Τετάρτη, 10 Φεβρουαρίου 2010

ΟΣΜΕΣ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ, ΣΕΝΑΡΙΑ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗΣ ΚΑΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΕΒΡΑΪΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ - ΓΙΑ ΠΟΙΟΝ ΔΟΥΛΕΥΕΙΣ ΤΖΕΦΡΙ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ???

Στα μέσα Νοεμβρίου 2008, το νορβηγικό σκάφος MALENE OSTERVOLD προσπάθησε, συνοδευόμενο από τουρκική φρεγάτα, να διεξάγει πετρελαϊκές έρευνες εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας.
Ανακάλυψη εκμεταλλεύσιμων πετρελαϊκών κοιτασμάτων νότια του Καστελόριζου: Ευκαιρία οικονομικής ανάπτυξης ή νέα εστία έντασης;
Σύμφωνα με αποκαλυπτικό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της
εφημερίδας Το Ποντίκι, ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου και τα μέλη του ΚΥΣΕΑ, στα μέσα του περασμένου μήνα, πληροφορήθηκαν από αρμόδιες ελληνικές υπηρεσίες ότι στην περιοχή νότια του Καστελόριζου έχει διαπιστωθεί η ύπαρξη μεγάλων και εκμεταλλεύσιμων πετρελαϊκών κοιτασμάτων. H πληροφορία για την ύπαρξη εκμεταλλεύσιμων κοιτασμάτων έφθασε από τη Μόσχα μετά από επισταμένη μελέτη δορυφορικών λήψεων της περιοχής και ενδελεχή επιστημονική ανάλυση των δεδομένων.
Το δημοσίευμα αναφέρει ότι η πληροφορία για την ύπαρξη π
ετρελαϊκών αποθεμάτων σε μια εξαιρετικά ευαίσθητη περιοχή σχετίζεται και με την απάντηση του πρωθυπουργού στον Tούρκο ομόλογό του Erdogan. Συγκεκριμένα, στην απαντητική επιστολή Παπανδρέου τονίζεται χαρακτηριστικά "ενέργειες όπως το casus belli, οι υπερπτήσεις και οι ερευνητικές δραστηριότητες στην υφαλοκρηπίδα που δεν έχει ακόμα οριοθετηθεί σύμφωνα με τους ισχύοντες κανόνες του Δικαίου της Θάλασσας, δεν βοηθούν καθόλου τη βελτίωση των σχέσεων μας".
Σύμφωνα με πολιτικούς παράγοντες των υπουργείων Εξωτερικών και Άμυνας, η ελληνική κυβέρνηση αξιολογεί ως εξαιρετικά επικίνδυνη την κατάσταση που διαμορφώνεται στην περιοχή που εκτείνεται νοτίως του Καστελόριζου, λόγω της εντατικής και συντονισμένης προσπάθειας της Άγκυρας να θέσεις υπό αμφισβήτησει την Ελληνικής Ζώνη Οικονομικής Εκμετάλλευστης στην περιοχή.
Το Καστελόριζο αποκτά ακόμα μεγαλύτερη στρατηγική σημασία καθώς αποτελεί σημείο οριοθέτησης της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ) της Ελλάδας με την Αίγυπτο και με την Κύπρο. Γι’ αυτό το λόγο η Τουρκία είχε ζητήσει από την Αίγυπτο να μη λάβει υπόψη το Καστελόριζο, στις διαπραγματεύσεις της με την Ελλάδα, για την σχετική οριοθέτηση στη περιοχή. Η Τουρκία έχει ήδη οριοθετήσει αυθαίρετα την Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη την οποία διεκδικεί μεταξύ Καστελόριζου και Κύπρου καθώς επίσης έχει ορίσει επί χάρτου τρεις περιοχές έρευνας για την Τουρκική Εταιρεία Πετρελαίων (ΤΡΑΟ) από το 2007. Μία εξ αυτών κόντεψε να προκαλέσει ελληνοτουρκικό θερμό επεισόδιο: Mεταξύ 14-18 Νοεμβρίου 2008 σημειώθηκε ένταση στη περιοχή όταν το νορβηγικό ερευνητικό σκάφος MALENE OSTERVOLD προσπάθησε να πραγματοποιήσει γεωφυσικές έρευνες τουρκικών συμφερόντων, συνοδευόμενο από την φρεγάτα Gediz (F-495) κλάσης Ο.Η. Ρerry του Τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού (TDK) εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας και συγκεκριμένα 80 ν.μ. νοτίως του Καστελόριζου (ή 25 ν.μ. ανατολικά της ορίου γραμμής του FIR Αθηνών). Στην περιοχή έσπευσε η κανονιοφόρος ΠΟΛΕΜΙΣΤΗΣ του Πολεμικού Ναυτικού και σημειώθηκε επεισόδιο όταν η τουρκική φρεγάτα προσέγγισε με επικίνδυνους ελιγμούς και προσπάθησε να διεμβολήσει το ελληνικό πλοίο. Υπό το φόβο κλιμάκωσης της έντασης σε κρίση, αποφασίστηκε από την τότε ηγεσία των αρμόδιων υπουργείων, να μην ανακοινωθεί το παραμικρό για το επεισόδι. Παρενθετικά σημειώνεται ότι η Νορβηγία θεωρείται παγκοσμίως κορυφαία σε επίπεδο θαλάσσιων ερευνών για εξεύρεση πετρελαίου.
Aξίζει να αναφερθεί ένα δημοσίευμα του Ελεύθερου Τύπου της 28ης Νοεμβρίου 2008, σύμφωνα με το οποίο στο ακριτικό νησί των 200 κατοίκων έχουν γίνει την τελευταία δεκαετία 1.500 αμφιλεγόμενες συμβολαιογραφικές πράξεις μετεγγραφής ακινήτων, οι περισσότερες από τις οποίες σε αλλοδαπούς και ξένες εταιρίες αμφιλεγόμενης ταυτότητας ενώ εκφράζονται φόβοι ότι στη συνέχεια μεταγράφτηκαν με ιδιωτικά συμφωνητικά σε ιδιώτες και εταιρίες της Τουρκίας.
Πόσο τυχαία ήταν η αναφορά της περιοχής νοτίως του Καστελόριζου ως "τουρκικής κυριαρχίας" από την επίσημη ιστοσελίδα των Ισραηλινών Ενόπλων Δυνάμεων;

