Πέμπτη 3 Ιουνίου 2010

ΟΙ ΦΟΡΕΙΣ ΤΟΥ ΟΠΤΙΚΟΑΚΟΥΣΤΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΝ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΩΝ ΙΣΡΑΗΛΙΝΩΝ ΚΑΙ ΑΠΑΙΤΟΥΝ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΚΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ

ΔΙΑΣΩΜΑΤΕΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΤΟΥ ΟΠΤΙΚΟΑΚΟΥΣΤΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ
 ____________
Ανακοίνωση της Διασωματειακής
Η Διασωματειακή Επιτροπή των φορέων του οπτικοακουστικού χώρου και ως δημιουργοί και ως εργαζόμενοι, βλέπουμε με αποτροπιασμό και απορία την ηγεσία ενός λαού που έζησε τη γενοκτονία να πράττει ανάλογα εγκλήματα .
Καταδικάζουμε τη βάρβαρη επίθεση Ισραηλινών Ειδικών Δυνάμεων εναντίον της  αποστολής αλληλεγγύης στη Γάζα που είχε σαν αποτέλεσμα είχε  να χάσουν  τη ζωή τους και να τραυματιστούν δεκάδες άνθρωποι.
Απαιτούμε να εξασφαλιστεί η συνέχεια της αποστολής ανθρωπιστικής βοήθειας μέχρι τη Γάζα, τον άμεσο τερματισμό του παράνομου και απάνθρωπου αποκλεισμού της Λωρίδας της Γάζας, τον τερματισμό του επεκτατισμού του Ισραήλ και τον τερματισμό της φονικής καταπίεσης του παλαιστινιακού λαού, στο Ισραήλ, στη Δυτική Όχθη και τη Γάζα. Τερματισμό της Ισραηλινής κατοχής και ενιαίο ανεξάρτητο βιώσιμο Παλαιστινιακό κράτος στα σύνορα του 1967, με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ.
Δεν μένουμε απαθείς και ασυγκίνητοι , απευθύνουμε έκκληση σε όλα τα καλλιτεχνικά σωματεία, Φορείς και μεμονωμένους καλλιτέχνες και διανοούμενους να καταδικάσουν την απόφαση αυτή.
Η ΔΙΑΣΩΜΑΤΕΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
ΤΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΤΟΥ ΟΠΤΙΚΟΑΚΟΥΣΤΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου