Παρασκευή 18 Ιουνίου 2010

ΠΑΡΑΠΕΜΠΟΝΤΑΙ ΣΕ ΔΙΚΗ ΟΙ ΔΟΤΟΙ ΜΟΝΑΧΟΙ ΤΟΥ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΥ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΕΠΙΤΕΘΕΙ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΓΝΗΣΙΑΣ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΩΝ ΕΣΦΙΓΜΕΝΙΤΩΝ ΜΟΝΑΧΩΝ

Θεσσαλονίκη - Συμβούλιο Πλημμελειοδικών - Παραπομπή σε δίκη πέντε μοναχών της νέας αδελφότητας της Ι.Μ. Εσφιγμένου του Αγίου Όρους. (Ακριβής αναδημοσίευση)

Σε δίκη στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης παραπέμπονται πέντε από τους δοτούς μοναχούς της "νέας αδελφότητας" της Ιεράς Μονής Εσφιγμένου του Αγίου Όρους. Σύμφωνα με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, αντιμετωπίζουν τις κατηγορίες της απειλής και της απλής σωματικής βλάβης. 
Η υπόθεση αφορά επεισόδιο που προκάλεσαν τα μέλη της νέας αδελφότητας Εσφιγμένου, η οποία διορίστηκε από τον Βαρθολομαίο και την Ιερά Κοινότητα –το ανώτατο διοικητικό όργανο της Αθωνικής Πολιτείας– κατά των αυθεντικών μοναχών της Ιεράς Μονής Εσφιγμένου, που αρνούνται να εγκαταλείψουν την Ιερά Μονή. Το επεισόδιο σημειώθηκε στις 20 Δεκεμβρίου του 2006 στο κονάκι της Μονής στις Καρυές. 
Όπως περιγράφεται στο βούλευμα, οι κατηγορούμενοι, κρατώντας λοστούς, σιδηρόβεργες και ρόπαλα, εισήλθαν στο κονάκι που ανήκει στην Ιερά Μονή Εσφιγμένου και το διαχειρίζονται οι γνήσιοι μοναχοί της Μονής, στους οποίους επιτέθηκαν. Αποτέλεσμα της απρόκλητης επίθεσης των νεοδιορισμένων, ήταν να τραυματιστούν τουλάχιστον τέσσερις μοναχοί της παλιάς-γνήσιας αδελφότητας της Ιεράς Μονής και χρειάστηκε να μεταφερθούν σε νοσοκομεία της Χαλκιδικής για την παροχή των πρώτων βοηθειών.
 ΠΗΓΕΣ:  ΑΘΗΝΑΪΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου