Τετάρτη 1 Σεπτεμβρίου 2010

Καθηγήτρια γαλλικής γλώσσας είχε παρατήσει τα μαθήματα (γαλλικής) για να αφιερωθεί στο "Ολοκαύτωμα".

ΕΤΣΙ ΧΤΙΖΟΥΝ ΤΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΤΟΥ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑΤΟΣ ΟΙ ΣΙΩΝΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΜΙΣΘΩΜΕΝΑ ΤΣΙΡΑΚΙΑ ΤΟΥΣ
Μια εβραία καθηγήτρια γαλλικής γλώσσας δήλωσε την Τρίτη (χθες), ότι είχε σταματήσει να ξοδεύει πάρα πολύ ώρα διδασκαλίας στους μαθητές της, για να αφιερωθεί στην ιστορία για το Ολοκαύτωμα και για την οργάνωση επισκέψεων σε πρώην ναζιστικά στρατόπεδα συγκέντρωσης.

Μια δικηγόρος που εκπροσωπεί την Catherine Pederzoli, μια 58-year-old καθηγήτρια δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στην ανατολική πόλη του Νανσύ, είπε ότ η πελάτης του είχε κατηγορηθεί από τους διαχειριστές της διδασκαλίας των σφαγών του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου, για ανεπαρκή "ουδετερότητα".

"Αν η καθηγήτρια ήταν χριστιανή, κανείς δεν θα την είχε κατηγόρησε για πλύση εγκεφάλου", ισχυρίστηκε η δικηγόρος Κριστίν Τάντιτς. "Δεν είναι αλήθεια ότι το σφάλμα αυτό της καθηγήτριας, είναι επειδή είναι Εβραία".

Στο Nancy, οι τοπικές εκπαιδευτικές αρχές δεν ήταν άμεσα διαθέσιμες για να ανταποκριθούν για την επιβάρυνση, αλλά μια έκθεση που συντάχθηκε από τους επιθεωρητές του σχολείου αποκάλυψε ότι είχαν ανησυχίες σχετικά με τη διδασκαλία της Pederzoli για το "Ολοκαύτωμα".

Η έκθεση, που συντάχθηκε τον περασμένο μήνα, ισχυρίστηκε ότι η καθηγήτρια αφιέρωνε πάρα πολύ χρόνο, για την προετοιμασία των μαθητών για ετήσια σχολικά ταξίδια στην Πολωνία και την Τσεχική Δημοκρατία και για να επισκέπτονται δικτυακούς τόπους όπως το Μπίρκεναου, το στρατόπεδο Άουσβιτς.

Αντίγραφο της έκθεσης, θεωρείται από το "AFP", ότι κατηγορεί την Pederzoli "για απουσία αντικειμενικότητας, ουδετερότητας και κοσμικότητας" στη διδασκαλία του Ολοκαυτώματος και για τους συνολικούς χειρισμούς της, που πάντα κατέληγαν μέσα από μια διαδικασία «πλύσης εγκεφάλου».

Τον Δεκέμβριο (2009), ορισμένοι από τους μαθητές της καθηγήτριας, πραγματοποίησαν διαδήλωση, κατά τη διάρκεια επίσκεψης στο Λύκειο του Henri-Loritz, του υπουργού Παιδείας Luc Chatel, καταγγέλλοντας ότι ο αριθμός των θέσεων για τις εκδρομές για το "Ολοκαύτωμα" είχαν μειωθεί.

Οι αρχές υποψιάζονται ότι η Pederzoli ήταν η ηθικός αυτουργός της διαμαρτυρίας αυτής.

Η (δικηγόρος) Τάντιτς είπε ότι η πελάτης της είχε οργανώσει τα ταξίδια χωρίς αντιμετωπίζει τέτοιεςς καταγγελίες τα 15 προηγούμενα χρόνια και βρήκε ότι άδικα γίνεται στόχος, από μία νέα ομάδα διαχείρισης του σχολείου, που ανέλαβε (τη διαχείρηση) το 2007.

Η δικηγόρος κατέθεσε καταγγελία την Τρίτη, για να εκδοθεί διαταγή δικαστηρίου, που να ακυρώσει την αναστολή (καθηκόντων της καθηγήτριας). Οι Δικαστές έχουν προθεσμία δύο εβδομάδες για να αποφανθούν.

Μετάφραση: Μπαρμπανίκος Αρβανίτης

Αναρτήθηκε από EXPATICA.COM

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου