Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου 2010

Ο Πλατινί απειλεί να ακυρώσει την ιδιότητα του μέλους της UEFA, από τους Ισραηλινούς!!!!!

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Ποδοσφαίρου (UEFA), Μισέλ Πλατινί, έχει απειλήσει να αποβάλει το Ισραήλ από την Ένωση, λόγω των περιορισμών που επιβάλλει στους παλαιστίνιους ποδοσφαιριστές.
Σε μια συνάντηση με τον Jibril αλ-Rajoub, που είναι επικεφαλής της Παλαιστινιακής Ένωσης Ποδοσφαίρου, ο Μισέλ Πλατινί επιβεβαίωσε, ότι η μη προσήλωση (αποδοχή) του Ισραήλ, στους διεθνείς αθλητικούς κανονισμούς, θα το οδηγήσει στην αποβολή, από τις συμμετοχές του στο UEFA.
Πρόσθεσε δε ο Πλατινί "Τους δεχθήκαμε στην Ευρώπη και συγκεκριμένους ισχύοντες όρους και γι αυτήν τους τη προσχώρηση, θα πρέπει να σέβονται το γράμμα των νόμων και των διεθνών ρυθμίσεων, αλλιώς δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για να συνεχίσουν να παραμείνουν στην Ευρώπη?. Και συνεχίζοντας είπε "Το Ισραήλ πρέπει να επιλέξει, μεταξύ ελεύθερης συνέχισης και ευημερίας του Παλαιστινιακού πρωταθλήματος, ή να αναγκαστούν να αντιμετωπίσουν τις συνέπειες για τη συμπεριφορά τους".
Ο Πλατινί αποκάλυψε ότι είχε λάβει ένα τηλεφώνημα από τον Joseph S. Blatter, πρόεδρος της FIFA (Διεθνής Συνομοσπονδία Ποδοσφαιρικών Ενώσεων), στην οποία ο ισχυρός ποδοσφαιρικός παράγοντας του εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για τις πρακτικές του Ισραήλ και τους περιορισμούς που βάζει σε βάρος των Παλαιστίνιων παικτών.
Επιβεβαίωσε δε, ότι θα έβαζε όλο το βάρος του, για να τελειώσουν τα δεινά των παλαιστίνιων παικτών, ιδιαίτερα στο ποδόσφαιρο και ότι θα αναλάβει να μεταφέρει αυτή τη βούλησή του, στο Εκτελεστικό Γραφείο της UEFA, κατά τη διάρκεια της επικείμενης σύσκεψης, που θα γίνει την 1 Οκτωβρίου 2010 στην πρωτεύουσα της Λευκορωσίας.
Μετάφραση: Μπαρμπανίκος Αρβανίτης
ΠΗΓΗ:  REBEL NEWS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου