Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου 2010

ΑΣΦΑΙΡΕΣ ΟΙ ΦΟΒΕΡΕΣ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΜΠΛΟΓΚΕΡ ΚΩΣΤΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ, ΓΙΑ ΤΟ ΘΈΜΑ ΤΗΣ ΕΙΣΠΡΑΞΗΣ 20€ ΜΕΤΡΗΤΩΝ ΧΩΡΙΣ ΑΠΟΔΕΙΞΗ

Ενώ υπήρχαν από 5 και 6-7-2010 οι αναρτήσεις του φίλου Κώστα Αναγνωστόπουλου 20 ευρώ (χωρίς απόδειξη) εισπράτει η Μητρόπολη Κορίνθου για..."αρχειοθέτηση" αίτησης !!!
 ο Μητροπολίτης Κορίνθου εκτοξεύει απειλές με αξώδικο, χωρίς να δίνει απαντήσεις.
Ας δούμε πρώτα τι και πως ισχύει για τα έξοδα άδειας γάμου, όπως μπορείται να δείτε, όχι από 2 πηγές που σας γράφω, αλλά από 102 και 1002:
  1. Πιστοποιητικό γεννήσεως και για τους δυο
  2. Παράβολο χαρτοσήμου 15 ευρώ από Δ.Ο.Υ
  3. Δημοσίευση της αναγγελίας του γάμου
  4. Πιστοποιητικό αγαμίας που χορηγείται από τον ιερέα της ενορίας που ανήκετε. Το επικυρώνετε στην Αρχιεπισκοπή όπου ανήκετε και το καταθέτετε στην εκκλησία όπου θα τελεστεί το μυστήριο για να βγουν οι άδειες.
  5. Εάν έχει προηγηθεί πολιτικός γάμος προσκομίζετε την ληξιαρχική πράξη πολιτικού γάμου
Σε περίπτωση που ένας από τους δυο μελλόνυμφους δεν τελεί για πρώτη φορά γάμο χρειάζονται επιπλέον
  1. Ληξιαρχική πράξη θανάτου ή διαζυγίου
  2. Βεβαίωση από την μητρόπολη που να αναφέρεται ο βαθμός του τελευταίου γάμου
     ============================== και
Για την άδεια γάμου τώρα, πρέπει να έχετε τα δυο πιστοποιητικά αγαμίας και την γραπτή έγκριση της εκκλησίας όπου θα γίνει ο γάμος σας. Πηγαίνετε στην ενορία της νύφης όπου εκεί θα πρέπει να συμπληρώσετε κάποια έγγραφα, να δηλώσετε και την εκκλησία που θα γίνει ο γάμος σας αλλά και να υπογράψετε την δήλωση για το επώνυμο των παιδιών σας.
Έπειτα, πηγαίνετε στην αρχιεπισκοπή με τα έγγραφα της αίτησης για άδεια γάμου και παραλαμβάνεται την άδεια του γάμου σας την ίδια ημέρα. 
Τώρα, έχοντας την άδεια γάμου και ένα παράβολο (των 15 Ευρώ συνήθως, το οποίο το παίρνετε από την εφορία), πηγαίνετε στην ενορία της νύφης για να υπογράψει ο παπάς την άδεια.
Αυτό το παράβολο (για την έκδοση της άδειας μόνο μιλάμε) ήταν προ Ευρώ, 100 δρχ. μόνο!!!
 Με την καθιέρωση και του πολιτικού γάμου, καθιερώθηκε το παράβολο των 15€ (συνολικής αξίας 18€) υπέρ των Δήμων τα 15 και υπέρ του Δημοσίου τα 3€. Άμεσα δόθηκε το δικαίωμα στους Μητροπολίτες να προσαρμόσουν τα οποιαδήποτε "τιμολόγιά" τους στα αντίστοιχα των Δήμων, για λόγους ...ισονομίας!!! Κάτι σαν το αλισβερίσι αμοιβών βουλευτών και δικαστικών!!!
Το παράβολο είναι ένα για το ζεύγος των μελλονύμφων (και όχι από ένα για τον καθένα) το παίρνει υποχρεωτικά από Δ.Ο.Υ. ο ένας από τους μελλόνυμφους. Στους παπάδες δεν δίνουμε δεκάρα για την έκδοση των εγγράφων που τους αναλογούν και στον Μητροπολίτη τους, στη τοπική αρμοδιότητα του οποίου θα γίνει ο γάμος, δίνουμε το παραπάνω παράβολο και όχι άλλα 20€ σε μετρητά. Όλα τα 15ευρα, όλων των αδειών γάμου, καταλήγουν ζεστά, στα ταμεία  της Μητρόπολης, δια μέσου ειδικών λογαριασμών των Δ.Ο.Υ. (Μη ξεχνάμε ότι για την έκδοση του παράβολου στη κάθε Δ.Ο.Υ., γράφουμε "ΤΟΝ" υπέρ ποίου το εκδίδουμε και όταν το παραδίδουμε στον δικαιούχο (Μητρόπολη) κόβουμε το απόκομμα ώστε να έχουμε την απόδειξή μας).
Τι συναίβει όμως στη Κόρινθο?????
Ένας ταλαίπωρος χριστιανός κατήγγειλε ότι οι παπάδες του Μητροπολίτη, του ζήτησαν και του πήραν 20€ έξτρα σε ΜΕΤΡΗΤΑ!!!!! χωρίς απόδειξη, χωρίς να νομιμοποιούνται προς τούτο, ούτε να δικαιολογούνται δια του δεσπότη εκ των υστέρων, για τη παράνομη διαδικασία. Αν υποθέσουμε, ότι αυτοβούλος ο Μητροπολίτης Κορίνθου έχει προαγορασμένα παράβολα (που δεν γίνεται ντε), τότε όφειλε να δίδει το απόκομμα του παράβολου στον καταβάλλοντα τα 18€.
Επομένως είναι γεμάτο αναλήθειες και συγκαλύψεις μη σύννομων πράξεων και συμπεριφορών το παρακάτω εξώδικο (που όπως προείπα, δεν δίνει καμία απάντηση στη καταγγελία΄) και φοβερίζει, ενώ ξέρει ότι το παράβολο προσκομίζεται από τον έναν των μελλονύμφων και δεν εκδίδεται από τους παπάδες της Μητρόπολης Κορίνθου. Διαβάστε στον ΚΩΣΤΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟ και τα συμπεράσματα δικά σας:

Η απάντηση του Μητροπολίτη μας για τα εικοσάευρα που εισπράτουν στην Μητρόπολη Κορίνθου χωρίς απόδειξη.

 ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΚΑΙ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΕΡΩΤΗΣΗ ΛΑΒΑΜΕ ΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ
Ενώπιον Παντός Αρμοδίου Δικαστηρίου Και Πάσης Αλλης Αρχής 
Εξώδικη Δήλωση – Πρόσκληση Μετ’ Επιφυλάξεως Δικαιώματος 
Του Μητροπολίτου Κορίνθου, Σικυώνος, Ζεμενού, Ταρσού και Πολυφέγγους, Διονυσίου 
Προς
Τον Κωνσταντίνο Αναγνωστόπουλο, κάτοικο Κάτω Διμηνιού Κορινθίας.
 
          Έγραψες. Στις 5 Ιουλίου 2010 στην ιστοσελίδα με την επωνυμία σου.
            Με ηθελημένες ασάφειες, όπως, για παράδειγμα, για «αιτήσεις», γενικά και αόριστα, σαν να μην επρόκειτο, όπως και ο ίδιος γνώριζες, για αιτήσεις αδείας γάμου.
            Με τη χρήση παραπλανητικών αναφορών για «αρχειοθέτηση» αιτήσεως, όταν μια αίτηση αδείας γάμου δεν τίθεται στο αρχείο με την έννοια της θέσεως στο μουσείο (γιατί αυτό σημαίνει αρχειοθέτηση), αλλά διεκπεραιώνεται οδηγώντας στην έκδοση της αιτουμένης αδείας.
            Και ξαναέγραψες.
            Και με τη φωτογραφία του Μητροπολίτου, ούτως ώστε να μην αφήνεται καμία αμφιβολία για το ποιον ήθελες να θίξεις και ποιον προσωποποιούσες ως αποδέκτη των «μαύρων χρημάτων».
            Και ακόμη και για το τραγικό συμβάν με τους τραυματισμούς από την πτώση του πεύκου στο Κιάτο θέλησες έμμεσα να με υποδείξεις ως «υπαίτιο».
            Τί άλλο άραγε θα μετέλθεις για να κατέλθεις ακόμη πιο χαμηλά στην κλίμακα της ευπρέπειας και του ήθους;
            Και όλα αυτά μολονότι ήξερες πολύ καλά ότι από τη χαρτοσήμανση των δικαιολογητικών και της αδείας εκδόσεως γάμου, όπως και από τις διάφορες υπέρ τρίτων εισφορές, προκύπτει ένα κόστος, μέχρι και 20 €, η γραπτή απόδειξη για την καταβολή του οποίου είναι ενσωματωμένη στα ένσημα και στα παράβολα που κατατίθενται και το οποίο δεν εισπράττεται για τη Μητρόπολη, πολλώ μάλλον για το Μητροπολίτη, ούτε αποτελεί έσοδό της Μητροπόλεως, αλλά συνιστά την αξία των ενσήμων - χαρτοσήμων και των υπέρ τρίτων εισφορών.
            Αλλά και αν υποκριθείς πως δεν το ήξερες, πώς απεφάνθης και δογμάτισες «περί εισπράξεως μαύρου χρήματος» χωρίς να το ελέγξεις, όπως είχες υποχρέωση εκ της ισχυριζομένης ιδιότητος του δημοσιογραφούντος;
            Πώς  τόσο αδίστακτα άρχισες να διαδίδεις για «χαράτσια» και «γρηγορόσημα» και να χρησιμοποιείς τη λέξη «καταγγελία» αμαυρώνοντας το Μητροπολίτη ως «καταγγελλόμενο»;
            Η αυταπόδεικτη πρόθεσή σου ήταν να συκοφαντήσεις.
            Και γαρ η λαλιά σου δήλον σε ποιεί.
            Και συνετέλεσες, σε συνεργασία με τον μπατζανάκη σου Λάκη Γιαννιδάκη, ώστε να αναμεταδοθούν αυτές οι συκοφαντίες και από αθηναϊκό κανάλι.
            Και επειδή οι συκοφαντικοί ισχυρισμοί σου στοιχειοθετούν και βαρύτατης απαξίας ψευδή ιεροκατηγορία, σου ζητώ ως Επίσκοπος να ανακαλέσεις και να αποκαταστήσεις, όχι με υποσημείωση και αστερίσκο, αλλά με την ίδια γραμματοσειρά, τον ίδιο «τονισμό» και στην αυτή θέση,   τα αληθή.
            Αν δεν το πράξεις θα αποδείξεις ότι είσαι αμετανόητος και ότι ο δόλος σου ήταν και είναι υπερχειλής.
            Στην περίπτωση αυτή πέραν του όποιου, έστω εν καιρώ, προσωπικού σου συνειδησιακού ελέγχου, θα πρέπει να λογοδοτήσεις και στη Δικαιοσύνη.
            Ειλικρινά εύχομαι να έλθεις εις εαυτόν.
Κόρινθος 31-8-2010
Ο Πληρεξούσιος Δικηγόρος 
 Πέτρος Θ. Θωμαΐδης 
            Αρμόδιος Δικαστικός Επιμελητής παραγγέλλεται να επιδώσει την παρούσα σε αυτόν προς τον οποίο απευθύνεται προς γνώση του και για τις νόμιμες συνέπειες, αντιγράφοντάς την εξ ολοκλήρου στην επιδοτήρια έκθεσή του.
Κόρινθος 31-8-2010
Ο Πληρεξούσιος Δικηγόρος 
Πέτρος Θ. Θωμαΐδης

1 σχόλιο: