Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2010

"ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ" ΣΕ ΤΙΜΕΣ "ΜΠΙΤ-ΠΑΖΑΡ" ΣΤΟ ΤΕΛ-ΑΒΙΒ!!! Ναζιστικά σουβενίρς, προς πώληση στο ...Τελ Αβίβ.

Εάν αυτό συμβεί σε οποιαδήποτε άλλη χώρα, οι Εβραίοι θα ούρλιαζαν για "αντισημιτισμό"!
Αλλά αυτό συμβαίνει, στην πρώτη Εβραϊκή πόλη, μέρα μεσημέρι. Και ναι, υπάρχουν πελάτες!!!!
Δημοσιεύθηκε από Assaf Weiss Ισραήλ Ειδήσεις 24.1.10, 13:37

"Εάν αγοράσετε αυτό το ναζιστικό μετάλλιο, θα ρίξει στην κάρτα του Χίτλερ στη μισή τιμή."
Το απόγευμα της Παρασκευής στην υπαίθρια αγορά
της Πλατείας Dizengoff του Τελ Αβίβ, ανάμεσα στις παλιές πορσελάνες, τις συλλογές δίσκων βινυλίου και vintage ρούχα, βλέπω ξαφνικά ένα πορτρέτο του Χίτλερ με μια σφραγίδα. Δίπλα από το γραμματόσημο, σε μια σειρά καρτ-ποστάλ, που αποστέλλονταν από το σπίτι SS αξιωματικών το 1940, οι οποίες υπεγράφησαν με το περίφημο ναζιστικό χαιρετισμό "Heil" (Χάϊλ).
Τότε βλέπω μ
ετάλλια, νομίσματα, χαρτονομίσματα και τα γράμματα - όλα τα αυθεντικά, όλα από την εποχή του Τρίτου Ράιχ, και όλα εμφανίζονται μέρα μεσημέρι στη πρώτη εβραϊκή πόλη, για να πωληθούν, με αντάλλαγμα λίγα ισραηλινά νομίσματα. Κάθε στοιχείο φέρει τη διαβόητη σβάστικα, το σύμβολο που πέρασε μπρος από τα μάτια των εκατομμυρίων ανθρώπων πριν από την οδήγησε στην δολοφονία τους.
Μπαίνω στον πειρασμό, να αντιμετωπίσω τον διαχειριστή-κάτοχο αυτού του στάβλου, ο οποίος επιτρέπει να γίνονται συναλλαγές με χρήματα, στοιχεία που επέφεραν τρομερά τραύματα στο έθνος μας, αλλά αποφεύγουν το στρίμωγμα στις σκοτεινές γωνίες. Ένας από τους εμπόρους, εξηγεί, "Η πώληση των αρχαιοτήτων που έχουν ιστορική αξία επιτρέπεται, και το υπόλοιπο δεν με ενδιαφέρει". Δεν έχει ενδοιασμούς σχετικά με το εμπόριο τους.
Μετά από μια ώρα κοιτάζοντας γύρω, συνειδητοποιώ ότι τα πραγματικά πολύτιμα αντικείμενα δεν εμφανίζονται ακόμη. Είναι κρυμμένα σε σάκους και συρτάρια, ίσως για να τους κρατήσει μακριά από τα μάτια της αστυνομίας ή από περίεργους περαστικούς, είτε λόγω των αισθημάτων ενοχής.
Ζητώ (ρωτώ) από έναν κάτοχο stall, αν πουλά σύνεργα SS. Φαίνεται να έρχεται προς τα έξω, για να ακούσει καλύτερα τη λέξη, και αφού με κοίταζε επίμονα για αρκετό χρόνο πριν να τραβήξει μια βαλίτσα και δείχνοντάς μου τα στοιχεία διαφόρων ναζιστικών ειδών συλλεκτικής αξίας, τα κοστολόγησε σε εκατοντάδες σεκέλ.
Υπάρχει SS κουτί πρώτων βοηθειών, σχεδιασμένο να συνδεθεί με μια μοτοσικλέτα - NIS 2500 ($ 670) πριν το παζάρι. Αναρωτιέμαι αν μεγαλόφωνα overinflated τις τιμές. "Βεβαίως και είναι", λέει χαμογελώντας. "Το Τρίτο Ράιχ είναι ο βασιλιάς των συλλεκτικών αντικειμένων".
Πρόσφατα, φαίνεται ότι για πολλούς αυτό είναι αλήθεια. Εννέα μήνες πριν, δεξιές ομάδες σε όλο τον κόσμο γιόρτασαν 120η επέτειο γέννησης του Χίτλερ. Αυτές οι γιορτές συνοδεύονται από όλα τα είδη των αηδιαστικών (αποκρουστικών) πωλήσεων. Είναι δύσκολο να ασχολούνται και να ταλαιπωρούνται, για πωλήσεις φρικαλεοτήτων προς ένα δολάριο, έτσι οι διοργανωτές στράφηκαν προς άλλα εργόχειρα του Fuhrer. Για παράδειγμα: πίνακες του Χίτλερ πωλήθηκαν για τις τιμές των περίπου 350.000 δολαρίων.
Ωστόσο, η στροφή των καταναλωτών σε θέματα δολοφονίας, δεν είναι μια νέα βιομηχανία: Ο Στάλιν και ο Μάο Τσε Τουνγκ, είχαν ήδη γίνει πορτρέτα τυπωμένα σε μπλουζάκια που φοριούνται λόγω μόδας, συνειδητά ακόμη ηθικά από αμφιλεγόμενα εκατομμύρια ανθρώπων. Όμως, σε αντίθεση με τη μάζα των δολοφονημένων αδελφών μας, ο Χίτλερ έχει ακόμη μια υπαρκτή πολιτική εικόνα - δημιουργώντας μια κατάσταση, που σύντομα πρέπει να αλλάξει, αν κρίνει κανείς από τους πάγκους στην υπαίθρια αγορά του Τελ Αβίβ.
Όπως ο ίδιος (έμπορας) μου δείχνει, ένα ρολόι Ναζί αξιωματικού ($ 1000), και μου λέει, ότι ένας άλλος αντιπρόσωπος του, έχει ταξιδεψει μεταξύ απομακρυσμένων γερμανικών χωριών για χρόνια. "Μόνο στις αγροτικές περιοχές μπορεί κανείς να βρει ακόμη πολύτιμα αντικείμενα όπως αυτά", λέει. «Στις μεγάλες πόλεις, δεν θα βρείτε κάτι τέτοιο".
Αλλά σε μεγάλη πόλη του Ισραήλ μπορείτε???? "Δεν βλέπω τίποτα κακό με αυτό", λέει. "Αυτά είναι για συλλεκτικούς σκοπούς"!!!!!
Και θα πωλούν και παπούτσια, γυαλιά ή τα ρούχα που φοριούνται από τους Εβραίους που δολοφονήθηκαν στο Ολοκαύτωμα???? "Οχι, αυτό είναι άλλο ζήτημα", λέει. "Θα εκπλαγείτε αν μάθετε ότι πολλοί αγοραστές είναι παιδιά των επιζώντων. Είναι βασανιστικοί αγοραστές. Νομίζω ότι είναι μια κλασική περίπτωση του θύματος με τον εντοπισμό (συνάντησης) του εισβολέα (θύτη)".


Συνεχίζει να εξηγήσει το σύνδρομο της Στοκχόλμης, που χαρακτηρίζεται από την ανάπτυξη της συναισθηματικής ταύτισης με τον βασανιστή του ατόμου, αλλά κάποιος άλλος κρυφακούει, και εκφράζει ενδιαφέρον για τα θέματα. Η Εξήγηση όμ για το εμπόριο είναι διαφορετική, και ρίχνει ένα αποκαλυπτικό φως.
«Νομίζω ότι έχει αξία. Ακριβώς τώρα, κατά την άρνηση του Ολοκαυτώματος κερδίζει όλο τον κόσμο, οι άνθρωποι πρέπει να κρατούν στοιχεία σχετικά με την εν λόγω περίοδο", λέει, και βγάζει το πορτοφόλι του.

ΠΗΓΗ:
http://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-3838630,00.html
Τρόμου προς Πώληση

Εγγονός Ναζί, προσπαθεί να πωλήσει τα στοιχεία που έχει για Yad Vashem / Eldad Beck

Ο Reiner Hoss, εγγονός του διοικητή του Άουσβιτς(!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!), προσέγγισε το Μουσείο του Ολοκαυτώματος στην Ιερουσαλήμ με την προσφορά προς πώληση σπάνιων αντικειμένων, που ανήκαν στον παππού του.
Yad Vashem: Θα δεχτούμε αυτά μόνο ως δωρεά.
Full Story

ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ?????
Οι ολοκαυτωμένοι (και συγχωρεμένοι), όταν ολοκαυτωνόντουσαν, το μόνο τους μέλημα ήταν, πως θα εξασφαλίσουν με .....πολίτιμες ναζιστικες συλλογές τα εγγόνια τους, για να μπορούν να τα πωλούν σε καλή τιμή, στις λαϊκές αγορές του Τελ-Αβίβ!!!
Άϊ σιχτίρ.......

1 σχόλιο: