Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2010

ΑΓΡΟΤΗ, ΝΑ ΜΗ ΞΕΧΝΑΣ ΤΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΚΑΙ ΛΑΟΥ, ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΣΟΥ.

Επίσκεψη φοιτητών στο μπλόκο των αγροτών της Πρέβεζας

Με τους αγωνιζόμενους αγρότες στο μπλόκο του Λούρου Πρέβεζας αντάμωσαν για ακόμη μια φορά χτες το βράδυ φοιτητές από το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και του ΤΕΙ Αρτας για να δηλώσουν πως η νεολαία βρίσκεται στο πλάι τους, στηρίζει το δίκαιο αγώνα της φτωχής και μεσαίας αγροτιάς, την πάλη για το σήμερα και το αύριο, την προοπτική να εξακολουθούν να μείνουν οι αγροτοκτηνοτρόφοι στις καλλιέργειές τους.
Μια πρωτοβουλία του ΜΑΣ, των Εστιών Δουρούτης και Δόμπολης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων με τη συμμετοχή του τμήματος Λαϊκής Παραδοσιακής Μουσικής από το ΤΕΙ Αρτας, που χαροποίησε, γέμισε με δύναμη και τόνωσε τους αγρότες να συνεχίσουν με ακόμη περισσότερη ορμή και αισιοδοξία το δίκαιο αγώνα τους.
Σε ένα ιδιαίτερο ζεστό κλίμα οι αγωνιζόμενοι αγρότες υποδέχθηκαν τους νεολαίους που παλεύουν ώστε η λαϊκή οικογένεια να μην πληρώνει για τη μόρφωση των παιδιών της, για πτυχία με αξία και δουλειά με δικαιώματα. Μια συνάντηση που κατέδειξε την κοινή γραμμή πλεύσης και δράσης για τα σοβαρά και οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν αγρότες, εργάτες και φοιτητές απέναντι στον κοινό αντίπαλο, τα μονοπώλια. Αγώνες για την ανατροπή αυτής της αντιαγροτικής, αντεργατικής, αντιλαϊκής πολιτικής, προβολής και διεκδίκησης του άλλου δρόμου ανάπτυξης με κριτήριο τις λαϊκές ανάγκες.
Σε αυτή την προοπτική αγρότες και φοιτητές ένωσαν τους καημούς, τις προσδοκίες τους, γλέντησαν και χόρεψαν, ανανεώνοντας το ραντεβού τους στον επόμενο αγωνιστικό σταθμό στην απεργία στις 10 Φλεβάρη που μπορεί να αποτελέσει βήμα παραπέρα ενίσχυσης του κοινού αγώνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου