Πέμπτη 3 Ιουνίου 2010

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΑΠΟ "ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ"


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 Αθήνα, 2 Ιουνίου 2010
Φιλικός αγώνας ποδοσφαίρου μεταξύ αστυνομικών και δημοσιογράφων για την ενίσχυση του Οργανισμού
«Το Χαμόγελο του Παιδιού»

Αθλητική σύμπραξη αστυνομικών και δημοσιογράφων με κοινό στόχο την ενίσχυση του Εθελοντικού Οργανισμού για τα Παιδιά «Το Χαμόγελο του Παιδιού».

Τη Δευτέρα 7 Ιουνίου στις 18.30 το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί στο γήπεδο της Ριζούπολης «Γεώργιος Καμάρας» φιλικός ποδοσφαιρικός αγώνας, με σκοπό τη στήριξη του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού».

Στον αγώνα θα συμμετάσχει η ποδοσφαιρική ομάδα της Ελληνικής Αστυνομίας, στην οποία, όμως, αυτή τη φορά, θα ενταχθούν ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Σπύρος Βούγιας και ο πρώην διεθνής ποδοσφαιριστής Μιχάλης Καψής.

«Αντίπαλοι» θα είναι δημοσιογράφοι και τεχνικοί του ραδιοφωνικού σταθμού της «ΕΡΑ ΣΠΟΡ».

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.
ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΔΡΑΣΗΣ «ΚΑΘΑΡΙΣΤΕ ΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ» ΑΠΟ «ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ» ΣΕ ΧΑΛΚΙΔΑ, ΒΟΡΕΙΑ ΚΥΝΟΥΡΙΑ, ΚΥΛΛΗΝΗ ΚΑΙ ΚΕΡΚΥΡΑ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Αθήνα, 1 Ιουνίου 2010
ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΔΡΑΣΗΣ «ΚΑΘΑΡΙΣΤΕ ΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ»
ΑΠΟ «ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ»
ΣΕ ΧΑΛΚΙΔΑ, ΒΟΡΕΙΑ ΚΥΝΟΥΡΙΑ, ΚΥΛΛΗΝΗ ΚΑΙ ΚΕΡΚΥΡΑ

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η δράση «Καθαρίστε τη Μεσόγειο» στην οποία συμμετείχε για 9η συνεχή χρονιά «Το Χαμόγελο του Παιδιού» - Εθελοντικός Οργανισμός για τα Παιδιά». Η συγκεκριμένη δράση διοργανώνεται κάθε χρόνο από την Ιταλική Περιβαλλοντική Οργάνωση 'Legambiente' και σε αυτή λαμβάνουν μέρος κάθε χρόνο διάφοροι φορείς από ολόκληρη τη Μεσόγειο (σχολεία, Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, Φορείς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ξενοδοχεία κ.ά.) αναλαμβάνοντας  να καθαρίσουν κάποια ακτή, πάρκο, άλσος ενώ ταυτόχρονα γίνεται  μάθημα περιβαλλοντικής αγωγής στα παιδιά. Φέτος  πραγματοποιήθηκε από «Το Χαμόγελο του Παιδιού» για πρώτη φορά ταυτόχρονος καθαρισμός  σε τέσσερις διαφορετικές  περιοχές της Ελλάδας, στη Χαλκίδα, στη Βόρεια Κυνουρία, στην Κυλλήνη και στην Κέρκυρα. Περισσότεροι από 400 μαθητές, φορείς, εταιρείες και εθελοντές ένωσαν τις δυνάμεις τους, για όμορφες και καθαρές παραλίες.

Τα παιδιά έδωσαν το δικό τους μήνυμα στους μεγάλους, συμμετέχοντας με μεγάλο ενθουσιασμό στον καθαρισμό των παραλιών και στις υπόλοιπες δραστηριότητες. Επίσης, είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν από τα Πυροσβεστικά κλιμάκια της κάθε περιοχής σχετικά με την πρόληψη και καταστολή πυρκαγιών, ενώ μέλη καταδυτικής σχολής πραγματοποίησαν επίδειξη διάσωσης από πνιγμό και μίλησαν για τις πρώτες βοήθειες.

Η όλη δράση  έκλεισε με τρόπο μοναδικό μιας και όλα τα παιδιά είχαν  την  ευκαιρία να  ζωγραφίσουν «Μια όμορφη & καθαρή παραλία»  σε  μουσαμάδες μήκους 10 μέτρων, οι οποίοι θα παραμείνουν στις παραλίες για να θυμίζουν σε όλους πόσο σημαντικό είναι να διατηρούνται καθαρές!

Η δράση είχε ως στόχο την ευαισθητοποίηση των πολιτών και κυρίως των παιδιών στο θέμα της προστασίας του περιβάλλοντος. Ταυτόχρονα τα παιδιά είχαν τη δυνατότητα να γνωρίσουν από κοντά τις δράσεις του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» και να συμμετάσχουν σε  διάφορες εκπαιδευτικές δραστηριότητες με θέμα το περιβάλλον.

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» θα ήθελε να ευχαριστήσει θερμά όλους  τους φορείς, εταιρείες και εθελοντές που έδωσαν τη δυνατότητα, χάρη στη πολύτιμή υποστήριξή τους, να πραγματοποιηθεί και φέτος αυτή δράση.


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Πάτρα, 31 Μαΐου 2010
ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΗ ΙΑΤΡΙΚΗΣ - ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗΣ

Την Παρασκευή 28 Μαΐου 2010 ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα προληπτικής οδοντιατρικής που πραγματοποίησε η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Αχαΐας σε συνεργασία με τον εθελοντικό Οργανισμό «Το Χαμόγελο του Παιδιού», τον Οδοντιατρικό σύλλογο Αχαΐας και το Τμήμα Αγωγής Υγείας Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Νομού Αχαΐας.

Κατά την διάρκεια του συγκεκριμένου προγράμματος, που ξεκίνησε στις 3 Μαΐου 2010, η Κινητή Οδοντιατρική Μονάδα του εθελοντικού Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», στελεχωμένη από εθελοντές οδοντιάτρους επισκέφθηκε συνολικά 26 δημοτικά σχολεία του Νομού μας και πραγματοποίησε Οδοντιατρικό Προληπτικό έλεγχο σε συνολικά 1044 μαθητές. Στόχος της συγκεκριμένης ενέργειας ήταν η ενημέρωση των μαθητών και των γονέων τους για όλα εκείνα τα απαραίτητα στοιχεία που μπορούν να οδηγήσουν στην εξασφάλιση της στοματικής υγείας των παιδιών, ιδιαίτερα δε των απομακρυσμένων από τα μεγάλα αστικά κέντρα περιοχών γεγονός το οποίο επιτεύχθηκε.

Παράλληλα, και στα πλαίσια τόσο της ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης παιδιών, νέων και γονέων η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Αχαΐας σε συνεργασία με τον Οδοντιατρικό Σύλλογο Αχαΐας, την Διεύθυνση Υγειάς και «Το Χαμόγελο του Παιδιού», παρείχε τη δυνατότητα στα παιδιά του νομού μας, να υποβληθούν σε προληπτικό Οδοντιατρικό - Ιατρικό και οφθαλμιατρικό έλεγχο.

Συγκεκριμένα, ο «ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ», το σύγχρονο Κινητό Ποιλυϊατρείο του εθελοντικού Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», βρισκόταν από την Τρίτη 25 Μαΐου έως και την Πέμπτη 27 Μαϊου, από τις 10:30-13:00μμ και 17:30-20:00μμ. στην Πλατεία Γεωργίου και έδωσε τη δυνατότητα σε συνολικά 107 παιδιά που συνοδεύονταν από τους γονείς τους να ενημερωθούν για τις ωφέλειες των προληπτικών εξετάσεων και να υποβληθούν σε αυτές.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι οι εξετάσεις παρέχονταν στα παιδιά δωρεάν, ενώ το κόστος της συνολικής ενέργειας ήταν μηδενικό.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου