Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2010

ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΠΛΗΜΜΎΡΑ ΤΗΣ ΕΒΡΑΙΙΚΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣΗ ΚΥΡΙΩΣ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΙΩΝ, ΞΕΘΑΨΑΝ ΤΟΝ ΔΗΘΕΝ ΙΣΛΑΜΙΣΤΗ, ΓΝΩΣΤΟ ΕΒΡΑΙΟ ΠΡΑΚΤΟΡΑ, ADAM GADAHN

"Ο Γκάνταν, ξεσηκώνει τους Πακιστανούς Ισλαμιστές, που αναζητούν ανακούφιση για τις καταστροφές από τις πλημμύρες"

  Ο εκπρόσωπος της Αλ-Κάιντα Adam Γκάνταν, που έχει γεννηθεί στο Orange County (ΗΠΑ), έχει κυκλοφορήσει ένα νέο βίντεο σήμερα, με το οποίο στοχεύει κυρίως στην καταδίκη της πακιστανικής κυβέρνησης για την "αργή και απρόθυμη" αντιμετώπιση της κρίσης λόγω των πλημμυρών και συγχρόνως προτρέπει τον πληθυσμού του Πακιστάν, να εξεγερθεί και να πάρει τα όπλα εναντίον των συμμοριών που κυβερνούν. Εν τω μεταξύ, ένα άλλο εντελώς άσχετο βίντεο λέγεται ότι είναι καθ' οδόν τις επόμενες ημέρες από τις ΗΠΑ, που λέγεται ότι δημιουργήθηκε από τον ιμάμη Anwar Awlaki, ο οποίος, αν και οι δεσμοί του (με την Αλ Κάϊντα ποτέ δεν ήταν αδιαμφισβήτητα αποδεδειγμένοι, τον κατηγορούν για την ύπαρξη (δημιουργία) ενός «διαφημιστικού» της Αλ Κάιντα.

Και ενώ δεν φαίνεται ότι το βίντεο συνδέεται με αυτόν, αφήνουν να πλανάται η υποψία, ότι σε αυτό το βίντεο διατυπώνινται σημάδια μιας αυξανόμενης απειλής και επικεντρώνεται γύρω από την ασαφή επίθεση «Βομβάη-style" και ότι οι υπάλληλοι (αρχές) έχουν (τις πληροφορίες) περίπου από χθες .
Η προηγούμενη όμως επίθεση στη Βομβάη, δεν ήταν ποτέ συνδεδεμένη με την Αλ Κάιντα, και οι υπάλληλοι δεν έχουν πάρει καμία πληροφορία ότι θα επακολουθήσει νέο «χτύπημα», εκτός από αυτά που συχνά αναφέρονται, ότι θα μπορούσαν να είναι μια μορφή της «Αλ Κάιντα» που συνδέονται με κάποιου σχετική ομάδα ή κάτι άλλο.

Ο Γκάνταν έχει υψηλό προφίλ (αναγνωρισιμότητας) σαν εκπρόσωπος του δικτύου της Αλ Κάιντα εδώ και χρόνια, και παρά τις πολυάριθμες περιπτώσεις, που είχε αναφερθεί ότι είχε φονευθεί ή συλληφθεί , ο ίδιος παρέμεινε ζωντανός. Ο ρόλος του Awlaki είναι πολύ λιγότερο σαφής, καθώς παρά τους επίσημους ισχυρισμούς, δεν φαίνεται να χρεώνεται με οποιαδήποτε εγκλήματα και φαίνεται να λειτουργεί ανεξάρτητα, με έκδοση κηρυγμάτων (διαγγελμάτων), επικριτικών για την εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ. Ο Awlaki επιβεβαίωσε ότι προστέθηκε ο πρόεδρος στη λίστα για να "δολοφονηθεί", τον Απρίλιο, και τελευταία, μια προσπάθεια είναι σε εξέλιξη, για να διαπιστωθούν, οι νομικές επιπτώσεις, της τελευταίας προαναγγελίας εκτελέσεων.

Μετάφραση: ΜπαρμπαΝίκος Αρβανίτης 
Πηγή:  http://www.antiwar-talk.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου