Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2010

ΠΟΣΟ ΑΛΗΘΙΝΕΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ "ΔΙΑΡΡΟΕΣ" ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΟΝΤΡΕΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ - ΙΣΡΑΗΛ??? ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΕΝΑ ΓΑΪΤΑΝΑΚΙ ΠΛΟΥΣΙΩΝ ΑΝΤΙΦΑΣΕΩΝ???

ΠΑΡΑ ΤΗ ....ΔΥΣΠΙΣΤΙΑ ΜΟΥ, ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΜΕΛΕΤΗΣΕΤΕ ΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΑΡΘΡΟ, ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΓΙΑ ΤΟ ΑΞΙΟΛΟΓΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟ ΥΛΙΚΟ ΠΟΥ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ.

Mossad - MIT : H Επερχόμενη Σύγκρουση

ΤΟΥ ΟΜΗΡΟΥ ΦΩΤΙΑΔΗ
Η Μυστική Κατασκοπευτική Δράση της Τουρκίας στις ΗΠΑ. Η συνεργασία Mossad MIT και η επερχόμενη σύγκρουση μεταξύ τους. Οι σχέσεις Τουρκίας – Ισραήλ, περνάνε σοβαρή κρίση τα τελευταία 2 χρόνια, με αποκορύφωμα τα γεγονότα της Γάζας. Οι ανησυχίες σε ΗΠΑ και Ισραήλ, για τους προσανατολισμούς της Τουρκίας, είναι εντονότατες. Μέχρι τώρα η κρίση της Τουρκίας με το Ισραήλ, περιορίζεται μεταξύ των πολιτικών των δύο Χωρών και δεν φαίνεται να επηρεάζουν τις στρατηγικές κρατικές σχέσεις των δύο Χωρών και ειδικότερα την συνεργασία τους, στους τομείς άμυνας και ασφάλειας.
Θα ήταν παρακινδυνευμένη, η οποιαδήποτε πρόβλεψη για το μέλλον των σχέσεων των δύο Χωρών, καθώς η αμοιβαιότητα των στρατηγικών συμφερόντων η οποία διασφαλίζεται από τις συμφωνίες αυτές, είναι τεράστια και ισχυρότατη.
Πρόσφατα δημοσιεύματα του Ισραηλινού τύπου, φέρουν την Mossad να είναι σφόδρα ενοχλημένη, από την ανάληψη της Ηγεσίας της ΜΙΤ στις 27 Μαϊου, από τον 42χρονο Χακάν Φιντάν, τον οποίο και παρουσιάζουν ως φιλοϊρανό και αναξιόπιστο πρόσωπο, τονίζοντας με έμφαση, πως υπάρχει η περίπτωση να διαρρεύσουν σημαντικές πληροφορίες προς το Ιράν κλπ. Μάλιστα ο Υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ, Εχούντ Μπάρακ, προέβη σε σημαντικές δημόσιες δηλώσεις στα ΜΜΕ, κατά του νέου Αρχηγού της Τούρκικης Υπηρεσίας Πληροφοριών. Αμέσως κλήθηκε στο Υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας, ο Πρέσβης του Ισραήλ για να δώσει εξηγήσεις.

Οι σχέσεις ΜΙΤ και Mossad ήταν και παραμένουν στενότατες. Οι δύο Υπηρεσίες Πληροφοριών, συνεργάζονται μεταξύ τους, όσο με καμία άλλη Υπηρεσία στον κόσμο.
Τα πεδία δράσης τους, είναι πολλά και πολυποίκιλα. Εάν και εφόσον οι σχέσεις και η συνεργασία μεταξύ ΜΙΤ και Mossad, κλονιστούν, οι δύο Χώρες θα στερηθούν σε σημαντικό βαθμό, σημαντικές πληροφορίες αμοιβαίου ενδιαφέροντος, τις οποίες δεν μπορεί να αναπληρώσει η δημιουργία μιας άλλης, νέας εναλλακτικής συνεργασίας. Παρακάτω περιγράφεται ένα μέρος της επιχείρησης «Λευκή Ενέργεια» η οποία ήταν αποτέλεσμα της συνεργασίας της ΜΙΤ με την Mossad.
Μέσα από την εξέλιξη των γεγονότων αυτών, ο καθείς μπορεί να αντιληφθεί, το μέγεθος των δυνατοτήτων, και το εύρος των επιχειρήσεων που μπορούν να εκτελέσουν από κοινού οι δύο Υπηρεσίες Πληροφοριών.

Η ανατομία της επιχείρησης «Λευκή Ενέργεια»

Τον Ιούνιο του 2002, στην γνωστή εφημερίδα των ΗΠΑ Washington Post, μια πρώην χαμηλόβαθμος υπάλληλος του FBI δημοσίευσε ένα εκτενές άρθρο της, στο οποίο κατήγγειλε συγκεκριμένα πρόσωπα μέσα στους κυβερνητικούς μηχανισμούς των ΗΠΑ, τα οποία εργάζονταν για λογαριασμό της Τουρκίας.
Η Σιμπέλ ΄Εντμοντς (Sibel Edmonds) έφερε στο φως της δημοσιότητας απίστευτα γεγονότα κατασκοπείας για διεισδύσεις των Τουρκικών Μυστικών Υπηρεσιών (ΜΙΤ) στις υπηρεσίες ασφαλείας των ΗΠΑ αλλά και στα ανώτατα κυβερνητικά κλιμάκια.
Οι καταγγελίες της Σιμπέλ ΄Εντμοντς περιγράφουν ένα κατασκοπευτικό θρίλερ το οποίο περιλαμβάνει, στρατολογήσεις αξιωματούχων των ΗΠΑ από την Τουρκική ΜΙΤ, επιχειρήσεις διείσδυσης μέσα στο FBI Τούρκων πρακτόρων, γεγονότα λαθρεμπορίου ναρκωτικών και πυρηνικών υλικών, μέχρι και τον χρηματισμό του Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ για την εξυπηρέτηση των Τουρκικών συμφερόντων!
Οι καταγγελίες της μεταφράστριας του FBI προκάλεσαν ισχυρό σοκ στις ΗΠΑ και στην παγκόσμια κοινότητα των Μυστικών Υπηρεσιών του κόσμου!
Οι έρευνες, οι καταγγελίες και οι αποκαλύψεις, της Σιμπέλ ΄Εντμοντς συνεχίζονται μέχρι σήμερα και έχουν φέρει σε πάρα πολύ δύσκολη θέση πολλούς υψηλά ιστάμενους αξιωματούχους των ΗΠΑ. Πολλά ΜΜΕ στις ΗΠΑ αλλά και σε όλο τον κόσμο παρακολουθούν με αγωνία την σύγκρουση της Σιμπέλ ΄Εντμοντς με τις Τουρκικές Μυστικές Υπηρεσίες και τα όργανά τους στις ΗΠΑ, τα οποία επιχειρούν μια άνευ προηγουμένου συγκάλυψη της υπόθεσης η οποία αποτελεί βόμβα στα θεμέλια του νεοσυντηρητικού κατεστημένου των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με το γνωστό περιοδικό των ΗΠΑ Vanity Fair (Σεπτέμβριος 2005) στελέχη του American Turkish Council (ATC)
«πλήρωσαν» τον Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ, Ντένις Χάστερτ (Dennis Hastert), για να ενεργήσει κατάλληλα, ώστε να αποσυρθεί το νομοσχέδιο «Η.Res.596», το οποίο αφορούσε την αναγνώριση της γενοκτονίας των Αρμενίων από τις ΗΠΑ.
Τον Αύγουστο του 2000 ο Ντένις Χάστερτ, ως Πρόεδρος της Βουλής, δήλωσε ότι θα υποστηρίξει το κείμενο του νομοσχεδίου 596. Στις 27 Σεπτεμβρίου 2000 ο βουλευτής Ραντάνοβιτς, κατέθεσε το νομοσχέδιο στο Σώμα της Βουλής για να ψηφιστεί. Στις 20 Οκτωβρίου λίγα λεπτά πριν την ψηφοφορία, ο Χάστερτ απέσυρε το κείμενο του νομοσχεδίου παρουσιάζοντας και σχετική επιστολή του Προέδρου των ΗΠΑ Μ. Κλίντον. Την ίδια ημέρα ο τότε Υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Ισμαήλ Τζέμ, δήλωνε ότι «ένας μεγάλος κίνδυνος στις σχέσεις Τουρκίας-ΗΠΑ έχει εκλείψει».
Τα ηχητικά ντοκουμέντα που παρουσίασε η Σ. ΄Εντμοντς, φέρουν τον Χάστερτ να έχει λάβει από ανώτατο αξιωματούχο της Τουρκικής Πρεσβείας το ποσό των 500.000 δολαρίων υπό την μορφή εισφοράς για την προεκλογική του εκστρατεία!
Σε μια άλλη ηχητική τεκμηρίωση (τηλεφωνική υποκλοπή) ανώτατος υπάλληλος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ φέρεται να καλείται στο «Αμερικανοτουρκικό Συμβούλιο» να λάβει την αμοιβή του, ύψους 7.000 δολαρίων για την «μεσολάβησή του» για την προώθηση αγοράς όπλων για λογαριασμό της Τουρκίας.


Περισσότερα στο Ινφογνώμων Πολιτικά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου