Παρασκευή, 26 Φεβρουαρίου 2010

ΓΕΡΟΥΛΑΝΙΚΑ ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΝΑΨΥΧΗΣ

ΑΘΗΝΑ-ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ, όπως ΣΥΝΤΑΓΜΑ-ΠΑΤΗΣΙΑ!!!
Ποιά οικονομική κρίση;

Το ''Aristos Travel'' είναι εδώ, γιά συχνές ''διακοπές και ψώνια'' στη Νέα Υόρκη, χλιδάτες δεξιώσεις και τα σχετικά... ''πολιτιστικά''

Φαίνεται έχει γίνει συνήθεια γιά το ελληνικό πολιτικό και μιντιακό κατεστημένο -έχουν καλή συνεργασία μεταξύ τους, γιατί ''κόρακας κοράκου μάτι δεν βγάζει''- να κάνουν την διαδρομή Αθήνα -Νέα Υόρκη, όπως Σύνταγμα-Πατήσια. Διαφορετικά, δεν μπορεί να εξηγηθεί η τακτική παρουσία στην μεγαλούπολη των ΗΠΑ υπουργών, υφυπουργών, βουλευτών, δημοσιογράφων, κάθε λίγο και λιγάκι. 'Ερχονται στη Νέα Υόρκη, υποτίθεται, γιά την προβολή της Ελλάδας μας, μ' έξοδα του ελληνικού λαού. Αλλά δυστυχώς προκαλούν με την χλιδή, τα τεράστια έξοδα, τις ''επιδρομές'' σε καταστήματα και πολυτελέστατα εστιατόρια, κ.ά... Τελευταία, αρχές Δεκέμβρη '09, ήρθαν γιά 5 ημέρες στις ΗΠΑ ο υπουργός Πολιτισμού-Τουρισμού και η κ. Γερουλάνου (ο υπουργός Παύλος, ''τράβηξε'' κι έναν ''δεκάρικο'' στον ΟΗΕ, είδε και τον αρχιεπίσκοπο), βουλευτές (με πρώτη και καλύτερη την Εύα Καϊλή) και λοιποί, γιά τα εγκαίνια της έκθεσης "Οι καταβολές του Ελ Γκρέκο: η ζωγραφική εικόνων στη Βενετοκρατούμενη Κρήτη", στη Νέα Υόρκη... Τα έξοδα πληρωμένα από το 'Ιδρυμα ''Αλέξανδρος Ωνάσης'', του οποίου προίσταται στη Νέα Υόρκη ο πρέσβης Λουκάς Τσίλας. Δεν θα κρίνουμε εμείς πως σκορπούν τα χρήματα οι άνθρωποι του Ιδρύματος, αφού τα βρήκαν έτοιμα, άσχετα αν πρέπει να τα διαχειρίζονται αυτοί ή η νόμιμη κληρονόμος. Αλλά 15-20 άτομα από Ελλάδα, με πολυτελέστατη διαμονή, πολυτελέστατες δεξιώσεις κλπ, είναι γεγονότα που προκαλούν εκνευριστικά σ' εποχές πολύ μεγάλης οικονομικής στενότητας. Υποτίθεται ότι η έκθεση απευθύνεται βασικά στους Αμερικανούς, αλλά οι πολυτελέστατες δεξιώσεις, όχι. Απευθύνονται από εμάς, γιά εμάς... Και τ' αμερικάνικα ΜΜΕ δεν ασχολούνται ούτε με το 'Ιδρυμα και τις εκθέσεις του, ούτε με τον κάθε χλιδάτο υπουργό, που με τα ταξίδια του στη Νέα Υόρκη και τις ''επαφές'' του, ''προωθεί'' την Ελλάδα στα ΜΜΕ της... Αθήνας (φυσικό, εξαιτίας της διαχρονικής αχρηστίας των ελληνικών Γραφείων Τύπου, που δεν έχουν προσβάσεις σε αμερικάνικα ΜΜΕ). Η φιλοξενία όμως είναι πάντα πλουσιοπάροχη και δίκαια λέγεται ότι τα καλύτερα ταξίδια γίνονται με το ''Αρίστος Travel'', όπως χαϊδευτικά βάφτισαν το ''Ιδρυμα Ωνάσης''. Συνηθίζονται τέτοια ταξίδια και χλιδάτες εκδηλώσεις γιά ''ημέτερους''... Kαι προκαλούν πολύ, Mr. G.A.Papandreou... (Λέτε το νεο-ΠΑΣΟΚ να θυμηθεί το παλιό -δεκαετίας '90- και να ξεπεράσει σε ''σεμνότητα και ταπεινότητα'' ακόμα και τη ''Νέα Δημοκρατία'';)
(Σημ. Συντ.: Υπάρχει κι ελαφρυντικό, το γεγονός δηλ. ότι το ελληνικό Δημόσιο χρωστά σε αμερικάνικα ΜΜΕ και λοιπούς φορείς από διαφημίσεις γιά τον Τουρισμό κ.ά. Οπότε ο υπουργός είχε σχεδόν μηδενικές επιλογές ''δράσης'').
ΠΗΓΗ: ΚΑΛΑΜΙ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου