Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου 2010

ΑΠΟΛΥΣΑΝ ΜΕΛΟΣ ΔΣ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ, ΓΙΑ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΟΥ ΣΕ ΒΙΒΛΙΟ ΚΑΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ, ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΥΣ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ

Η Γερμανική Κεντρική Τράπεζα θα απολύσει το μέλος του Δ.Σ. κ. Thilo Sarrazin, μετά τον σάλο που προκάλεσαν οι υποτιθέμενες ρατσιστικές δηλώσεις του.

Από: MELISSA EDDY --- Associated Press --- 09/09/10 16:00

ΒΕΡΟΛΙΝΟ - Ένα μέλος ΔΣ της κεντρικής τράπεζας της Γερμανίας, το οποίο έκανε παρατηρήσεις υποτιμητικά για τους μουσουλμάνους και τους Εβραίους σε αμφισβητούμενο βιβλίο του, έχει συμφωνήσει να εγκαταλείψει τη θέση του στο διοικητικό συμβούλιο, ανέφερε η Μπούντεσμπανκ σε ανακοίνωσή της την Πέμπτη.

Ο Thilo Sarrazin θα αποχωρήσει από τη θέση του στο τέλος του μήνα, μετά την επίτευξη συμφωνίας με την τράπεζα, δήλωσε ο Πρόεδρος της Bundesbank, Axel Weber.
Με τα σχόλια του ο Sarrazin στις συνεντεύξεις γύρω από την κυκλοφορία του βιβλίου του, "η Γερμανία καταργεί τον εαυτό της", είπε ότι οι μουσουλμάνοι μετανάστες στην Ευρώπη είναι απρόθυμοι ή ανίκανοι να ενταχθούν στις δυτικές κοινωνίες και ότι όλοι οι Εβραίοι "μοιράζονται ένα συγκεκριμένο γονίδιο", με αποτέλεσμα να προκαλέσει θύελλα αντιπαράθεσης στη Γερμανία. Η Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ και πολλά μέλη της κυβέρνησης της, είχαν ζητήσει την απόλυσή του.
"Λόγω της δημόσιας συζήτησης, και οι δύο πλευρές συμφώνησαν να τερματίσουν την, συνεργασία τους στο τέλος του μήνα", δήλωσε η Bundesbank, προσθέτοντας ότι ο Sarrazin θα ζητήσει από τον Γερμανό πρόεδρο - που είναι υπεύθυνο για τον διορισμό των μελών του διοικητικού συμβουλίου της κεντρικής τράπεζας - να τον απαλλάξει από την τα καθήκοντά του.
Ένας εκπρόσωπος του Προέδρου, ο Christian Wulff δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων DAPD τη Πέμπτη, ότι η Προεδρία χάρηκε για τη συμφωνία με τον Sarrazin και θα τον απαλλάξει από τη θέση του.
 Ο δημόσιος σάλος, δεν έχει σταματήσει (κυριαρχεί) από τότε που κυκλοφόρησε την περασμένη εβδομάδα το βιβλίο του Sarrazin, το οποίο, ωστόσο, ήταν ήδη ένα best-seller και αποτελεί τη βάση για μια συζήτηση, για τον καλύτερο τρόπο ενσωμάτωσης των εκατομμυρίων μεταναστών που ζουν στη Γερμανία.
Στο βιβλίο του, ο Sarrazin υποστηρίζει, ότι οι μουσουλμάνοι μετανάστες της χώρας αυξάνονται σε μεγάλο βαθμό, ενώ είναι απρόθυμοι, ή απλά αδυνατούν, για να μάθουν τη γερμανική γλώσσα ή για να προσαρμοστούν στη Γερμανική πραγματικότητα.
Οι δηλώσεις της θεωρίας του προκάλεσαν μια "θύελα φωτιάς" από ενορχηστρωμένες κριτικές, ακόμη και από τα πλέον επίσημα χείλη της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, του Προέδρου της Jean-Claude Trichet, ο οποίος είπε την περασμένη εβδομάδα ότι " εκφράζει τον αποτροπιασμό" του.
Μετάφραση: Μπαρμπανίκος Αρβανίτης
ΠΗΓΗ: Washington Examiner

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου