Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2010

ΑΤΕνίζοντας ΤΗ ΔΙΑΚΟΜΜΑΤΙΚΗ - ΔΙΑΤΡΑΠΕΖΙΚΗ ΔΙΑΦΘΟΡΑ

Με επιστολή στον Πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου αλλά και με επιστολή στην διοίκηση της ΑΤΕ ο διευθυντής της Διεύθυνσης κινδύνων της ΑΤΕ Κ Χρήστου,  κατηγορεί την διοίκηση ότι έχει οδηγήσει σε επικίνδυνα μονοπάτια την τράπεζα.
Ο Χρήστου που πρόσκειται ιδεολογικά στην κυβερνώσα παράταξη βρίσκεται σε αναγκαστική ή μη άδεια.
Είναι αξιοπερίεργο πως ένας διευθυντής μιας νευραλγικής διεύθυνσης κατηγορεί την διοίκηση σε μια κρίσιμη περίοδο για την ΑΤΕ.
Διερευνώντας το θέμα και ξεπερνώντας τα όποια προσωπικά κίνητρα π.χ. ο Κ Χρήστου ήθελε να γίνει υποδιοικητής στην ΑΤΕ και προφανώς δεν έγινε θα πάμε στην ουσία της υπόθεσης προβαίνοντας σε 3 παρατηρήσεις
1)Όποιος στην ΑΤΕ διατυπώσει μια διαφορετική άποψη καταλήγει σε αναγκαστική άδεια ή καταλήγει όχι σε ψυγείο αλλά σε καταψύκτη.
2)Διευθυντικά στελέχη στην ΑΤΕ. Τα στελέχη που πρόσκεινται στο ΠΑΣΟΚ αγγίζουν το 90%.
Η διοικητική δομή της ΑΤΕ δημιουργήθηκε με αυστηρά κομματικά κριτήρια.
Η ΑΤΕ ταυτόχρονα εισηγείται δημιουργία κρατικού πυλώνα.
Μήπως αντί για κρατικό πυλώνα υπάρχει κατά νου η έννοια του κομματικού πυλώνα; Όλα τα στελέχη της ΝΔ έχουν παραγκωνιστεί και όσα ζητούν συναντήσεις με την διοίκηση  η απάντηση που λαμβάνουν είναι ότι δεν διαθέτει η διοίκηση  χρόνο για συναντήσεις.
3) Η ΑΤΕ οδηγείται στον γκρεμό. Όλοι θα είναι συνυπεύθυνοι για αυτά που θα συμβούν.

Υποσημείωση
Ο κουμπάρος του πρωθυπουργού πάντως έγινε υποδιευθυντής.
Η ακομμάτιστη, ανεξάρτητη ΑΤΕ Bank πορεύεται εν τόπω χλοερώ, εν τόπω αναψύξεως.
Αναρτήθηκε από
www.bankingnews.gr 
======================================
Αυτά, σίγουρα είναι πολιτικές και πουλημένες μεθοδεύσεις του ψευδοΠΑΣΟΚ. Αλλά, για να μη ξεχνιώμαστε, ας δούμε και τις τεράστιες και αγεφύρωτες "διαφορές" του "άφθαρτου" και "αδιάφθορου" συγκάτοικου του μονόκλινου των διεφθαρμένων συμφοιτητών, Αντωνάκη:
".......Στη σημερινή δύσκολη οικονομική συγκυρία, οι παρεμβάσεις της Πολιτείας και οι πρωτοβουλίες των ίδιων των πιστωτικών ιδρυμάτων θα πρέπει να έχουν ως στόχο τη διατήρηση της σταθερότητας του τραπεζικού συστήματος, μέσω της ενίσχυσης της κεφαλαιακής επάρκειας και της ρευστότητας των πιστωτικών ιδρυμάτων και της αγοράς.
Έτσι, είναι πράγματι σκόπιμη η αναδιάρθρωση του τραπεζικού συστήματος μέσα από εξαγορές και συγχωνεύσεις. Αυτό, άλλωστε, έχει υποστηρίξει, ήδη, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς, τονίζοντας ότι αυτές είναι αναγκαίες, για να μπορέσουν οι Ελληνικές Τράπεζες να αντέξουν στην κρίση.
Αρκεί, βεβαίως, να τηρούνται όλες οι απαραίτητες προϋποθέσεις.
Να γίνονται με διαφάνεια και να προστατεύουν το δημόσιο συμφέρον.
Να οδηγούν σε οικονομίες κλίμακας και φάσματος, στο διαμοιρασμό των κινδύνων, στην απόκτηση ικανού μεγέθους για να ανταπεξέλθει το νέο πιστωτικό ίδρυμα στις διεθνείς προκλήσεις, στη θωράκιση των θυγατρικών του, στο εξωτερικό, στην ενίσχυση των συνθηκών ανταγωνισμού του εγχώριου τραπεζικού συστήματος επ’ ωφελεία καταθετών, δανειοληπτών, εργαζομένων και μετόχων.
Η σημερινή πρόταση της Τράπεζας Πειραιώς για εξαγορά της Αγροτικής και του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου πρέπει να αξιολογηθεί, υπό αυτό ακριβώς το πρίσμα.
Ιδιαίτερα για την περίπτωση της Αγροτικής Τράπεζας, παραδοσιακής πηγής ρευστότητας για τον Έλληνα αγρότη.
Χρήστος Σταϊκούρας
βουλευτής Φθιώτιδας"
Αναπλ. Υπεύθ. του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Οικονομίας της ΝΔ"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου