Πέμπτη 3 Ιουνίου 2010

ΟΙ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΤΩΝ ΗΠΑ ΑΝΤΕΧΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΚΡΑΤΟΥΝ ΨΗΛΑ ΤΗ ΣΗΜΑΙΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ



Παμμακεδονική ΗΠΑ: Μαθήματα Πατριδογνωσίας από τους Ομογενείς μας
Πατριωτικό Μέτωπο
Ακαδημίας 88  ---  Αθήνα
Τηλ. Συντονιστή: - 6979112273
 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ......................... Αθήνα 3 Ιουνίου 2010
 Το Πατριωτικό Μέτωπο, χαιρετίζει το 64ο Συνέδριο της Παμμακεδονικής Ένωσης ΗΠΑ, το οποίο έγινε στις 27 με 30 Μαΐου στο Σικάγο της Πολιτείας του Ιλλινόις, στις εργασίες του οποίου για μια κόμη φορά αποδείχθηκε πως οι Έλληνες του εξωτερικού, οι Ομογενείς μας, παραμένουν Έλληνες με κεφαλαίο «Ε».
Δίνοντας μαθήματα πατριωτισμού οι Μακεδόνες των ΗΠΑ, ζητούν «την έγκριση ενός ψηφίσματος από το Ελληνικό Κοινοβούλιο το οποίο θα δηλώνει ότι η Ελλάδα αναγνωρίζει ως Μακεδονική ταυτότητα την ταυτότητα του Ελληνισμού της Μακεδονίας. Επιπλέον στο ψήφισμα πρέπει να αναφέρεται πως η Ελλάδα δεν αποδέχεται οποιαδήποτε έννοια «Μακεδονικής» εθνολογικής ταυτότητας και «Μακεδονικής» γλώσσας».
Παράλληλα, στο ψήφισμά τους για το Μακεδονικό, η Παμμακεδονική Ένωση ΗΠΑ, ξεκαθαρίζει προς κάθε κατεύθυνση τα παρακάτω:
  1. Ποτέ δεν θα δεχτούμε για τη χώρα της Π.Γ.Δ.Μ οποιαδήποτε ονομασία που θα περιέχει τον όρο ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ή παράγωγά του.
  2. Η Παμμακεδονική Ένωση ζητεί από την Ελληνική κυβέρνηση, την πολιτική ηγεσία  της Ελλάδας, την κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών και την υπόλοιπη Διεθνή Κοινότητα, όπως η τελική ονομασία του κρατιδίου της Π.Γ.Δ.Μ ξεχωρίζει με ακρίβεια τους κατοίκους αυτής της χώρας από εμάς τους Μακεδόνες.
  3. Η ονομασία Μακεδονία είναι αναμφίβολα ιστορική και πολιτιστική κληρονομιά της Ελλάδας.  Η ιστορία της Μακεδονίας και, ειδικά η ονομασία της, δεν είναι ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΙΜΑ και ως πατρική κληρονομιά δεν δύναται να παραχωρηθούν σε τρίτους.
  4. Η μόνιμη ονομασία της χώρας της Π.Γ.Δ.Μ οφείλει να εκφράζει την πολυεθνική της σύσταση η οποία θα επιτρέψει σε όλους του κατοίκους της να συνυπάρχουν ειρηνικά.
  5. Απαιτούμε όπως δοθούν σε άτομα Ελληνικής προέλευση κατοικούντων στις χώρες της Π.Γ.Δ.Μ και της Αλβανίας όλα τα ανθρώπινά τους δικαιώματα.
  6. Η Μακεδονική ταυτότητα είναι πολιτιστικά και ιστορικά ελληνική. Δεν αποδεχόμαστε οποιαδήποτε έννοια Μακεδονικής εθνολογικής ταυτότητας και Μακεδονικής γλώσσας.
Το Πατριωτικό Μέτωπο, σχολιάζοντας το ψήφισμα της Παμμακεδονικής υπογραμμίζει, πως αυτή η κρυστάλλινη τοποθέτηση των Ομογενών μας, αποδεικνύει και την βασική αρχή του: Δεν χρειαζόμαστε «ινστρούχτορες, μεσσίες, σωτήρες, επαγγελματίες πατριώτες και καθοδηγητές» για να συμφωνήσουμε για τα αυτονόητα. Αρκεί να ακούσουμε τη φωνή του λαού μας και να σεβασθούμε την σοφία του. Η θέση λοιπόν του Λαού, όπως εκφράζεται από την φωνή των Ομογενών μας Μακεδόνων, είναι και δική μας θέση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου