Δευτέρα 7 Ιουνίου 2010

Η ΗΓΕΣΙΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΕΚΦΡΑΣΤΗΣ ΤΗΣ ΑΚΡΟΔΕΞΙΑΣ ΚΑΙ ΜΕ ΛΥΣΣΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΕΙ ΤΟΝ ΡΑΓΙΑΔΙΣΜΟ

ΤΟ ΔΗΛΗΤΗΡΙΟ ΜΙΑΣ ΔΗΘΕΝ «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ» ΧΕΙΡΑΦΕΤΗΣΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΩΣ ΠΕΜΠΤΗ ΦΑΛΑΓΓΑ ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΝΑ ΕΥΝΟΥΧΗΣΕΙ ΤΗΝ ΟΡΓΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ.


Πρόκειται για την εύκολη και αβασάνιστη πρακτική όλων εκείνων που ταμπουρωμένοι πίσω από έναν ψευδεπίγραφο «δημοκρατισμό» λειτουργούν σε τελευταία ανάλυση, αντικειμενικά και ανεξάρτητα από τις προθέσεις τους, ως πέμπτη φάλαγγα στο υπογάστριο της Ελληνικής κοινωνίας. 

του Κ. ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ 
Πρόκειται για όλους εκείνους που δεν τόλμησαν να αναζητήσουν τον πραγματικό ένοχο στους επικίνδυνους και ανομολόγητους σχεδιασμούς, αλλά προτίμησαν να αρκεστούν σε φτηνές απόπειρες απαξίωσης του πολιτικού λόγου εκείνων που επιχειρούν με σθένος να τον αντιπαλαίψουν.
Πρόκειται για εκείνους που αντιμετωπίζουν το πολιτικό γίγνεσθαι ως αλληλουχία επιμέρους μέτρων και πολιτικών επιλογών, και αρνούνται πεισματικά να διακρίνουν το γενικότερο πλαίσιο πάνω στο οποίο εδράζονται αυτά τα μέτρα και που επιμένουν να μη βλέπουν με νηφαλιότητα τις μακροπρόθεσμες στοχεύσεις των εμπνευστών των μέτρων και των εφαρμοζόμενων πολιτικών.
Πρόκειται για κείνους που τον πολιτικό αγώνα τον αντιλαμβάνονται ως μεροδούλι – μεροφάι υποχρέωση με αιτήματα αποσπασματικά που συχνά υπεκφεύγουν την καυτή πολιτική ατζέντα, και αρνούνται ή δεν τολμούν να πυροδοτήσουν μια ατζέντα ανατροπής που θα είναι ικανή να αποφέρει ωφελήματα στο λογαριασμό που καταχωρείται η αποταμίευση των μεγάλων εθνικών και λαϊκών αγώνων.

Read more...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου