Παρασκευή 4 Ιουνίου 2010

ACHILLE LAURO

Ετοίμαζα ολόκληρο άρθρο απάντηση σε φίλο, για τα ισχύοντα στους ναυτικούς αποκλεισμούς και ξαφνικά το "έχασα". Ολίγον θυμωμένος, τα παράτησα και σε λίγο είδα έναα γράμμα από Αμερική. Διαβάστε οι νεώτεροι, να μαθετε συνθήκες της διαμάχης, οταν υπήρχε η επαναστατική δραστηριότητα των PLO και PLF:
"Μπαρμπα Νικο,

Αναρωτιεμαι ποσοι απο τους επισκεπτες του Ιστολογιου σου θυμουνται την πειρατεια του ιταλικου κρουαζιεροπλοιου Achille Lauro χρονια πριν, τον Οκτωβριο του 1985;
Τεσσερα απο τα μελη της Οργανωσης «Μετωπο για την Απελευθερωση της Παλαιστινης» ανελαβαν τον ελεγχο του κρουαζιεροπλοιου ανοικτα της Αιγυπτου, καθως αυτο επλεε απο την Αλεξανδρεια στο Πορτ-Σαϊντ.
Ηταν μια πειρατεια στην οποια οι πειρατες σκοτωσαν εναν αναπηρο τουριστα, τον εβραιο Leon Klinghoffer και στη συνεχεια πεταξαν το σωμα του στη θαλασσα.

Το επεισοδιο αυτο εκανε τα εβραϊκα ΜΜΕ της Δυσης να ουρλιαζουν χωρις προηγουμενο και χωρις τελειωμο, ενω παραλληλα διαιρεσαν την κοινη γνωμη στο πλεον των 60 χρόνων συνεχιζομενο Παλαιστινιακο Ολοκαυτωμα. Επισης, ωθησε τον διεθνη νομοθετη να επιβαλη μια νεα νομοθεσια που να καθιστα διεθνες εγκλημα, τις πειρατειες στην Διεθνη Ναυσιπλοϊα.
Και αυτο ειναι μια συντομη υπενθυμιση, που συμφωνα με το αρθρο 3 της Συμβασης της Ρωμης για την καταστολη των παρανομων ενεργειων κατα της ασφαλειας της ναυσιπλοϊας του 1988, η πειρατεια είναι διεθνες εγκλημα για καθε ατομο η ομαδα ατομων που επιχειρουν αυτην, (την πειρατειαν) αλλα και διεθνες εγκλημα να τραυματισουν ή να σκοτωσουν ανθρωπο κατα την διαρκεια της πειρατειας.
Η Συνθηκη υιοθετεί κατ 'αναγκη αυστηρωτατη γλωσσα.
"Ουδεις δυναται να επιτεθη σε ενα πλοιο και στη συνεχεια να επικαλεσθη οτι βρισκοταν σε αυτοαμυνα, αν οι ανθρωποι στο πλοιο αντισταθουν στην παρανομη χρηση βιας των πειρατων".
Με αλλα λογια, συμφωνα με το διεθνες δικαιο, οι ενεργειες των εβραιων ηταν ενα διεθνες εγκλημα και οι εγκληματιες πρεπει να αντιμετωπιστουν οχι διαφορετικα, ας πουμε, απο Σομαλους πειρατες οι οποιοι τα τελευταια χρονια επιδιδονται και σε πειρατειες καραβιων.
Συμφωνα με το διεθνες ναυτικο δικαιο οι επιβατες και το πληρωμα (του πλοιου) εχουν νομικα το δικαιωμα να αποτρεψουν με καθε μεσο την παρανομη συλληψη, απαγωγη και κρατηση τους.
Σκεφθειτε αν μια ομαδα Σομαλων πειρατων ειχαν κανει αυτο το εγκλημα που διεπραξαν οι εβραιοι στα πλοια της ανθρωπιστικης βοηθειας απο τη Δυση σφαγιαζοντας 16 (;) ατομα και τραυματιζοντας πολυ ποιο πολλους ακομα.

Ποια νομιζεις οτι θα ηταν η διεθνης αντιδραση;
Θα σου πω εγω. Ειδικες μοναδες του ΝΑΤΟ θα οργωναν τωρα το κερας της Αφρικης συνοδευομενες απο ενα αριθμο μη επανδρωμένων αεροπλανων και φυσικα αριθμο εβραιων ή εβραιοδουλων δημοσιογραφων για να καταγραψουν το γεγονος.
Ειδαμε τιποτα τετοιο μεχρι σημερα;

Εχουμε δυο μετρα και δυο σταθμα λοιπον. Ενα για τους οβριους και ενα για τους υπολοιπους.
Μεχρι ποτε ομως;
M."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου