Τετάρτη, 3 Φεβρουαρίου 2010

Ο ΔΑΣΚΑΛΟΣ ΤΩΝ ΚΑΛΑΣ, ΠΟΥ ΔΕΝ ΛΕΓΟΤΑΝ ΚΟΥΝΕΒΑ, ΟΥΤΕ ΛΕΓΟΤΑΝ ΜΕΓΑΛΟΒΙΟΜΗΧΑΝΟΣ ΜΥΛΩΝΑΣ.

Θανάσης Λερούνης: Δεν τον ξεχάσαμε (;)

"Ο 55χρονος έλληνας εθελοντής Αθανάσιος Λερούνης (σ.σ. δάσκαλος στο επάγγελμα) εργαζόταν για την ΜΚΟ «Ελληνες Εθελοντές» στην παραμεθόρια περιοχή του βορειοδυτικού Πακιστάν-Αφγανιστάν.
Ο Θανάσης από το 1994 που επισκέφθηκε την οροσειρά του Ινδικού Καυκάσου αφιέρωσε τη ζωή του στη φυλή των Καλάς τα τελευταία εννέα χρόνια ζει στις κοιλάδες τους στα 2.500 υψόμετρο.
Το έργο του Θανάση Λερούνη είναι μεγάλο και αξιόλογο. Μαζί με τα μέλη της οργάνωσης κατασκεύασαν σπίτια μητρότητας, δεξαμενές πόσιμου νερού, συστήματα ύδρευσης, και για τις δύο μειονότητες της περιοχής: καλασική και μουσουλμανική.
Πριν από έξι χρόνια ολοκλήρωσαν το πολιτιστικό κέντρο του Καλλασαντούρ, που περιλαμβάνει εκτός από το εθνολογικό λαογραφικό μουσείο, σταθμό πρώτων βοηθειών, αίθουσες σεμιναρίων για παραδοσιακά και τεχνικά επαγγέλματα, βιβλιοθήκη, παραδοσιακό καλασιακό σχολείο, με μαθητές που διδάσκονται την κλασική γραφή, στηριζόμενοι από ανάδοχες ελληνικές οικογένειες για τη φοίτησή τους..."

Όλη την ιστορία του Θ. Λερούνη και για την απαγωγή του από τους Ταλιμπάν μπορείτε να διαβάσετε στο αρχείο που ακολουθεί, το οποίο μπορείτε να κατεβάσετε από το scribd.com
Αναρτήθηκε από ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΛΗΜΝΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου