Τετάρτη, 3 Φεβρουαρίου 2010

ΝΕΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΜΠΑΤΖΕΛΗ: ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΚΤΙΟΥΣ ΑΛΙΕΙΣ ΚΑΜΕΝΩΝ ...ΒΟΥΡΛΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΛΥΕΙ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥ ΑΜΒΡΑΚΙΚΟΥ!!!!

ΒΡΑΔΥΝΗ ΠΡΟΣΕΥΧΗ:

"Θεούλη μου, βοήθα τη Μπατζέλω μου, να καταφέρει να βγάλει τρακτέρ και στον Αμβρακικό κι αν δεν είναι πρέπον δια τους ιχθύες, τότενες φτιάξε μου έναν αποκλεισμό της Βουλής από μηχανότρατες".
Διαβάστε ρε παιδιά την ανταπόκριση απ' τα Γιάννενα και θα καταλάβετε, ότι δεν την αδικούσα, όταν τη κατέταξα εξ αρχής στην ομάς των Καμένων Βούρλων.
Η γυναίκα, από τους πολλούς σεξιστές αγρότες που γνώρισε στη ΠΑΣΕΓΕΣ και στη ΓΕΣΑΣΕ, έχει σαλτάρει κανονικά.
Διαβάζοντας, θέλω να ξεχωρίσετε το σκάνδαλο που καταγγέλλει ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αλιέων Ηπείρου, για τη χρηματοδότηση των παράκτιων αλιέων ΚΑΜΕΝΩΝ ΒΟΥΡΛΩΝ, ενώ κόβει τους αντίστοιχους του Αμβρακικού και επιχειρεί να τους καταργήσει και το συνδικαλιστικό τους όργανο.
Άσε κάτω τα όργανα των αλιέων Κάθριν.............

Tην κατάργηση των αλιευτικών οργανώσεων δρομολογεί η κα Μπατζελή!

Του Παύλου Χαραλάμπους*

«Βρήκαμε Παππά, ας θάψουμε πεντέξι».
Τρείς μήνες μετά την συνάντηση των παράκτιων αλιέων με την υπουργό Κατερίνα Μπατζελή και ενώ οι ψαράδες ανέμεναν κινήσεις καλής θέλησης, η κα Κατίνα τους έκανε το πρώτο δώρο έκπληξη.
Τους καταργεί το συνδικαλιστικό τους όργανο, γιατί πιθανώς την ενοχλούσανε επειδή ζητούν να εφαρμοστούν οι προεκλογικές δεσμεύσεις του ΠΑΣΟΚ για Πράσινη Ανάπτυξη με την εφαρμογή του Ε.Κ. 1967/2006. Στη συνάντηση της 27ης.10.09 υποσχέθηκε να καταργήσει την παράνομη απόφαση του πρώην υπουργού ΝΔ κ. Κοντού και να πάνε οι μηχανότρατες στο 1,5 μίλι, μια απόφαση που θα την ανέβαζε πολιτικά αλλά παρ όλα αυτά δεν τόλμησε.Μήπως η κα υπουργός είναι εξαρτημένη από κάποιους; Γιατί πολιτικό θράσος έχει αρκετό, όταν οργάνωνε την πρώτη ημερίδα για την αλιεία στα Καμένα Βούρλα, (εκλογική της περιφέρεια) και βγάζει αποζημιώσεις μόνο για τους ψαράδες της περιοχής, ενώ οι ψαράδες του Αμβρακικού που έχουν πολύ περισσότερα προβλήματα ακόμη αναμένουν κινήσεις καλής θέλησης.

Σε διευρυμένο Δ/Σ που έγινε στις 31.01.10 στο Μεσολόγγι, οι παράκτιοι ψαράδες ομόφωνα εξέφρασαν την αντίθεσή τους στην προσπάθεια της υπουργού να καταργήσει το τριτοβάθμιο συνδικαλιστικό τους όργανο και αποφάσισαν την έναρξη μαζικών κινητοποιήσεων σε περίπτωση που η υπουργός υπογράψει Υπουργική Απόφαση για την κατάργησή τους και την ενσωμάτωση τους στις αγροτικές οργανώσεις. Το ψάρι δεν έχει καμιά σχέση με το βαμβάκι, τον καπνό και τα αγγούρια.
ΟΧΙ στις μεθοδεύσεις της υπουργού, ΝΑΙ σε ένα αυτόνομο και ανεξάρτητο συνδικαλιστικό ΑΛΙΕΥΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ
.

*Πρόεδρος Ομοσπονδίας Αλιέων Ηπείρου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου