειρήσεων και των τραπεζών
Την πρόθεση του να επιβάλει έκτακτη εισφορά στα κέρδη των επιχειρήσεων και των τραπεζών ανακοίνωσε στο Γενικό Συμβούλιο του ΣΕΒ ο υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου.
Οι αναλυτικές ανακοινώσεις θα γίνουν την Τρίτη, ενώ ο ΣΕΒ δεν εκφράζει κατ αρχήν αντιρρήσεις με την επιβολή ενός τέτοιου μέτρου.
Σε δηλώσεις του μετά τη συνεδρίαση του Γενικού Συμβουλίου του ΣΕΒ ο υπουργός Οικονομικών τόνισε:
«Οι ανακοινώσεις θα γίνουν αύριο μετά την έγκριση από το Υπουργικό Συμβούλιο της συγκεκριμένης πρότασης, η οποία επιχειρεί να συνδυάσει τη δέσμευσή μας για ένα έκτακτο επίδομα αλληλεγγύης με μία πρόταση αναδιανομής και ευθύνης, που πιστεύω ότι θα γίνει αποδεκτή από την ελληνική κοινωνία».
Νωρίτερα, ο πρόεδρος του ΣΕΒ Δημήτρης Δασκαλόπουλος εμφανίστηκε θετικός ως προς την πρόταση. Εντούτοις, κατά την ομιλία του στη Γενική Συνέλευση τόνισε ότι η συνεισφορά των επιχειρήσεων είναι ήδη μεγάλη «σε πείσμα μίας ορισμένης λαϊκίστικης ρητορείας».
«Η εθνική επιχειρηματική τάξη γνωρίζει πολύ καλά ότι η οικονομία βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και είναι πρόθυμη να συμβάλει με μια έκτακτη εισφορά στην αναγκαία προσπάθεια αντιμετώπισης του δημοσιονομικού εκτροχιασμού», δήλωσε ο κ. Δασκαλόπουλος μετά τη συνεδρίαση.
Ο ίδιος πρόσθεσε όμως ότι «το κλειδί για να βγούμε πραγματικά από το οικονομικό αδιέξοδο είναι η πάταξη της φοροδιαφυγής, το νοικοκύρεμα του κράτους και πάνω από όλα η ανάπτυξη». Η ομιλία του άλλωστε στη συνέλευση του ΣΕΒ είχε ως κύριο άξονα τις αναγκαίες αλλαγές στο κράτος, οι οποίες κινούνταν σε αυτή τη λογική.
«Εκείνο που έχει πρωταρχική σημασία -υπογράμμισε ο κ.Δασκαλόπουλος- είναι να υπάρξει πραγματική δικαιοσύνη στην κατανομή των βαρών και μετρήσιμο αντίκρισμα από την εφαρμογή των μέτρων.
Εξίσου σημαντικό είναι το κράτος να δώσει πρώτο το παράδειγμα στην αντιμετώπιση του δημοσιονομικού μας εκτροχιασμού, μειώνοντας δραστικά τις αντιπαραγωγικές του δραστηριότητες και τις σπατάλες του.
Είναι, καταρχήν, ενθαρρυντικό το γεγονός ότι οι διακηρυγμένες προθέσεις και οι πρώτες αποφάσεις της νέας κυβέρνησης κατατείνουν προς αυτή την κατεύθυνση» είπε ο πρόεδρος του ΣΕΒ.
Ο Δ.Δασκαλόπουλος στάθηκε εντούτοις στη συνεισφορά των επιχειρήσεων στα φορολογικά βάρη, λέγοντας ότι «σε πείσμα μιας ορισμένης λαϊκίστικης ρητορείας», που μονίμως τις δαιμονοποιεί, οι σύγχρονες ελληνικές επιχειρήσεις καταβάλλουν υπέρ του κοινωνικού συνόλου ένα σημαντικό κοινωνικό μέρισμα.
Από Το Κουτί της Πανδώρας
Αναρτήθηκε από ΜΑΓΝΗΤΗΣ
Εγώ σύντομα θα επανέλθω. Πρόκειται για εμπαιγμό. Δασκαλόπουλε σκάσε.

2 σχόλια:

 1. νομιζω οτι το ειπε ξεκαθαρα τραπεζες και μεγαλες επιχηρησεις και μην μου πεις οτι αυτοι δεν εχουν κερδη?????????μην τρελαθουμε κι`ολας

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. 32.ooo.ooo.000 (ΔΙΣ) € ΕΔΩΣΕ Ο ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΣ ΜΑΛΑΚΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΑΠΑΤΕΩΝΑΣ, ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ "ΕΝΙΣΧΥΣΗ", ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΟΥ ΤΑ ΖΗΤΗΣΟΥΝ. ΤΙΣ ΕΞΑΝΑΓΚΑΣΕ ΝΑ ΤΑ ΠΑΡΟΥΝ. ΤΟ ΠΟΣΟ ΑΥΤΟ, ΤΟ ΕΝΕΚΡΙΝΕ Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΜΕ ΤΙΣ ΕΥΛΟΓΙΕΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΚΑΙ ΕΚΤΑΜΙΕΥΤΗΚΕ ΠΡΟΣΦΑΤΑ.
  ΑΝ ΤΟ ΧΡΗΜΑ ΑΥΤΟ ΥΠΗΡΧΕ ΣΤΑ ΚΡΑΤΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ, ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΠΟΠΤΕΥΟΜΕΝΟΙ ΦΟΡΕΙΣ ΤΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΧΑΝ ΚΑΝΕΝΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΡΕΥΣΤΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ, ΔΕΝ ΘΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕ ΚΑΜΙΑ ΚΡΙΣΗ.
  ΜΕ ΠΟΙΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΕΔΩΣΕ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΚΑΙ ΜΕ ΠΟΙΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΖΗΤΑ ΤΩΡΑ ΑΜΕΣΩΣ ΝΑ ΔΑΝΙΣΤΕΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ?????
  ΣΕ ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΜΕ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ 31-12-2007, ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟΒΙΟΜΗΧΑΝΟΙ, ΣΤΙΣ 31-12-2008, ΣΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΑΝΑΜΠΟΥΜΠΟΥΛΑ ΤΗΣ ΨΕΥΤΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ, ΜΗΔΕΝΙΣΑΝ ΛΟΓΙΣΤΙΚΩΣ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ ή ΤΑ ΕΜΦΑΝΙΣΑΝ ΜΕ ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΗ ΠΤΩΣΗ. ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Ο ΣΠΟΥΔΑΙΟΤΕΡΟΣ ΛΟΓΟΣ ΤΗΣ ΥΣΤΕΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΕΣΟΔΩΝ ΤΟ 2009.
  ΕΝΔΙΑΜΕΣΑ ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ 2009, ΓΙΑ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΟΥΣ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑΚΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ, ΕΠΙΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΑΝΕΞΟΔΑ, ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ ΚΕΡΔΩΝ. ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΕΣ, ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΛΟΓΙΣΤΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ 31-12-2009, ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΙΔΙΑ.
  ΤΟ ΒΕΒΑΙΟ (ΚΑΙ ΓΝΩΣΤΟ) ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΣΤΙΣ ΑΝΑΜΠΟΥΜΠΟΥΛΕΣ ΟΙ ΜΕΓΑΛΟΙ ΦΟΡΟΔΙΑΦΕΥΓΟΥΝ ΚΑΙ ΕΚΒΙΑΖΟΥΝ. ΠΟΥΘΕΝΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΚΑΙ Η ΚΑΛΗ ΔΙΑΘΕΣΗ.
  ΟΙ ΜΙΣΘΩΤΟΙ ΧΤΥΠΗΘΗΚΑΝ 2 ΦΟΡΕΣ ΣΕ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΑΠ ΕΥΘΕΙΑΣ ΚΑΤΑ ΚΕΦΑΛΗΝ!!!
  ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΜΑΓΚΑΣ ΚΑΙ ΕΙΛΙΚΡΙΝΗΣ Ο ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΑΛΗΤΗΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΑΦΕΝΤΙΚΟ ΤΟΥ, ΝΑ ΤΡΑΒΗΞΕΙ ΕΝΑ ΠΟΣΟΣΤΟ ΕΠΙ ΤΟΥ ΤΖΙΡΟΥ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΟΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΝΑ ΠΟΣΟΣΤΟ ΕΠΙ ΤΙΣ ΑΞΙΑΣ ΤΩΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΚΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΟΚΑΡΧΑΡΙΩΝ, ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥ ΕΠΙΤΡΕΨΕΙ Ο ΜΠΑΡΜΠΑΝΙΚΟΣ ΝΑ ΜΙΛΑ ΓΙΑ ΣΤΟΙΧΕΙΩΔΗ ΑΝΑΔΙΑΝΟΜΗ ΤΩΝ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ ΒΑΡΩΝ.
  ΜΕΧΡΙ ΤΟΤΕ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΑΠΑΤΕΩΝΑΣ.
  ΣΤΗ ΠΟΛΥΔΙΑΦΗΜΙΣΜΕΝΗ ΑΛΛΑ ΠΛΑΣΤΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ, ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΜΕΓΑΛΟΒΙΟΜΗΧΑΝΟΙ ΕΓΙΝΑΝ ΑΚΟΜΑ ΠΛΟΥΣΙΟΤΕΡΟΙ, ΑΛΛΑ ΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΕΜΦΑΝΙΖΟΝΤΑΙ ΑΚΟΜΑ ΦΤΩΧΟΤΕΡΕΣ. ΑΡΑ ΠΛΟΥΤΙΖΟΥΝ ΜΕ ΜΑΥΡΟ ΧΡΗΜΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΦΟΡΟΛΟΓΕΙΤΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΦΟΡΟΛΟΓΕΙΤΑΙ, ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΚΙ ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΤΑ ΔΗΛΩΝΟΥΝ, ΤΟ ΕΥΛΟΓΟ ΕΡΩΤΗΜΑ, ΕΙΝΑΙ:
  ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΙΣΦΟΡΑ ΚΕΡΔΩΝ???? ΠΟΙΩΝ ΚΕΡΔΩΝ?????

  ΑπάντησηΔιαγραφή