Μεταξύ 17-21 Αυγούστου 2009 πραγματοποιήθηκε η τριεθνής άσκησης έρευνας και διάσωσης μεταξύ Τουρκίας, Ισραήλ και ΗΠΑ, με την επωνυμία "Reliant Mermaid Χ" («Αξιόπιστη Γοργόνα») στα διεθνή ύδατα νοτίως του Καστελλορίζου και εντός του FIR Αθηνών. Στην επίσημη ιστοσελίδα των Ισραηλινών Αμυντικών Δυνάμεων (IDF) αναρτήθηκε σχετική ανακοίνωση, η οποία έκανε λόγο για διεξαγωγή της άσκησης σε "τουρκικά ύδατα". Το γεγονός αυτό εντοπίστηκε εγκαίρως από τις αρμόδιες ελληνικές αρχές και μέσω του Έλληνα επιτετραμμένου στο Τελ Αβίβ υποβλήθηκε προφορικό διάβημα την περασμένη Κυριακή στην ισραηλινή πλευρά, η οποία, αφού παραδέχτηκε το λάθος, που προφανώς οφειλόταν στη ...μονομερή ενημέρωση της τουρκικής πλευράς, έσπευσε να διορθώσει τη σχετική ανακοίνωση, επισημαίνοντας ότι η άσκηση πραγματοποιείται αόριστα "σε θαλάσσια περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου".
Είχαν προηγηθεί στη περιοχή της Ρω τουρκικές ψυχολογικές επιχειρήσεις με αποστολή "δημοσιογράφων", οι οποίοι φωτογράφιζαν τις εγκαταστάσεις και τα φυλάκια του νησιού και αυξημένη στρατιωτική κινητικότητα, η οποία
καταγράφηκε με το ατύχημα της τουρκικής κορβέτας Βodrum (F-501) κλάσης Α69.

Παιχνίδια πολέμου και οικονομική χειραγώγηση με οσμή υδρογονανθράκων
Όταν ο μακαρίτης Τάσσος Παπαδόπουλος ζητούσε με εμμονή και επιμονή από τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή να προχωρήσει η Ελλάδα στον προσδιορισμό Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης από το Καστελόριζο και προς τον Νότο, ήξερε τι έκανε. Η αποκάλυψη για ύπαρξη πετρελαικών κοιτασμάτων στην εθνικά ευαίσθητη περιοχή του Καστελόριζου δημιουργεί ένα γεωπολιτικό σταυρόλεξο για δυνατούς λύτες, αν συσχετιστεί με την κατάσταση της Ελληνικής Οικονομίας και τις ευρύτερες γεωπολιτικές κινήσεις στη Μεσόγειο. Ενδεικτικά αναφέρονται:
1. Η κλιμάκωση της πίεσης των Ευρωπαίων Εταίρων για περιοριστική οικονομική πολιτική, τα στοχευμένα δημοσιεύματα από τον ευρωπαικό Τύπο και τις απειλές για ενδεχόμενη αποπομπή της Ελλάδας από την ΟΝΕ.

2. Η ρυμούλκηση της Ελληνικής Οικονομίας από τις ΗΠΑ και το ενδεχόμενο προσφυγής στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ή εξαγοράς του ελληνικού χρέους στην αμερικανο-εβραικών συμφερόντων επενδυτική εταιρία Goldman Sachs.

3. H ενεργειακή συνεργασία με τη Ρωσία ενόψει της επικείμενης επίσκεψης του πρωθυπουργού στη Μόσχα και η αυξανόμενη παρουσία του Ρωσικού Στόλου στη Μεσόγειο.

Τι μπορεί να σημαίνουν όλα αυτά και ειδικότερα η ύπαρξη κερδοφόρων (πρωτίστως για τις εταιρίες) πετρελαικών κοιτασμάτων σε μια "αδιευκρίνιστης κυριαρχίας" περιοχή μεταξύ Ελλάδας, Τουρκίας και Κύπρου;
Σύμφωνα με την εκτίμηση αρμόδιου κυβερνητικού παράγοντα που επικαλείται εφημερίδα, μια τέτοια παράμετρος οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια σε θερμό επεισόδιο με τη Τουρκία, προκειμένου στη συνέχεια να διευκρινιστούν οι ασάφειες περί κυριαρχίας. Κατά μία παραλλαγή αυτής της άποψης, η ενδεχόμενη πίεση για την αξιοποίηση των κοιτασμάτων με την εμπλοκή συγκεκριμένων εταιριών (βλ. Chevron στη Κύπρο), μπορεί να λειτουργήσει ως επιταχυντής εξελίξεων στις ελληνοτουρκικές συνομιλίες για την οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας που προωθούν Παπανδρέου και Erdogan. Με άλλα λόγια, η υφαλοκρηπίδα δε θα μείνει ακέραιη, συμπεραίνει ορθώς το δημοσίευμα.
Αναρτήθηκε από

Εγώ, αιρετικός πολιτικά και οικονομοτεχνικά, ξανασημειώνω:

Η πρωτοφανής διεθνής ξεφτίλα, που έγινε από τον Τζέφρι και τη πολιτική συμμορία του, στους αμερικανοεβραϊκούς ναούς χρήματος, από της εκλογής του μέχρι σήμερα, δεν είναι τυχαία.
Το ίδιο και το παιχνίδι ψυχολογικής αναστροφής, δεν είναι τυχαίο. Έχουμε τελικά "Πρωθυπουργό Παπαγαλάκι" των διεθνών χρηματιστηριακών εταιρειών.
Τα λεφτά που έχουν παιχτεί, με επίκεντρο εμάς, σαν μοχλός πίεσης του Ευρώ, είναι τεράστια, τόσο σε Ελληνικό, όσο και σε διεθνές επίπεδο.
Επίσης και οι ΜΙΖΕΣ αυτών των εκδουλεύσεων είναι επίσης τεράστιες και δεν μιλώ μόνο για τα δάνεια 8.000.000.000€ + 25.000.000.000€ που συζητιούνται για τη χώρα μας, για τα οποία το επιτόκιο 7,2% είναι εξωφρενικό.
Τώρα βγαίνει και άλλος αγράμματος υπουργός και μαλακίζεται δημοσίως. Μιλώ ια τον Καστανίδη, που μίλησε για επίθεση των κερδοσκόπων εναντίον της χώρας μας. Δεν υπήρξε καμία επίθεση. Αυτά είναι δικαιολογίες ανίκανων και απατεώνων. Τρεις μήνες ήσαν υπεραρκετοί, για αναστροφή οποιασδήποτε αρνητικής κατάστασης, χωρίς να χρειάζεται ληστρική επιδρομή στα λαϊκά στρώματα.
Αυτοί που επιτέθηκαν στην Ελληνική οικονομία, είναι ο Τζέφρι Παπανδρέου, ο Υπουργός του Παπακωνσταντίνου και η Υπουργίνα του Κατσέλη, κατά τρόπο που να μην υπάρχει αμφιβολία, ότι ενήργησαν ως εκδουλευτές υπέρ του Αμερικάνικου δολαρίου και σε βάρος του Ευρώ, αδιαφορόντας για τις συνέπειες σε βάρος της χώρας που κυβερνούν, εξ αιτίας της διεθνούς χρηματοοικονομικής κατασυκοφάντησης.
Επιπροσθέτως, αυτές οι φαινομενικά φαιδρές συμπεριφορές, όπως συνήθως συμβαίνει με τα πολιτικά παιχνίδια, έρχονται γάντι, για να δικαιολογηθεί η διεθνής αποδυνάμωση της χώρας και οι ενδεχόμενες αποτυχίες στην εξωτερική πολιτική. Μια πολιτική αισχρών Εθνικών υποχωρήσεων και συμβιβασμών υποταγής, για το ξεπούλημα του Εθνικού πλούτου.
Τζέφρι, δεν μπορείς να φανταστείς, απέναντι σε πόσα κλεισιοσκόπια βρίσκεσαι. Σημαδεύουμε εσένα και τη πουτάνα τη Goldman Sachs.

1 σχόλιο:

 1. Με το αζημίωτο....!

  .....Κηρύττουν την Αγάπη....,
  λερώνουν τα άσπρα....,
  κρυφά και με απάτη
  σταυρώνουν τα άστρα....!

  Έξυπνοι μπαμπέσηδες
  θύματα ψάχνουν....,
  αέρα μπαγάσηδες
  πουλούν και ‘’τ’ αρπάχνουν’’....!

  Κηρύττουν την Ειρήνη....,
  του Άρη τσανάκια....,
  στου Πόλεμου τη δίνη
  μας πάν’ ρουφιανάκια....!.....

  Γεια….: Αλέξανδρος Ζήβας,
  URL : www.alexandros-zivas.gr
  ….: αποκαλυπτικές ΑΠΟΚΩΔΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ όλων των αποκωδικοποιητέων…..

  ΑπάντησηΔιαγραφή