Κυριακή 13 Ιουνίου 2010

Το Ισραηλινό IDF προσέλαβε οδηγό που έβαλε πανό: "Γιατί σκότωσατε τόσους λίγους"????


<<<<" Ντροπή σας - Γιατί σκοτώσατε τόσους λίγους?????"

Ο οδηγός του λεωφορείου, που προσέλαβε (η Ισραηλινή) IDF, για τη μεταφορά στρατιωτών, υπογράψει επιστολή με θέσεις, που επικρίνουν τους (ισραηλινούς) καταδρομείς που έλαβαν μέρος στη κατάληψη του στολίσκου (που πήγαινε) στη Γάζα, για τον μικρό αριθμό των θυμάτων!!!
Hanan Greenberg
Πατριωτισμός, ή πολύ άσχημη (ακραία) γεύση;
Οι άμαχοι που κινούνται στις μεταφορές του Ισραήλ στην εθνική οδό 6, την Παρασκευή δεν θα μπορούσαν να αγνοήσουν μια ταμπέλα (πανό) στο λεωφορείο που ο οδηγός του, μετέφερε ένα αμφιλεγόμενο μήνυμα στους καταδρομείς, που πήραν μέρος στη κατάληψη (πειρατεία) και κατάσχεση του στολίσκου που πήγαινε για τη Γάζα: "Σκοτώσατε 13 -  Ντροπή σας. Γιατί σκοτώσατε τόσο λίγους;". Ακόμη πιο περίεργο είναι, ότι ο οδηγός του λεωφορείου "συνελήφθη" από τις Ισραηλινές Δυνάμεις Ασφαλείας και οι στρατιώτες τον οδήγησησαν στο ...σπίτι του για το Σαββατοκύριακο. Μια πιο προσεκτική ματιά αποκάλυψε ότι για το απαράδεκτο σύνθημα, υποστηρίζει ότι ήταν πρωτοβουλία του ίδιου του οδηγού, ο οποίος είδε ένα παρόμοιο σύνθημα στο δρόμο και αποφάσισε να το τοποθετήσει στο μπροστινό μέρος του λεωφορείου του, προκειμένου να "εκφράσει την υποστήριξή του, στις Ισραηλινές δυνάμεις του ναυτικού". (Σύμφωνα με άλλη άποψη): Στο IDF συμφώνησαν και είπαν, ότι αυτή είναι μια "ακατάλληλη" μορφή διαμαρτυρίας, και μετά από μια συζήτηση μεταξύ των στρατιωτικών διοικητών με τον οδηγός, ο τελευταίος ζήτησε συγγνώμη γρήγορα, αφαιρέθηκε η πινακίδα (πανό), και συνέχισε την πορεία του. Επίσης "διευκρίνισαν", ότι ο οδηγός δεν είναι υπάλληλος του IDF, παρά μόνο ότι (το λεωφορείο) είναι μισθωμένο από το στρατό για τη μεταφορά των στρατιωτών, και ότι το περιστατικό, προκάλεσε ανησυχία μεταξύ των πολλών που συνάντησαν τυχαία το λεωφορείο.

Δίνει κακή εντύπωση το γεγονός, σε μια στιγμή που ολόκληρο το περιστατικό(της πειρατείας) είναι υπό διερεύνηση, όταν ολόκληρο ο κόσμος έχει στρέψει τα μάτια του στο Ισραήλ, το οποίο εξακολουθεί να υφίσταται σκληρή κριτική, ένα τέτοιο (νέο) περιστατικό, που δημιουργήθηκε με το λεωφορείο και δείχνει τις στρατιωτικές υπηρεσίες του (Ισραήλ)", εέπε μια γυναίκα (που δούλευε) σε ένα κοντινό βενζινάδικο.
Αρκετοί από τους στρατιώτες που ήταν στο λεωφορείο, ήταν επίσης σύμφωνοι με τη πρωτοβουλία του οδηγού τους. Είπαν ότι, ανεξάρτητα με το γεγονός (του οδηγού), ήσαν υπερήφανοι για "τους συντρόφους τους που πολεμούν στη θάλασσα, και είπαν ότι όποιος συμμετείχε στην επίθεση θα πρέπει να υποστηριχθεί"
.
Μετάφραση: Μπαρμπανίκος Αρβανίτης 
ΠΗΓΗ:  Ynet News Com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου