Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2010

ΚΑΙ ΝΕΑ ΥΠΟΘΕΣΗ ΠΥΡΑΜΙΔΩΝ ΑΠΟ ΚΑΤΑΧΡΑΣΤΗ ΣΤΙΣ ΗΠΑ - ΟΙ ΓΝΩΣΤΟΙ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΕΣ ΣΑΠΙΖΟΥΝ ΤΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ-ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ.

Ηνωμένες Πολιτείες - Γραφείο Εισαγγελέα
Κεντρικής Περιφέρειας της Καλιφόρνιας

Thom Mrozek - Public Affairs Officer

(213) 894-6947 thom.mrozek @ usdoj.gov

Επιστροφή στο Τύπου Νο 10-026 2010 Δελτίο Τύπου Δείκτης 5 Φεβρουαρίου 2010

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ MALIBU - ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΡΕΥΝΑ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ KCPX ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ RONZI, ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ Ο ΦΕΡΟΜΕΝΟΣ ΩΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ, ΓΙΑ ΚΟΜΠΙΝΑ (ΚΑΤΑΧΡΗΣΗ) 12 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ $

Ο υποστηρικτής των "ψευδοσυστημάτων" που πρόσφεραν επένδυση, που συνεπάγεται επισφαλή στοιχεία ενεργητικού των επιχειρήσεων (της επένδυσης) συνελήφθη σήμερα το πρωί στο Ομοσπονδιακό Ταχυδρομείο, κατά την εξιχνίαση μιαας απάτης, που τον κατηγορούν για τη λειτουργία ενός προγράμματος Ponzi, δια του οποίου καταχράσθηκε ποσό τουλάχιστον 12 εκατομμυρίων δολαρίων, από τα θύματά του στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ο Peter Jerald Frommer, 34 ετών, πρώην κάτοικος του Μαλιμπού, ενώ σήμερα πιστεύεται ότι είναι κάτοικος CARPENTERIA, παραδόθηκε σήμερα το πρωί σε ειδικούς πράκτορες του Ομοσπονδιακού Γραφείου Ερευνών και IRS - στα πλαίσια ποινικής έρευνας.

Ο Frommer συνελήφθη, αφού του προσδιόρισαν εναντίον του, και του απαρίθμησαν 17-κατηγορίες, όταν επέστρεψε χθες, από ένα ομοσπονδιακό σώμα ενόρκων του Λος Άντζελες. Βάσει του κατηγορητηρίου, κατηγορείται ο Frommer, με δύο ομάδες κατηγοριών για απάτη Ηλεκτρονικού Ταχυδρομείου, επτά κατηγορίες για απάτη κατά συρροή, πέντε κατηγορίες για ξέπλυμα χρήματος και τρεις, για λόγους μη υποβολής στο Ομοσπονδιακό Αρχείο, δηλώσεις Φόρου Εισοδήματος, για τα οικονομικά έτη 2004 έως 2006.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, Ο Frommer λειτουργούσε ένα πλαστό επενδυτικό πρόγραμμα με τις ονομασίες "Cap Exchange" και "Cap Χ", τα οποία εμφανίζονταν να διαχειρίζονται και να εμπορεύονται ιδιοκτησίες, από το πλεόνασμα (γνωστών) Ιστορικών Επιχειρήσεων. Ο Frommer ομολόγησε για πολλά θύματα σε όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες, ότι χρησιμοποίησε τις εμπορικές ιστοσελίδες δημοπρασιών, για να αγοράζει μεγάλες παρτίδες του (παλαιού) εξοπλισμού, με σκοπό τη μεταπώλησή του σε υψηλότερες τιμές.

Από τον Ιανουάριο 2004 μέχρι τον Αύγουστο του 2006, που φέρεται ότι είχαν δοθεί παραγγελίες στον Frommer, ποσού τουλάχιστον 12 εκατομμύριων δολαρίων από τα θύματα, από την πολλά υποσχόμενη "εγγυημένη" επιστρέφει από 8% έως 15%, σε χρονικό διάστημα μόλις ενός κύκλου έξι εβδομάδων. Ο Frommer ισχυρίστηκε ότι θα χρησιμοποιούσε τα χρήματα των θυμάτων, για να αγοράσει τα επισφαλή στοιχεία ενεργητικού για (επενδυτικό πρόγγραμμα) Cap Χ, και στη συνέχεια θα μοίραζε τα κέρδη από τις επόμενες (μελλοντικές) πωλήσεις. Εκτός από τα προσωπικά του γραμμάτια (τίτλοι προς τα θύματα), ο Frommer προέβαινε σε δηλώσεις, ότι είχε υπόψη του και φιλοδοξούσε, να δείξει τις αποδόσεις της επένδυσης Cap Χ. Το κατηγορητήριο ισχυρίζεται ότι ο Frommer είχε δεχθεί παραγγελίες για επενδύσεις στο πλαστό (ανύπαρκτο) σύστημά του, από περισσότερους από 50 επενδυτές σε όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες, συμπεριλαμβανομένων των κατοίκων της Καλιφόρνια, το Όρεγκον, Virginia, Illinois και Μασαχουσέτη.

Το κατηγορητήριο ισχυρίζεται, ότι ο Frommer ούτε καν αγόραζε επισφαλή στοιχεία ενεργητικού με χρήματα των θυμάτων. Αντ 'αυτού, ο Frommer φέρεται να υπεξαίρεσε αυτά τα χρήματα, για να διατηρήσει τον προσωπικό πολυτελή τρόπο ζωής του και να κάνει πληρωμές Ponzi στα θύματα, ενώ παραποιούσε τις "Cap Χ" καταστάσεις λογαριασμών των θυμάτων του, ενώ του ηρεμούσε για να πιστέβουν, ότι τα χρήματά τους είναι ασφαλή και θα κερδίσουν υψηλές αποδόσεις.

Το Κατηγορητήριο περιλαμβάνει ισχυρισμούς, ότι ο κατηγορούμενος έχει διαπράξει έγκλημα. Κάθε κατηγορούμενος τεκμαίρεται ότι είναι αθώος μέχρι και αν δεν αποδειχθεί ένοχος σε δικαστήριο.

Αν καταδικαστεί από τα 17 σημεία της κατηγορίας, ο Frommer βρίσκεται αντιμέτωπος, με μια εκ του νόμου προβλεπόμενη ποινή, κατ 'ανώτατο όριο των 233 χρόνων φιλάκισης.

Ο Frommer παραδοθηκε στο FBI και στο IRS-Ποινικής Διαδικασίας, που διενεργούσαν Έρευνα σήμερα το πρωί. Ο Frommer αναμένεται να κάνει την αρχική (προκαταρκτική) εμφάνιση του στο δικαστήριο, σήμερα (χθες) το απόγευμα στο Πρωτοδικείο των Ηνωμένων Πολιτειών στο κέντρο του Λος Άντζελες.

ΠΗΓΗ: http://www.justice.gov/usao/cac/pressroom/pr2010/026.html
Τους φορμάρισε ο
Frommer...παλιατζής!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου