Πέμπτη 17 Ιουνίου 2010

ΠΕΡΙΟΔΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "ΥΓΕΙΑ", ΟΡΕΙΝΗΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ: Να νικήσουμε Όλοι Μαζί Τον Καρκίνο

 ΕΤΟΣ 4ο ◙ ΤΕΥΧΟΣ 13ο ◙ A ΠΡΙΛΙΟΣ-ΙΟΥΝΙΟΣ 2010 ◙
ΤΡΙΜΗΝΙΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ◙ ΙΜΒΡΟΥ 20 Α. ΓΛΥΦΑΔΑ 16561◙ ΚΩΔ.ΥΠ. ΤΥΠΟY:8273 ◙ ΔΙΑΤΙΘΕΤΑΙ ΔΩΡΕΑΝ
Η - π ρ ό λ η ψ η - ε ί ν α ι - η - κ α λ ύ τ ε ρ η - Θ ε ρ α π ε ί α
Editorial
Σ α ς - ζ η τ ά μ ε  - τ η ν - β ο ή θ ε ι ά σ α ς
Η όλη προσπάθεια είναι εθελοντική και γίνεται στον ελεύθερο χρόνο μας. Καταλαβαίνουμε πως όλοι μας αντιμετωπίζουμε προβλήματα, αλλά πολλοί από εμάς απλά ανησυχούν για το τι θα φορέσουν σήμερα το πρωί ή που θα βγουν τοβράδυ για να περάσουν καλά.
Αν σκεφτείτε πόσος κόσμος δεν μπορεί να επιβιώσει , πόσα παιδιά δεν έχουν γονείς, πόσοι άνω των 50 είναι άνεργοι και τα τόσα αλλά σοβαρά προβλήματα που έχουν οι συνάνθρωποί μας τότε ίσως ξανασκεφτείτε και κατανοήσετε ότι τα δικά μας προβλήματα είναι ανύπαρκτα έως μηδαμινά.
Σίγουρα μπορούμε να βοηθήσουμε με κάποιο τρόπο και εμείς.
Σίγουρα τα χρήματα είναι το σημαντικότερο κομμάτι βοήθειας αλλά τα χρήματα πρέπει να τα δίνουν αυτοί που έχουν πλούτο και αυτοί είναι πολλοί. Όμως παρατηρούμε ότι εσείς ο απλός κόσμος είναι αυτός που πραγματικά συγκινείται και κάνει κάποια δωρεά. Αυτό μας εξοργίζει αφάνταστα, οι έχοντες τον πλούτο σίγουρα και κάνουν δωρεές (μιας και υπάρχει και φορολογική ελάφρυνση) αλλά συνήθως είναι για προβολή. Σε καμία περίπτωση δεν κατηγορούμε τον κόσμο που έχει χρήματα ή έτυχε να είναι πλούσιος. Θέλουμε όμως να κατηγορήσουμε αυτούς που δεν προσφέρουν στο πλησίον τους και αυτή τη στιγμή σύμφωνα με στατιστική δεν αποτελούν εξαίρεση αλλά τον κανόνα.
Βοηθήστε μας να αλλάξουμε έστω και λίγο την κατάσταση αυτή.
Λαλιώτης Ιωάννης Πρόεδρος του Παραρτήματος «Ορεινής Κορινθίας» της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας ΚΑΡΚΙΝΟΣ: στην πρόληψη παίρνουμε μηδέν….. Οι Έλληνες και οι Ελληνίδες δεν... προβιβάζονται όσον αφορά τις προληπτικές διαγνωστικές εξετάσεις για τασημαντικότερα είδη καρκίνου.
Η πρόληψη δεν είναι απλά ανάγκη, είναι επιλογή.
Επιλέγω να προλάβω, επιλέγω να είμαι υγιής, επιλέγω να ζήσω.
Μια λαϊκή ρύση λέει:, «Των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν» και επιβάλλεται η ρύση αυτή, να εφαρμόζεται σε όλες τα εκφάνσεις της ανθρώπινης ζωής, είτε είναι η εργασία, είτε είναι η οικογένεια, είτε είναι η υγεία, το πολυτιμότερό μας αγαθό, με το οποίο έχει προικιστεί ο άνθρωπος, γιανα μπορεί να αντεπεξέρχεται στις απαιτήσεις της καθημερινής ζωής. Για να μπορεί όμως ένας άνθρωπος να είναι και να παραμένει υγιής, θα πρέπει να υιοθετήσει ως τρόπο ζωής την έννοια της πρόληψης.
Ο ρόλος της Προληπτικής Ιατρικής, αποδεικνύεται καθοριστικός και σωτήριος σε όλες τις περιπτώσεις ασθενειών που απειλούν την υγεία και τη ζωή ενός ατόμου.
«Εμείς σαν τοπικό παράρτημα δίνουμε βάρος στην ενημέρωση του κόσμου, πως μπορεί να προλάβει ή να διαγνώσει έγκαιρα έναν καρκίνο. Πιστεύουμε ότι η έγκαιρη διάγνωση και η πρόληψη είναι η καλύτερη θεραπεία στη σημερινή εποχή, παρά του ότι έχει γίνει μια μεγάλη πρόοδος πάνω στη θεραπεία αυτής της αρρώστιας".

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΝΤΙΚΑΡΚΙΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ --- «ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΟΡΕΙΝΗΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ» 
" Ν α - ν ι κ ή σ ο υ μ ε - ό λ ο ι - μ α ζ ί ,-  ε ν ω μ έ ν ο ι - τ ο ν - κ α ρ κ ί ν ο "
«Κάντε την Πρόληψη Στάση Ζωής»
ΚΙΝΗΤΗ ΜΟΝΑΔΑ ΜΑΣΤΟΓΡΑΦΙΑΣ
Να σιγοντάρουμε όλοι και όλες, αυτό το σπουδαίο έργο. Η γυναίκα συνεχίζει να ταλανίζεται από πολλά, και συνήθως παραμελεί την υγεία της. Η κινητή μονάδα μαστογραφίας είναι ένα θετικό και απαραίτητο βήμα συνειδητοποίησης της γυναικείας ύπαρξης.

............................................................................ ..........................................................................
Τριμηνιαία Ενημερωτική-Ιατρική Εφημερίδα
Έδρα: Μεσινό Φενεού Κορινθίας 200.14
ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ: Παράρτημα «Ορεινής Κορινθίας» της Ε.Α.Ε.
ΕΚΔΟΤΗΣ: - ΛΑΛΙΩΤΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ  ilaliotis@yahoo.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΘΕΟΔΟΣΙΟΥ ΘΩΜΑΣ thomas_theodosiou@yahoo.gr
KΩΔ. ΥΠ. ΤΥΠΟΥ: 8273
Τηλ. 697-634.3084 ---- Fax: 210.9602.861
ΔΙΑΤΙΘΕΤΑΙ ΔΩΡΕΑΝ
Tα ενυπόγραφα άρθρα που δημοσιεύονται εκφράζουν τις απόψεις
μόνο των αρθογράφων και δεν δεσμεύουν την Ε.Α.Ε.
Τα ιατρικά θέματαγράφονται από επιτροπή Ιατρών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου