Τρίτη, 7 Σεπτεμβρίου 2010

"Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ": ΤΟ BLOG ΕΝΟΣ ΕΛΛΗΝΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΗ -- ΚΑΛΑ ΜΠΛΟΓΚΑ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΕ ΦΙΛΕ

Μπελάδες για τους Μαμιδάκηδες στις ΗΠΑ

Αγωγή κατά της της εταιρείας Styga και μελών της οικογένειας Μαμιδάκη κατέθεσε σε αμερικανικά δικαστήρια πρώην μηχανικός της εταιρείας, ο οποίος απαλλάχθηκε από αμερικανικό δικαστήριο για κατηγορίες μόλυνσης θαλασσίου περιβάλλοντος, σύμφωνα με δημοσίευμα της Trade Winds

Η υπόθεση αφορά το δεξαμενόπλοιο Georgios M το οποίο πιάστηκε στις ΗΠΑ, να μολύνει επί σχεδόν τρία χρόνια την θάλασσα ρίχνοντας απόβλητα μέσω κρυφών σωληνώσεων. Τότε η εταιρεία είχε δηλώσει συνεργασία με τις αρχές και είχε δώσει τα ονόματα των μηχανικών που υπηρετήσαν στο πλοίο μεταξύ αυτών και του μηνυτή, κ. Γιώργου Μυλωνάκη ο οποίος συνελήφθη στις ΗΠΑ τον Φεβρουάριο του 2009 και απαλλάχθηκε τον Μάιο του 2010..
Το δικαστήριο απάλλαξε τον κ. Μυλωνάκη καθώς δεν θεώρησε επαρκείς τις καταθέσεις άλλων μελών του πληρώματος όπως ενώ έδωσε βαρύτητα στο γεγονός πως ο κ. Μυλωνάκης ήταν πάνω στο πλοίο μόλις τρεις μήνες και ως εκ τούτου δεν ήταν δυνατόν να γνωρίζει τα περί κρυφών σωληνώσεων.
Ο κ. Μυλωνάκης υποστηρίζει πως η εταιρεία για να αποφύγει την καταδίκη της προτίμησε να καρφώσει μέλη του πληρώματος μεταξύ των οποίων και εκείνον. Επίσης στην αγωγή του στρέφεται όχι μόνο κατά της πλοιοκτήτριας και της διαχειρίστριας εταιρείας αλλά κατά άλλων εταιρειών του Ομίλου όπως η Jet Οil- Mamidoil όπως επίσης και προσωπικά κατά πέντε μελών της οικογενείας Μαμιδάκη αποκαλύπτοντας στην ουσία σε μεγάλο βαθμό το corporate vieil της οικογενείας προς τις αμερικανικές δικαστικές αρχές. Αυτό δεν είναι ότι καλύτερο για το μέλλον, αφού δεξαμενόπλοια της εταιρείας πηγαινοέρχονται στις ΗΠΑ.
Υποστηρίζει δε πως τα πραγματικά περιουσιακά στοιχεία της οικογενείας, απεκρύβησαν από τις αμερικανικές αρχές. Αξίζει δε να σημειωθεί πως για την περίπτωση του George M, η Styga λόγω και της συνεργασίας της με τις αρχές τιμωρήθηκε με πρόστιμο 1, 25 εκ. δολ.
Ο κ. Μυλωνάκης ζητά, αποζημίωση 23 εκ. δολ για την βλάβη που υπέστη όπως υποστηρίζει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου