Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου 2010

Στη Φυλακή της Florida ο Nevin K. Sapiro, μετά τη παραδοχή της ενοχής του, για απάτη 880.000.000 $ με το σύστημα Ponzi!!!

Ήταν ένας ενδιαφέρων, υψηλού επιπέδου επενδυτής, για τον οποίο κρέμασαν έξω από το Miami Heat, τιμητικό αστέρι Dwyane Wade, ο οποίος κατείχε ένα αξίας 1,5 εκατομμυρίων δολαρίων γιοτ "Riviera" και έζησε σε ένα σπίτι στη προκυμαία, αξίας 5 εκατομμυρίων $, με επεκτατικές προσόψεις στον κόλπο Biscayne και στον ορίζοντα του Μαϊάμι.
Με μια γενναιόδωρη αναμνηστική ανταπόδωση του Πανεπιστημίου, του προγράμματος στίβου του Μαϊάμι, τιμήθηκε και από το σχολείο (πανεπιστήμιο), το οποίο ονόμασε ένα σαλόνι σπουδαστών με το όνομά του.
Αλλά σήμερα, ο Nevin Κ. Shapiro ανέβηκε τα ξεθωριασμένα, σκούρα πράσινα και φθαρμένα (σκαλοπάτια) εισόδου της φυλακής, με τα πόδια του αλυσοδεμένα και τα χέρια του που δεμένα με χειροπέδες χάλυβα, αφού πλέον και ο ίδιος παραδέχθηκε την ενοχή του ενώπιον του ομοσπονδιακού δικαστή στο Newark, για μια μαζική απάτη, 880 εκατομμύρια δολάρια σύστημα Ponzi, που βοήθησε πληρώνουν για όλα.
Ο Shapiro, 41 χρονών, ο οποίος σπούδασε την εγκληματολογία στο κολέγιο, αλλά ποτέ δεν αποφοίτησε, παραδέχθηκε την απάτη για έναν αριθμό κινητών αξιών (μετοχών - ομολόγων) και για το ξέπλυμα σημαντικής ποσότητας μαύρου χρήματος, σε ένα σύστημα (επένδυσης), που υποτίθεται ότι είχε υποσχεθεί στους επενδυτές έως και 26% κέρδος, όταν θα τους επέστρεφε (την επένδυση), μέσα από ένα κύκλωμα αγορών και μεταπωλήσεων του χονδρικού εμπορίου ειδών παντοπωλείου.
Αντιμετωπίζει τώρα, να μείνει μέχρι 17 χρόνια στη φυλακή, όταν αυτός καταδικάστηκε τον Ιανουάριο.
Ο πρώην ιδιοκτήτης και διευθύνων σύμβουλος της Capitol Investments USA Inc, Shapiro, υπεξαίρεσε εκατομμύρια, από περισσότερα από 40 άτομα, μεταξύ του Ιανουαρίου 2005 και Νοεμβρίου 2009. Αυτοί που έδωσαν τα χρήματα πίστευαν ότι επενδύουν σε ό, τι φαινόταν, δηλαδή σε μια εξαιρετικά επικερδή επιχείρηση διανομής τροφίμων.
Στα χαρτιά, τα κέρδη από τις ψεύτικες επιχειρήσεις ήταν τεράστια και έζησε έναν τρόπο ζωής που αντικατόπτριζε - συμπεριλαμβανομένου του μήκους 58-ποδιών γιοτ, το σπίτι και τη μίσθωση 200.000 δολάρια Mercedes-Benz AMG S65 σπορ σεντάν.
Καυχήθηκε ότι έδωσε στον star του μπάσκετ Σακίλ Ο 'Νιλ ένα ζευγάρι χειροπέδες διάσπαρτες με διαμάντια, σαν δώρο γενεθλίων και ότι δαπάνησε 400.000 δολάρια (πριμ), για νίκες της ομάδας Miami Heat, για τα εντός έδρας παιχνίδια.
Αλλά στο δικαστήριο σήμερα, ο Shapiro παραδέχθηκε ότι η Capitol δεν είχε καμμία πρακτική προσοδοφόρα επιχειρηματική δραστηριότητα και απλώς χρησιμοποιούσε τα νέα κεφάλαια των νέων επενδυτών, για την εξόφληση υφιστάμενων παλαιών επενδυτών - ένα κλασικό σύστημα Ponzi.
Ο Shapiro, γνωστός στην παραλία του Μαϊάμι, συνελήφθη από πράκτορες του FBI και του IRS στο New Jersey, τον Απρίλιο. Μερικά από τους επενδυτές του, ζουν στο Νιου Τζέρσεϊ...................
ΠΗΓΗ: nj.com 
Mετάφραση: ΜπαρμπαΝίκος Αρβανίτης
 Υπενθυμίζω ότι είχαμε αναφερθεί ξανά, όταν τον Απρίλιο 2010 έσκασε το σκάνδαλο και είχε συλληφθεί ο Εβραίος μεγαλοαπατεώνας, με την ανάρτηση  ΤΕΛΕΙΩΜΟ ΔΕΝ ΕΧΕΙ Ο ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΤΩΝ ΜΑΦΙΟΖΩΝ "ΕΠΕΝΔΥΤΩΝ" ΣΤΙΣ ΗΠΑ -- ΝΕΑ ΑΠΑΤΗ 900.000.000 $
και αναγκαζόμαστε να επανέλθουμε στις εξελίξεις του Εβραίου μεγαλοαπατεώνα Nevin K. Shapiro (για όποιον αμφιβάλει για τη καταγωγή των Σιωνιστών Shapiro, υπάρχει και ταφόπλακα για όλους, με το αστέρι του Ισραήλ).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου