Κυριακή, 31 Οκτωβρίου 2010

ΜΕ ΤΙΣ ΣΥΝΟΠΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ, Ο ΤΖΕΦΡΙΣ ΠΑΡΕΔΩΣΕ ΣΤΟΥΣ ΤΡΟΪΚΑΝΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗ ΚΛΑΣΙΚΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΤΟΥ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΥ, ΕΝΩ Ο ΙΔΙΟΣ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΤΗΚΕ ΣΤΑ 5.000 ΜΕΤΡΑ!!!!

ΕΠΑΝΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΟΥ ΑΠΟΓΙΑΟΥΡΤΩΜΕΝΟΥ ΑΛΑΒΑΝΙΚΟΥ ΠΑΝΤΕΛΟΝΟΜΠΟΥΦΑΝ - ΑΛΥΤΟ ΤΟ ΜΥΣΤΗΡΙΟ...

ΣΧΕΤΙΚΟ:
Σάββατο, 23 Οκτωβρίου 2010
===========================================
Μεγάλο μυστήριο με τη φαιομπέζ στολή του φασιστοειδούς της ψευδοαριστεράς Αλαβάνου.
Ο ένας από τους πλουσιότερους κατοίκους της χώρας, απ' αυτούς που δεν δούλεψαν ποτέ για να δικαιολογήσουν τα πλούτη τους, ακριβώς μια βδομάδα μετά το γιαουρτοφάγωμα στη πλατέα του Αγίου Παντελεήμονα, κατάφερε να επανακάμψει τη λερωμένη στολή του ραγδαία και να βγει ξανά στον βρόμικο αγώνα του, για να κόψει ψήφους από τους αντιπάλους των ανδρείκελων της συμμορίας του Τζέφρι!!!!!
ΝΑΙ και ματά ΝΑΙ.... και το μυστήριο παραμένει!!!!!!! Τι έχει συμβεί??????
'Εγλυψαν τα γιαούρτια δια γλώσσης και δια ζώσης?????
Επτώχευσεν λόγω μοδός τροϊκανής και δεν διαθέτει 5 τάλαρα για νεαρό πανταλόνι, πουκάμισο και φαιομπέζ μπουφάν?????
Περιλαμβάνει η ύφανση των γιαουρτωμένων ίνα μεταξωτή που καθιστά τα αλαβανοενδύματα ημιπολύτιμα?????
Είχε κάνει τάμα ο άθεος Εβραίος στον Άγιο Παντελεήμονα, να αξιωθεί να επαναφέρει παντελόνι και μπουφάν μετά υποκαμίσου, στη προ τροϊκανή πολιτική κατάσταση, άλλως θα διέκοπτε την εκστρατεία, με κίνδυνο να μη τον χαρούν διοδίτες και διόδια, κατά το πόσο μαλάκας και φασίστας είναι?????
Καθυστέρησε η στέγνωση της μπουγάδας των άπλυτών του, λόγω των εκτεταμένων βροχών και λόγω πτώχευσης εγκεφάλου, δεν είχε παράδες σπάταλες δια αγορά στεγνωτηρίου?????
Αντάλλαξε το γιαούρτι στα καρφούρ με νέα ενδύματα ιδίου χρωματισμού και οι διαπραγματεύσεις κράτησαν μια βδομάδα?????
Όσο κι αν τον σκεφτόμαστε τον πολιτικό κόπανο, τα ερωτηματικά αβγατεύουν και λύση δεν φαίνεται επί των οριζόντων του ψεύδους..... Σημασία έχει, ότι τα πλυμένα άπλυτα, χρειάστηκαν μόνο μια βδομάδα, για να σκεφτούν και να υλοποιήσουν τη νέα ηρωική επανεμφάνιση με διοδική σοφία υποκρισίας. Καινούριο ή πλυμένο τ' άπλυτο (συμβολική η σημασία) καμαρώστε το παντελόνομπουφάν, γιατί παρά λίγο να το στερηθούμε δια παντός!!!!!!
Κάθε γνώμη για αυτόν ή άλλον γρίφο, δεκτή με κάθε μέσον........

Σάββατο, 30 Οκτωβρίου 2010

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΚΑΘΕ ΣΟΥ ΚΙΝΗΣΗΣ ΜΕ ΣΚΑΝΑΡΙΣΜΑ ΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ -- Radio-Frequency IDentification (RFID) -- VIDEO

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗ και ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΤΕΣ, ΣΤΟ ΜΕΤΑΓΛΩΤΤΙΣΜΕΝΟ ΒΙΝΤΕΟ ΤΟΥ ΑΛΑΝ ΒΑΤ

ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΦΑΡΜΟΖΟΥΝ, ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ
vasoula2908 | 28 Οκτ 2010 VIDEO
Ο Αλαν Βατ δίνει μια εμπεριστατωμένη ανάλυση στο εργαλείο "σοκ και δεος" της ατζέντας των παγκοσμιοποιητών. 
Δεν έχουμε παρά να συνδυάσουμε πολλά από αυτά που λέει, με τις πολιτικές που εφαρμόζονται στην πατρίδα μας τώρα, το φόβο και την ανημπόρια που επιδιώκει η εξουσία να μας φυτέψει, και γενικά τη νοητική χειραγώγηση που ασκείται και μέσα από την τηλεόραση αλλά και μέσα από την ίδια την παιδεία...
copyright @TheAlexJonesChannel
Σχετικό τόπικ στο φόρουμ μου ΙΔΕΟΓΡΑΦΗΜΑΤΑ, εδώ http://ideografhmata.gr/forum/viewtop...
ΠΗΓΗ: http://www.youtube.com/user/vasoula2908

Παρασκευή, 29 Οκτωβρίου 2010

ΕΥΡΩΠΗ και ΑΜΕΡΙΚΗ ΥΠΟ ΕΒΡΑΪΚΗ ΚΑΤΟΧΗ !!! ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ Ο ΕΠΟΜΕΝΟΣ!!!!!

Τι λόγια να βάλεις..... Μόνο όποιος έχει τα μάτια τίγκα στη τσίμπλα και τ' αυτιά στουμπωμένα στη κηρήθρα, δεν θέλει να βλέπει, δεν θέλει  να ακούει.
Δεν θέλει να ξέρει, αλλά ξέρει ότι οδηγεί τα παιδιά και τα εγγόνια του στη σκλαβιά.....
Εσύ λαέ ευνουχισμένε, μη ξεχνάς τον Ωρωπό.....

ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΕΛΟΣ Ο ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΙΚΟΣ ΑΝΤΕΘΝΙΚΟΣ ΚΑΤΗΦΟΡΟΣ... Η ΑΜΕΣΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΕΦΙΑΛΤΗ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΕΠΙΛΟΓΗ ΥΨΙΣΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ

του Κ. ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ
υποψ, Δημοτικού Συμβούλου με την "ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΑΘΗΝΑ" 

Όπως έγκαιρα είχαμε τονίσει από τις στήλες του «ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΦΟΡΟΥΜ», η χώρα μας – με την ελληνική κυβέρνηση στο ρόλο του ύπουλου αβανταδόρου – χρησιμοποιήθηκε ως θέατρο πειραματικής εφαρμογής νέων πολιτικών οι οποίες αποσκοπούν στο να ανασυνθέσουν το χάρτη των πρακτικών της πολιτικής διαχείρισης παγκοσμίως.
Ήδη χθες, και με πρόσχημα την «ελληνική κρίση» - που τεχνηέντως βαφτίζουν «ελληνική» προκειμένου να αποκρύψουν τον πραγματικό της χαρακτήρα που είναι ΚΑΙ καπιταλιστικός ΚΑΙ απόλυτα διεφθαρμένος – οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων, δηλαδή οι αχυράνθρωποι της Ευρώπης, ενέκριναν σχέδιο πολιτικής και οικονομικής υποταγής που το βάφτισαν «σχέδιο δράσης», το οποίο «κρίθηκε επιβεβλημένο ύστερα από την Ελληνική κρίση».

Το εγκριθέν σχέδιο είναι αυτό που ετοιμαζόταν υπό την εποπτεία του προέδρου της ΕΕ από την περασμένη άνοιξη προκειμένου να αυστηροποιήσει το ευρωπαϊκό Σύμφωνο Σταθερότητος, αλλά δεν αφορά τις πρόσφατα εγερθείσες απαιτήσεις Γερμανίας και Γαλλίας...
Προβλέπει ενισχυμένη επιτήρηση των εθνικών οικονομικών επιλογών, καθώς και νέες κυρώσεις εναντίον των χωρών που είναι με το δημοσιονομικό τους έλλειμμα, επεμβαίνοντας πιο γρήγορα από ό,τι στο παρελθόν.
Για πρώτη φορά, οι κυρώσεις θα μπορούν να αποφασίζονται για προληπτικούς λόγους.
Ετσι εάν μία χώρα παρουσιάσει πολύ αυξητικές τάσεις στην υπέρβαση φερ' ειπείν του ευρωπαϊκού ορίου δημοσιονομικού ελλείμματος (3% του ΑΕΠ) θα κινδυνεύει εφεξής με κυρώσεις.
Κυρώσεις προβλέπονται επίσης, για πρώτη φορά, σε χώρες που όχι απλά εμφανίζουν χρέος άνω του το 60% του ΑΕΠ αλλά δεν δείχνουν και τάσεις ταχείας αποκλιμάκωσής του.
Η έκθεση που εγκρίθηκε αναφέρει επίσης πως οι χώρες της ΕΕ κρίνουν «απαραίτητη» τη δημιουργία ενός «μηχανισμού επίλυσης κρίσεων, κάτι που ουσιαστικά διαιωνίζει το Ταμείο Στήριξης των χωρών του ευρώ που δημιουργήθηκε την άνοιξη για την ελληνική περίπτωση.
Ωστόσο, απομένουν δύσκολες διαπραγματεύσεις ανάμεσα στους ευρωπαίους ηγέτες, καθώς η Γερμανία, με την υποστήριξη της Γαλλίας, θέτει ως προϋπόθεση για τη δημιουργία του Ταμείου μία αλλαγή της Συνθήκης της Λισαβόνας, για την οποία οι ηγέτες δεν έχουν ακόμη συμφωνήσει.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ ΠΡΩΤΟ: 
Η ιστορία θα χρεώσει στα τσιράκια της παγκόσμιας διακυβέρνησης στην Ελλάδα και προσωπικά στον χειραγωγούμενο πρωθυπουργό, τον πρωταγωνιστικό ρόλο στην απόπειρα εφαρμογής των γενικευμένων πολιτικών που αποσκοπούν στη χαλιναγώγηση των λαών και στην κατάλυση κάθε έννοιας εθνικής αξιοπρέπειας.
Ο αδίστακτος και απόλυτα χειραγωγούμενος από τα μεγάλα συμφέροντα πρωθυπουργός, έκανε ακόμα ένα βήμα φαινομενικά αθώο πλην όμως ύπουλο και πισώπλατο σε βάρος της ίδιας του της χώρας.
Με τον τρόπο με τον οποίο εγκαινίασε μια ακόμα παρατεταμένη και ασαφή προεκλογική περίοδο, πέτυχε γι ακόμα μια φορά να ρίξει τη χώρα του στο πολιτικό και οικονομικό καναβάτσο.

Έτσι, τα spreads εκτινάχθηκαν και πάλι στα ύψη, πράγμα που σημαίνει πως συνεχίζεται ακάθεκτη η διαδικασία εξανεμισμού των οικονομικών αποκρυσταλλωμάτων της γενικευμένης λαϊκής δυστυχίας προς όφελος των τοκογλύφων δανειστών.
ΑΛΛΟ ΕΝΑ ΔΩΡΑΚΙ ΤΟΥ «ΕΛΛΗΝΑ» ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΣΤΗ ΜΑΦΙΑ ΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ.

Ενώ ταυτόχρονα δημιούργησε βολικά προσχήματα στα αφεντικά και εντολείς του, για μια ακόμα ωμή παρέμβαση στα εσωτερικά της χώρας.
Έτσι, μέσα από την έκφραση της αντίθεσής τους στο ενδεχόμενο προκήρυξης γενικών εκλογών, φρόντισαν να θυμίσουν και πάλι ποιος είναι το «αφεντικό» και ποιος κυβερνά επί της ουσίας αυτόν τον τόπο.
ΑΛΛΟ ΕΝΑ ΔΩΡΑΚΙ ΤΟΥ «ΕΛΛΗΝΑ» ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΜΑΦΙΑ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ. 

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ ΔΕΥΤΕΡΟ: 
Αυτός είναι ο πρωθυπουργός - μαριονέτα.
Και αυτή είναι η κατάντια όλων ημών που τον ανεχόμαστε και δε τον στείλαμε ακόμη αδιάβαστο από κει που ήρθε.
Και το πολιτικό σύστημα??? Τι κάνει το πολιτικό σύστημα???
Ανέχεται με τον τρόπο του τον πρωθυπουργό της ντροπής και της εθνικής υποτέλειας.
Υποτίθεται ότι αντιπολιτεύεται, αλλά επί της ουσίας όχι μόνο ανέχεται, αλλά νομιμοποιεί μέσω της ακίνδυνης αντιπολίτευσής του, και κυρίως στηρίζει, τις γενικευμένες πολιτικές αλλαγές που σχεδιάζονται και υλοποιούνται από τους ισχυρούς της γης.
Έρμαιο σ αυτή την γραμμή πλεύσης και το ελληνικό συνδικαλιστικό κίνημα. 
Όλη η Ευρώπη ξεσηκώνεται κι αυτό συνεχίζει να κοιμάται τον ύπνο του δικαίου.
Ακίνδυνο… πειθαρχημένο… ποδηγετημένο στο άρμα της παγκόσμιας διακυβέρνησης.  

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ ΤΡΙΤΟ: 
Όχι εκλογές λοιπόν. Αυτές κοστίζουν …και δε τις θέλει και η τρόϊκα.
Ξεσηκωμός…
Καθολικός ξεσηκωμός…
Ανατροπή των φαύλων και των προσκυνημένων…
Άμεση και παραδειγματική τιμωρία των πρωτεργατών αυτού του ολέθριου σχεδιασμού.

Η άλλη λύση είναι ο συμβιβασμός με το πιο ύπουλο παιχνίδι που έχει παιχτεί ποτέ σε βάρος του τόπου.
Αλλά αυτός ο συμβιβασμός θα οδηγήσει στην καταστροφή με μαθηματική ακρίβεια.
Αυτοί είναι αδίστακτοι… Εσύ Έλληνα πολίτη γιατί πρέπει να διστάσεις??? 

Η ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΒΕΡΟΙΑΣ, ΞΕΧΑΣΕ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΤΗ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ ΣΤΟ ΜΠΑΛΚΟΝΙ ΤΗΣ -- ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΤΗΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ, ΜΕΤΕΤΡΕΨΕ ΤΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΜΕ ΤΟ ΜΝΗΜΕΙΟ, ΣΕ ...ΠΑΓΟΔΡΟΜΙΟ!!

Καταγγελία για Προκλητική Συμπεριφορά. (ΚΛΙΚ στην εικόνα)
Γιορτή, δήθεν, η 28η Οκτωβρίου. Το «δήθεν», δεν αφορά όλους.   
Αφορά όμως σίγουρα, την υποψήφια Δήμαρχο Βέροιας, Χαρίκλεια Ουσουλτζόγλου, την επί τέσσερα χρόνια Δήμαρχο της πόλης. 
Στην πλατεία ωρολογίου, γίνονταν πάντα οι εκδηλώσεις μνήμης των επετείων. Καταθέσεις στεφάνων, κλπ. Εφέτος, η Δήμαρχος, νοίκιασε την μισή πλατεία σε ιδιώτες για παγοδρόμιο. 
Το παγοδρόμιο, στήθηκε στις 27 Οκτωβρίου. Αν και δημιουργήθηκε θέμα από ενδιαφερόμενους φορείς, τελικά η τελετή έγινε σε μια γωνιά της πλατείας, μπροστά στο μνημείο. Στριμώχτηκαν όλοι, προς χάριν του παγοδρομίου. 
Τα φανταράκια του αγήματος, έκαναν «παρουσιάστε», στο σιντριβάνι μπροστά τους. Στην πρώτη σειρά των … επισήμων, η κυρία Ουσουλτζόγλου, να αποτίει «φόρο τιμής». Ήλπιζε με τον πολύ κόσμο στο παγοδρόμιο μετά την παρέλαση, και αυτό ήταν προτεραιότητα. Πάλι ατύχησε. 
Δέκα λεπτά μετά, φωτογραφήθηκε το σπίτι της και το εκλογικό της κέντρο. 
Κι όμως. Τέτοια ημέρα, δεν υπήρχε η Ελληνική σημαία, ούτε στο διαμέρισμά της, ούτε στο εκλογικό κέντρο της. Όμως, ήταν παρούσα στην πρώτη σειρά, τάχα για τις μνήμες μας αλλά και τις φωτογραφίες.
Πως μπορούν να συνδυαστούν αυτά τα δύο;  Πάντως το Δημαρχείο, είχε σημαία, αν και αν εξαρτάτο από την ίδια, θα την κατέβαζε κι αυτήν. Ή όχι;

"Α.Ν." -- ΒΕΡΟΙΩΤΗΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ
====================================
Με τη τουρκόγλωσση κυρία έχουμε ασχοληθεί στο παρελθόν, είτε για την άσκηση εκ μέρους της τουρκόφιλης ....εξωτερικής πολιτικής, είτε για διάρρηξη μυστήριο στο Δημαρχείο Βέροιας.

ΜΠΟΡΝΤΕΛΟΝ Η «ΠΑΠΑΝΔΡΕΛΛΑΣ»... Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΥ ΟΝΕΙΡΕΥΤΗΚΑΝ ΣΤΑ ΔΙΕΣΤΡΑΜΜΕΝΑ ΟΝΕΙΡΑ ΤΟΥΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ


του Κ. ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ 
υποψ. Δημοτικού Συμβούλου με την "ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΑΘΗΝΑ"

Το καθεστώς JEFFREY... 
Μιμούμενο τις πιο μαύρες εποχές της σύγχρονης Ελληνικής ιστορίας, δε δίστασε να επιχειρήσει τον αποκλεισμό της «ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΑΘΗΝΑΣ» από τις εκλογές του Νοεμβρίου, γιατί η "ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΑΘΗΝΑ" δε συμβιβάστηκε και αρνήθηκε την υποταγή στο εκτεταμένο και κατευθυνόμενο πρόγραμμα αφελληνισμού της χώρας.

Την ίδια στιγμή… 
Δενδρίτες...
Σκηνίτες…
Και κάθε λογής κοπρίτες, που δηλώνουν κάτοικοι ανύπαρκτων διαμερισμάτων, ανύπαρκτων οικοπέδων, και προφανέστατα κάποιοι από αυτούς ανύπαρκτοι ακόμα και σαν φυσικά πρόσωπα, ετοιμάζονται να ψηφίσουν σ αυτές τις εκλογές.

Δηλαδή… 
Άνθρωποι φαντάσματα, απρόσκλητοι εισβολής, προϊόντα παράνομης Ελληνοποίησης των εργολάβων της μαφίας, θα κληθούν να αποφασίσουν για το αύριο του Ελληνικού λαού.

Το ρεπορτάζ του «ΑΛΤΕΡ» αυτή τη στιγμή είναι αποκαλυπτικό.
Η Σφετλάνα μένει σε …άδειο οικόπεδο.
Η Ντόρκα μένει στην …ταβέρνα του Βασίλη…
Ο Χασάν μένει στα …βάτα ενός χωραφιού…
Όλοι αυτοί και χιλιάδες άλλοι κατασκευασμένοι παπανδρέλληνες αποφασίζουν ανεξέλεγκτα για το μέλλον της Ελλάδας.

Και δεν είναι μόνο αυτό… 
Λυμαίνονται Ελληνικά προνόμια…
Επιδόματα και παροχές που δεν δικαιούνται…
Κυρίως όμως λυμαίνονται την Ελληνική ταυτότητα που ποτέ δε σεβάστηκαν και ποτέ δεν πρόκειται να τιμήσουν.

Αυτό είναι το χάλι μας…. 
Αυτή είναι η κατάντια τους…
Αυτό είναι το αίσχος της «Ελλάδας» που ονειρεύτηκαν στα διεστραμμένα όνειρά τους.

Συμπέρασμα… 
Εκλογικοί κατάλογοι …μπορντέλο.
Πολιτικό σύστημα …μπορντέλο.
Ζωή και καθημερινότητα ... μπορντέλο.

Και πως θα μπορούσε να ήταν αλλιώς αφού ανεχθήκαμε από το θίασο των νέων Τσολάκογλου να μετατρέψουν τη χώρα μας σε μπορντέλο της Αρχόντως??? 

Γι αυτό και στις εκλογές που έρχονται ο πολίτης της Αθήνας πρέπει να επιλέξει αν θα πιάσει στο χέρι του το ψηφοδέλτιο ΤΙΜΗΣ ή τα ψηφοδέλτια της ΝΤΡΟΠΗΣ και του ΑΙΣΧΟΥΣ. 

Μέση λύση δεν υπάρχει...

Μήπως συνεχίζουν να έχουν αντίρρηση οι υποκριτές ανθρωπιστές??? 

Πέμπτη, 28 Οκτωβρίου 2010

S.O.S. -- ΕΤΟΙΜΑΣΙΕΣ ΠΟΛΕΜΟΥ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΟ-ΑΜΕΡΙΚΚΑΝΩΝ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΙΡΑΝ

Η ΙΣΡΑΗΛΙΝΗ ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ ΠΡΟΣΓΕΙΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΒΑΣΗ ΤΗΣ ΣΑΟΥΔΙΚΗΣ ΑΡΑΒΙΑΣ ΚΑΙ ΕΚΦΟΡΤΩΝΕΙ ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΥΛΙΚΟ
Η Ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία, ξεφόρτωσε πρόσφατα στρατιωτικοό εξοπλισμό σε στρατιωτική βάση της Σαουδικής Αραβίας, ισχυρίστηκε τη Τετάρτη, το ημιεπίσημο Ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων, ενώ μια μεγάλη αμερικανική δύναμη έχει μαζευτεί στο Αζερμπαϊτζάν, το οποίο είναι στα βορειοδυτικά σύνορα του Iran. Οι εκθέσεις Both, για τη παρακολούθηση της περιοχής, που σχεδόν επιβεβαιώθηκαν από ένα στέλεχος του Πενταγώνου εντός της εβδομάδας είπε, ότι ένας ασυνήθιστα μεγάλος αμερικανικός στόλος έπλευσε μέσω της διώρυγας του Σουέζ το Σάββατο. Πολλές εκθέσεις ανέφεραν ότι ένα ισραηλινό πλοίο εντάχθηκε σε αυτή την αρμάδα.
Το Πεντάγωνο υποβάθμισε την είδηση, λέγοντας ότι αυτά είναι αμερικανικοί χειρισμοί ρουτίνας. Ωστόσο, μια έκθεση από το Ιράν την  περασμένη Τετάρτη αναφέρει, ότι έχουν φορτωθεί όπλα, κατά 17 τοις εκατό εμπλουτισμένα με ουράνιο, που χρησιμεύει ως υπενθύμιση στο Ιράν, ότι ο χρόνος εξαντλείται, προκειμένου να σταματήσει την ικανότητα του Ιράν,  από το να είναι σε θέση να παράγει πυρηνικά όπλα. Το Πρακτορείο Ειδήσεων "Fars" του Ιράν ανάφερε, ότι το Ισραηλινό στρατιωτικό αεροσκάφος προσγειώθηκε πριν από 10 ημέρες στη βάση της Σαουδικής Αραβίας, κοντά στην πόλη Ταμπούκ, που βρίσκεται στη βορειοδυτική Σαουδική Αραβία, μία από τις πλησιέστερες περιοχές που στο βασίλειο του πετρελαίου στο Ιράν.
Το Πρακτορείο Ειδήσεων "Fars" του Ιράν, ανέφερε επίσης, ότι η βάση Ταμπούκ θα είναι ο κεντρικός σταθμός ανεφοδιασμού για την ισραηλινή επίθεση κατά του Ιράν.  Μια Ισλαμική ιστοσελίδα ανάφερε την είδηση, ότι μια εμπορική επιβάτης αεροπορικής εταιρίας, δήλωσε, ότι ο αερολιμένας στο Ταμπούκ έκλεισε σε όλες τις πολιτικές αεροπορικές εταιρείες, ενισχύοντας τους ισχυρισμούς, για την εκφόρτωση στρατιωτικού υλικού από το Ισραήλ. Η επιβάτης είπε ότι "δεν υπάρχει εύλογη εξήγηση" για το κλείσιμο του αεροδρομίου και οι επιβάτες αποζημιώνονται οικονομικά και οδηγούνται σε ξενοδοχεία τεσσάρων αστέρων.
"Οι σχέσεις μεταξύ της Σαουδικής Αραβίας και του Ισραήλ έχουν γίνει το talk of the town", πρόσθεσε η επιβάτης. Ο επικεφαλής των αρχών στο Ταμπούκ, πρίγκιπας Φαχντ μπεν Σουλτάν, έχει αναφερθεί ότι συντονίζει τη συνεργασία με το Ισραήλ.
Στο Αζερμπαϊτζάν
ο χρηματοδοτούμενος Τύπος και TV από την κυβέρνηση του Ιράν ανέφερε, ότι οι Φρουροί της Επανάστασης άρχισαν στενές περιπολίες, στα βορειοδυτικά σύνορα της Ισλαμικής Δημοκρατίας μετά από  τον εντοπισμό των Αμερικανικών δυνάμεων, στις οποίες όπως ισχυρίζεται το Ιράν, συμπεριλαμβάνονται και τα ισραηλινά στρατεύματα. Άλλη τάση ειδήσεων του Αζερμπαϊτζάν  από site ανεξάρτητο, επίσης ανέφερε την Τετάρτη, ότι οι αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις βρίσκονται ήδη στη χώρα, η οποία ακόμα βρίσκεται σε ένοπλη σύγκρουση με τους αντάρτες.
Ο Ταξίαρχος Μεχντί Moini των "Φρουρών της Επανάστασης" δήλωσε τη περασμένη Τρίτη, ότι οι δυνάμεις του κινητοποιήθηκαν "λόγω της παρουσίας των αμερικανικών και ισραηλινών δυνάμεων στα δυτικά σύνορα".  Οι φρουροί, σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες, έχουν καλέσει τους υπεύθυνους δεξαμενών και αντιαεροπορικών μονάδων της περιοχής, σε αυξημένο πολεμικό συναγερμό.
Εμπλουτισμένο ουράνιο
Ως σημάδι πολέμου, δείχνει το πολύ υψηλό Αμερικανο-Ισραηλινό στρατιωτικό προφίλ με στόχο το Ιράν, είπε τη Τετάρτη ο Αλί Ακμπάρ Salehi, αντιπρόεδρος και διευθυντής του πυρηνικού προγράμματος της Ισλαμικής Δημοκρατίας, και ανακοίνωσε ότι το Ιράν έχει παράγει άλλα 37 κιλά ουρανίου εμπλουτισμένου κατά 20%. Η παραγωγή του ουρανίου αψηφά τις υποδείξεις των Ηνωμένων Εθνών , που ζητεί από το Ιράν να σταματήσει την ανάπτυξή του, χωρίς την επιτήρηση των πυρηνικών εγκαταστάσεων, αν και το 20% είναι ένα επίπεδο κατά πολύ χαμηλότερο από το επίπεδο που απαιτείται για την κατασκευή ενός πυρηνικού όπλου.
"Δυνητικά, θα μπορεί να παράγει 5 έως 11 κιλά το μήνα, αλλά δεν βιαζόμαστε πάνω από αυτό το θέμα", δήλωσε ο Salehi, στο ημιεπίσημο πρακτορείο ειδήσεων ISNA. (IsraelNationalNews.com)
Μετάφραση: Μπαρμπανίκος Αρβανίτης
ΠΗΓΗ: http://pakalert.wordpress.com/

ΚΑΤ' ΕΞΑΙΡΕΣΗ ΣΤΗ ΓΝΗΣΙΑ ΣΑΤΥΡΑ -- ΑΝΤΕ... ΚΑΙ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΤΟ ΣΤΑΥΡΟΥΠΟΛ!!!!

ΔΕΙΤΕ ΤΟΝ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - ΕΝΑ ΒΙΝΤΕΟ ΓΙΑ ΠΟΛΛΑ ΓΕΛΙΑ..


ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΝΑ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΙΜΑΤΖΙΝΟ

ΚΟΙΤΑΞΤΕ ΤΗ ΜΟΥΡΗ ΣΑΣ ΣΤΟΝ ΚΑΘΡΕΦΤΗ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΕ ΑΝ ΕΙΣΤΕ ΕΝΟΧΟΙ... ΣΥΝΕΝΟΧΟΙ... ή ΑΠΛΑ ΑΦΕΛΕΙΣ

«Ορκίζομαι να χύσω το αίμα μου και να δώσω και την ίδια μου τη ζωή για να διώξω απ' τα χώματα της Πατρίδας μου και τον τελευταίο ξένο καταχτητή. Για να εξαφανίσω κάθε ίχνος φασισμού. Για να εξασφαλίσω και να υπερασπίσω την εθνική ανεξαρτησία και την εδαφική ακεραιότητα της Πατρίδας μου. Για να εξασφαλίσω και να υπερασπίσω τη Δημοκρατία, την τιμή, την εργασία, την περιουσία και πρόοδο του λαού μας. Αν ποτέ φανώ επίορκος και από κακή πρόθεση παραβώ τον όρκο μου, ας πέσει πάνω μου αμείλικτο το τιμωρό χέρι της Πατρίδας και το μίσος και η καταφρόνια του λαού μου». 
ΟΡΚΟΣ ΤΟΥ ΕΛΑΣ 

του Κ. ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ 
Υποψ. Δημοτικού Συμβούλου με την «ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΑΘΗΝΑ» 
Στην Ελλάδα που δυστυχεί και καταδυναστεύεται υποταγμένη στο άρμα των επιλογών της παγκόσμιας διακυβέρνησης, με την ανοχή του πολιτικού συστήματος, και με μια εφιαλτική συγκυρία που ανέδειξε στην πολιτική εξουσία ορκισμένα τσιράκια αυτών των ολέθριων επιλογών, η «πατριωτική φιλολογία κατήντησε εν πολλοίς σημαία ευκαιρίας, πλυντήριο ανοχών, και φερετζές ανεπίτρεπτων πολιτικών ανομημάτων.
Σε όλους αυτούς που τολμούν να διασύρουν ασύστολα την ουσία και το περιεχόμενο των αληθινών πατριωτικών συναισθημάτων που φωλιάζουν στην αγνότερη και πλέον αθώα πλευρά της ψυχής και του μυαλού των πολιτών αυτής της χώρας, οφείλουμε να θυμίσουμε πως ο πατριωτισμός δεν αποτελεί επετειακό φερετζέ στη φαρέτρα των δοσίλογων, των καιροσκόπων και των σοσιαλθολωμένων μυαλών, με στόχο τη συγκάλυψη των ενοχών ή των ανοχών των κάθε λογής παραιτημένων και ανακόλουθων.

Οφείλουμε να τους θυμίσουμε, πως ο πατριωτισμός δε συνιστά ένα επιλεκτικά χρησιμοποιούμενο ιδεολόγημα ικανό να ξεπλένει πολιτικές ανεπάρκειες και ανακολουθίες, αλλά μια συνεπή στάση αρχών που προσδιορίζει με σαφήνεια τα πρωτεύοντα και δεν επιτρέπει στη φαιδρότητα και τον καιροσκοπισμό των δευτερευόντων να τα επισκιάσει.
Οφείλουμε να τους θυμίσουμε, πως ο πατριωτισμός δεν αποτελεί ελαστικό «κορμάκι» εξωραϊσμού στην πολιτική τερατογένεση των προκλήσεων της εποχής, αλλά την αναπόσπαστη πανοπλία ολόκληρου του λαού που οφείλει να ατενίζει χειραφετημένα και με αυτοπεποίθηση το μέλλον του, τιμώντας ουσιαστικά και όχι αντιμετωπίζοντας ενοχικά την αιματοβαμμένη του ιστορία και το ειδικό βάρος των πολιτισμικών του και άλλων αξιών.
Οφείλουμε να τους θυμίσουμε, πως ο πατριωτισμός δεν είναι κορδόνι δεμένο στο δάκτυλο για να τον μνημονεύουμε με λογύδρια ενίοτε κατά τη διάρκεια των ιστορικών επετείων, αλλά αποτελεί στάση ζωής που οφείλει να δικαιώνεται στην καθημερινότητά μας και τις υπόλοιπες 364 ημέρες του χρόνου. Και ως εκ τούτου είναι ο καταλύτης που θα πρέπει να σηματοδοτεί τόσο τη στάση μας όσο και τις πολιτικές μας αποφάσεις.
Οφείλουμε να τους θυμίσουμε, πως ο πατριωτισμός δεν μπορεί να εξαντλείται σε γενικόλογες κορώνες που προσδίδουν ψευδεπίγραφο λαοκεντρικό προφίλ στις πολιτικές μας προσεγγίσεις, αλλά πρέπει να αποτελεί το ασφαλέστερο κριτήριο μέσω του οποίου θα αντιμετωπίζονται οι εθνοκτόνες πολιτικές, ο πολιτικός ραγιαδισμός, η επιχειρούμενη συνειδησιακή αποδόμηση, οι επιλογές που υποθηκεύουν την εθνική κυριαρχία και ναρκοθετούν την αναγκαία κοινωνική συνοχή.

Στον άθλιο θίασο που μας κυβερνά, οφείλουμε να θυμίσουμε πως δε θα του επιτρέψουμε να μαγαρίζει τα πατριωτικά συναισθήματα αυτού του λαού, καλώντας τον να καταστεί συμμέτοχος στη δυστυχία του, στην καταστροφή και την αποδόμηση της χώρας του.
Στο ίδιο το πολιτικό σύστημα οφείλουμε να θυμίσουμε, πως ακριβώς επειδή υπάρχει ο πατριωτισμός πέρα και μακριά από τις προσκυνημένες πρακτικές του, υπάρχει και η έννοια της εσχάτης προδοσίας με την οποία αργά ή γρήγορα αυτός ο λαός οφείλει να κρίνει τις ολέθριες επιλογές που έκαναν και που οδηγούν αυτό τον τόπο στην απαξίωση και την καταστροφή.
Σε όλους αυτούς οφείλουμε να θυμίσουμε πως το ολέθριο σχέδιο της παγκόσμιας διακυβέρνησης, είναι και οργανωμένο και καθολικό και πολυεπίπεδα εξελισσόμενο.
Αυτό το σχέδιο δεν εξαντλείται αποκλειστικά και μόνο σε πολιτικές που θεσμοθετούν την οικονομική δυστυχία στον τόπο μας, αλλά επεκτείνεται και σε πολιτικές που αποσκοπούν και στην εθνική αποδόμηση, και στην δραστική αλλοίωση της εθνικής μας ταυτότητας, και στην κατευθυνόμενη αξιοποίηση των εισβολέων με στόχο την ίδια την κοινωνία, την καθημερινότητα, τη ζωή και τις αξίες μας, και στις ευρύτερες γεωπολιτικές αλλαγές που σχεδιάζουν.

Δεν υπάρχουν λοιπόν «φιλολαϊκές» - πατριωτικές και «αντιλαϊκές – αντιπατριωτικές επιλογές, διότι απλούστατα το ένα στις μέρες μας πλέον είναι και απότοκος του άλλου.


Φιλολαϊκές πολιτικές που θα αποσυνδέονται από την ανάγκη ευρύτατης πατριωτικής επαγρύπνησης ή που πολύ περισσότερο θα εναντιώνονται σ αυτήν με ψευδεπίγραφα ιδεολογήματα που θα καλλιεργούν σύγχυση και αποπροσανατολισμό και θα οδηγούν την κοινωνία σε εφησυχασμό και σε παραίτηση, δημιουργούν ενόχους, συνενόχους, ή απλά αφελείς. 

Ο καθένας οφείλει να κοιτάξει τη μούρη του στον καθρέφτη και ν αποφασίσει σε ποια συνομοταξία ανήκει από τις τρείς. Και αυτό οφείλει να το κάνει πριν την ώρα της κρίσης…
Διότι πατριωτισμός είναι να τιμούμε τον παρακάτω όρκο των νεκρών μας, και όχι να του κόβουμε κοστούμι στα μέτρα των επιλογών της παγκόσμιας διακυβέρνησης. 
"Ορκίζομαι στον ελληνικό λαό και τη συνείδησή μου, ότι θ' αγωνιστώ έως την τελευταία σταγόνα του αίματός μου για την πλήρη απελευθέρωση της Ελλάδος από τον ξενικό ζυγό. 
Οτι θ' αγωνιστώ για την περιφρούρηση των συμφερόντων του ελληνικού λαού και την αποκατάσταση και κατοχύρωση των ελευθεριών και όλων των κυριαρχικών δικαιωμάτων του
Για τον σκοπό αυτό θα εκτελώ ευσυνείδητα και πειθαρχικά τις εντολές και οδηγίες των ανωτέρων οργάνων και θ' αποφεύγω κάθε πράξη που θα με ατιμάζει σαν άτομο και σαν αγωνιστή του εργαζόμενου ελληνικού λαού". 
"Ορκίζομαι να χύσω το αίμα μου και να δώσω και την ίδια μου τη ζωή για να διώξω απ' τα χώματα της Πατρίδας μου και τον τελευταίο ξένο καταχτητή. Για να εξαφανίσω κάθε ίχνος φασισμού. Για να εξασφαλίσω και να υπερασπίσω την εθνική ανεξαρτησία και την εδαφική ακεραιότητα της Πατρίδας μου. Για να εξασφαλίσω και να υπερασπίσω τη Δημοκρατία, την τιμή, την εργασία, την περιουσία και πρόοδο του λαού μας. 
Αν ποτέ φανώ επίορκος και από κακή πρόθεση παραβώ τον όρκο μου, ας πέσει πάνω μου αμείλικτο το τιμωρό χέρι της Πατρίδας και το μίσος και η καταφρόνια του λαού μου".

ΜΕ ΛΑΓΟ ΜΑΣ ....ΕΚΛΕΨΑΝ ΤΟ "ΟΧΙ" ΟΙ ΤΡΟΪΚΑΝΟΙ....

Τζέφριιιι...???? Σε ποια τσέπη βάζεις τις διαφορές επιτοκίων!!!?????

ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΕΙΣΒΟΛΕΙΣ -- ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΠΟΥΛΗΜΕΝΟΥΣ ΤΥΡΑΝΟΥΣ

ΝΥΝ -ΥΠΕΡ ΠΑΝΤΩΝ- Ο ΑΓΩΝ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΡΕ ΓΑΜΩΤΟ

Οι Έλληνες καθηγητές της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης ως καθρέπτης της Ελληνικής πολιτείας. Βρίσκονται πάντα πίσω από τις εξελίξεις

Του Βασίλη Σωτηρούδα
Αφορμή για τη σημερινή ανάρτηση, αποτελεί το έντονο ενδιαφέρον μου για το χώρο των ιστολογίων, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.
Η δυναμική των blog αποτελεί μια αδιαμφισβήτητη πραγματικότητα στη σημερινή εποχή και όποιος δεν το βλέπει ή κάνει ότι δεν το βλέπει απλά εθελοτυφλεί.

Τόσο το πλήθος των ιστολογίων όσο και ο αριθμός των καθημερινών αναγνωστών τους, έχουν καταστήσει τη νέα σχετικά αυτή ηλεκτρική πατφόρμα ως ένα από τα σημαντικότερα μέσα επικοινωνίας στη σημερινή εποχή.

Τα blog μπορούν να χωριστούν σε πολλές κατηγορίες (ενημερωτικά, αθλητικά, πολιτικά, κοινωνικά, εκπαιδευτικά, κ.α.) όπως σε πολλές κατηγορίες μπορεί να διακριθεί και το αναγνωστικό τους κοινό.
Στο σημείο αυτό δεν υπάρχει καμία απολύτως διαφορά με τα παραδοσιακά μέσα επικοινωνίας έντυπα και ηλεκτρονικά.

Αυτό που προκαλεί όμως έκπληξη αλλά και πλήρη απογοήτευση είναι η στάση των καθηγητών της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης απέναντι σ' αυτή τη νέα αδιαμφισβήτητη πραγματικότητα.
Θα περίμενε κανείς ότι οι εκπαιδευτικοί της ανώτερης βαθμίδας εκπαίδευσης της χώρας θα πρωτοστατούσαν σ΄αυτές τις αλλαγές που συντελούνται στην παγκόσμια κοινότητα. Αντ' αυτού όμως παρατηρούμε ότι οι καθηγητές της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης ακολουθούν πιστά τη νοοτροπία της Ελληνικής κοινωνίας.
Τρέχουν ασθμαίνοντας πίσω από τις εξελίξεις και αρκούνται...

να παρακολουθούν εκ του μακρόθεν αυτά που συντελούνται με ραγδαία ταχύτητα στο εξωτερικό, παραμένοντας περιχαρακωμένοι στα γνωστά κοινά και τετριμμένα που τους εξασφαλίζουν την πολυπόθητη ασφάλεια και σιγουριά.

Αν ψάξει κανείς με επιμονή και υπομονή τον Ελληνικό χώρο θα διαπιστώσει ότι είναι ελάχιστη για να μην πω ανύπαρκτη η βιβλιογραφία από τους καθηγητές πανεπιστημίου που αφορά τα blog. Την ίδια απογοητευτική εικόνα θα συναντήσει κανείς και αν αναζητήσει τους καθηγητές πανεπιστημίου που διατηρούν ενεργά και ενημερωμένα ιστολόγια.
Η δικαιολογία ότι δεν υπάρχει λόγος για κάτι τέτοιο είναι τουλάχιστον αστεία και έξω από κάθε πραγματικότητα. Σε διαφορετική περίπτωση, οι συνάδελφοί τους στο εξωτερικό που αρθρογραφούν κατά δεκάδες και διατηρούν ιστολόγια επικοινωνίας με το αναγνωστικό κοινό απλά θα έπρεπε να θεωρηθούν ανόητοι ή ότι άλλο.

Οι καθηγητές πανεπιστημίου οφείλουν κάποια στιγμή να αναγνωρίσουν το αυτονόητο και οφείλουν επίσης να ασχοληθούν με ζητήματα αιχμής ακόμα και αν είναι παντελώς άγνωστα γι΄ αυτούς. Το να τρέχουν πίσω από τις εξελίξεις είναι μια θλιβερή διαπίστωση που δεν τους τιμά ως ερευνητές.

Φυσικά δε μπορώ να ισχυριστώ το ίδιο για τους εκπαιδευτικούς της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης όπου τα παραδείγματα πολύ αξιόλογων εκπαιδευτικών ιστολογίων είναι πολλά. Δε μπορώ να μην αναγνωρίσω τις κοπιαστικές προσπάθειες πολλών συναδέλφων για τη δημιουργία ιστολογίων και την εκπαιδευτική τους αξιοποίηση. Για το θέμα αυτό όμως θα ασχοληθώ άλλη φορά με συγκεκριμένα παραδείγματα.
Οι χρήση ενός blog μπορεί να είναι και εκπαιδευτική και αυτό αποτελεί μια πραγματικότητα πέρα από κάθε αμφισβήτηση. Το αν θα αναγνωριστεί αυτή η πραγματικότητα από τους καθηγητές των πανεπιστημίων είναι ένα ζητούμενο που μένει να αποδειχθεί στο εγγύς μέλλον. Ήδη όμως ο χρόνος περνάει και περνάει ανώφελα. Τα σημάδια δεν είναι θετικά και απ΄ότι φαίνεται οι καθηγητές μας θα αποφασίσουν να ασχοληθούν με το συγκεκριμένο θέμα όταν στο εξωτερικό θα μιλάμε για μία άλλη νέα πραγματικότητα.
Η Συνέχεια εδώ... 
Αναρτήθηκε από Βασίλη Σωτηρούδα

ΦΡΕΣΚΑ ΧΑΣΤΟΥΚΙΑ ΑΠΟ ΟΛΑ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΟΠΤΙΚΟΑΚΟΥΣΤΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΤΡΑΜΠΟΥΚΙΣΜΩΝ ΤΗΣ ΣΥΜΜΟΡΙΑΣ ΓΕΡΟΥΛΑΝΟΥ - ΠΡΟΣΚΛΗΤΗΡΙΟ ΜΑΧΗΣ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ

Η ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ
ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΕΡΟΥΛΑΝΟΥ

Το Υπουργείο Πολιτισμού και ο υπουργός Παύλος Γερουλάνος με τους μυστικοσυμβούλους του, λειτουργώντας εν κρυπτώ και παραβύστω, έφτιαξαν ένα αντι-δημοκρατικό και άκρως μεροληπτικό νομοσχέδιο, αγνοώντας, για πρώτη φορά στην ιστορία του ελληνικού σινεμά, την ίδια την κινηματογραφική κοινότητα, ακόμα και το θεσμοθετημένο Γνωμοδοτικό Συμβούλιο του ΥΠ.ΠΟ.
Να το πούμε εξ αρχής: το παρόν νομοσχέδιο "φωτογραφίζει"  προκλητικά τα συμφέροντα μιας κλειστής ομάδας.
Η αναγκαιότητα για αλλαγή και εκσυγχρονισμό του νομοθετικού πλαισίου του 1986 (νόμος της Μελίνας που χάρη σ’αυτόν μπήκαν τα θεμέλια για την ανάπτυξη του Ελληνικού Κινηματογράφου στην Ελλάδα και το εξωτερικό) χρησιμοποιήθηκε ως αφορμή για να προωθηθούν στενά συμφέροντα. Η επίκληση μάλιστα στο συναίσθημα των νεώτερων κινηματογραφιστών, που διψούν για δημιουργία, ήταν μέρος αυτής της μεθόδευσης.
Το Υπουργείο Πολιτισμού αντί να δημιουργήσει ένα σύγχρονο νομοθετικό πλαίσιο μακράς πνοής για την ανάπτυξη του κινηματογράφου, ταυτίστηκε συγκυριακά με απόψεις της εν λόγω ομάδας, που υποστηρίζουν στην ουσία ένα αδιαφανές πελατειακό σύστημα, ελεγχόμενο πλήρως από τον εκάστοτε υπουργό.
Ο υπουργός κ. Παύλος Γερουλάνος, στην αιτιολογική έκθεση που συνοδεύει το προτεινόμενο σχέδιο, χρησιμοποιώντας με επιτηδειότητα την τέχνη του ευφημισμού, καταφέρνει να παρουσιάσει:
Ø     την εγκαθίδρυση της αδιαφάνειας, με την κατάργηση κάθε ελέγχου, ως διαφάνεια
Ø     τη χειραγώγηση από το κράτος, με τον καθολικό διορισμό των αρεστών στα ΔΣ, ως αξιοκρατία
Ø     την αποβολή των αιρετών της κινηματογραφικής κοινότητας από κάθε εκπροσώπηση ως αποτελεσματικότητα
Έτσι αυτό που παρουσιάζεται ως διαφάνεια είναι σκοτεινό παρασκήνιο, αυτό που παρουσιάζεται ως αξιοκρατία είναι ρουσφετολογικός διορισμός και αυτό που παρουσιάζεται ως αποτελεσματικότητα είναι κρατική γραφειοκρατία.
 Το ΠΑΣΟΚ  προεκλογικά έθετε δε «ως ουσιώδεις προϋποθέσεις του νέου αυτού αναπτυξιακού πλαισίου την αύξηση των πόρων και την καθιέρωση στέρεων θεσμών και διαδικασιών οικονομικού ελέγχου και κοινωνικής λογοδοσίας (προεκλογικό πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ)

Ωστόσο, το παρόν νομοσχέδιο κινείται ακριβώς προς την αντίθετη κατεύθυνση, αφού:
 Α. Παραλείπει την συνταγματική επιταγή που υπάρχει στον παρόντα Νόμο:
«Η Κινηματογραφική Τέχνη είναι ελεύθερη σύμφωνα με το Σύνταγμα»
 Β. Δεν διασφαλίζει τη σταθερή ροή πόρων:
·    από την εφαρμογή του 1,5% από τα κανάλια, προς την κινηματογραφική παραγωγή. Συγκεκριμένα η βαθειά ένδεια των πόρων, για την οποία κάνει λόγο η αιτιολογική έκθεση,  δεν οφείλεται στην έλλειψη της βούλησης του νομοθέτη, αλλά στην έλλειψη πολιτικής βούλησης για την εφαρμογή του νόμου από πλευράς κράτους. Επί είκοσι χρόνια οι εταιρίες των τηλεοπτικών ιδιωτικών σταθμών δεν αποδίδουν το 1,5% στην παραγωγή κινηματογραφικών ταινιών χωρίς καμία επίπτωση στη λειτουργία τους από την παράβαση του Νόμου. Γιατί να το κάνουν τώρα με έναν νέο τόσο ασαφή και ελαστικό νόμο που δεν προβλέπει κυρώσεις για την μη εφαρμογή του και παραγράφει χρέη είκοσι χρόνων των καναλιών;

·    με την επιστροφή  του ειδικού φόρου δημοσίων θεαμάτων: Δεν διασφαλίζονται πόροι εάν δεν υπάρχουν εισιτήρια από τις ελληνικές ταινίες, ο δε τρόπος είσπραξης και κατανομής του δεν καθορίζονται πουθενά αλλά παραπέμπονται στις ελληνικές καλένδες.
Γ. Καταστρατηγεί την κατοχυρωμένη από το Σύνταγμα ελευθερία της Τέχνης.
Το περιεχόμενο της καλλιτεχνικής δημιουργία και του κινηματογραφικού έργου που ανήκει στους δημιουργούς, τώρα γίνεται υποχείριο του Υπουργού με συνέπεια το Κράτος να αναγορεύεται σε υπέρτατο κριτή και διαμορφωτή της κινηματογραφικής τέχνης, αντί να την ενισχύει.
Και αυτό επιχειρείται στο παρόν νομοσχέδιο:
·    με τον ασφυκτικό έλεγχο της κινηματογραφικής παραγωγής από το κράτος, μέσω του εξ ολοκλήρου διοριζόμενου διοικητικού συμβουλίου του ΕΚΚ
·    με την συγκέντρωση υπερεξουσιών στο πρόσωπο του Γενικού Διευθυντή (χωρίς καν να καθορίζονται τα τυπικά του προσόντα)
·    με τον εξοβελισμό των αιρετών της κινηματογραφικής κοινότητας από κάθε εκπροσώπηση
·   Με την υπέρμετρη αύξηση των λειτουργικών εξόδων, με την δημιουργία τεσσάρων νέων Διευθύνσεων, Διευθυντών, Συμβούλων κ.λ.π.
Δ. Δεν εγγυάται θεσμούς οικονομικού ελέγχου και λογοδοσίας
Η μετατροπή της Α.Ε. Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου σε Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου καταργεί τις Διατάξεις Δημοσιότητας στις οποίες, ως Α.Ε., ήταν υποχρεωμένο μέχρι σήμερα και δημιουργεί σοβαρά οικονομικά και νομικά προβλήματα σε αντίθεση με τις πρωθυπουργικές εξαγγελίες περί διαφάνειας.
Ε. Ακυρώνει ή υποβαθμίζει δοκιμασμένους θεσμούς, όπως:
***  τα Κρατικά Βραβεία Ποιότητας του ΥΠΠΟ
***  τα περιφερειακά Φεστιβάλ
***  την ταινία μικρού μήκους
***  το Γνωμοδοτικό Συμβούλιο του ΥΠΠΟ
***  την Ταινιοθήκη Ελλάδος
***  το Μουσείο Κινηματογράφου
*** Τις Κινηματογραφικές Λέσχες (κατά παράβαση των προγραμματικών δηλώσεων του ίδιου του Υπουργού στην Βουλή
ΣΤ. Δεν προνοεί για καθοριστικές παραμέτρους , όπως:
·   Την επίδραση της ψηφιακής τεχνολογίας στις νέες αφηγήσεις του κινηματογράφου
·   Την ανάπτυξη του σεναρίου, ως θεμελιώδους προϋπόθεσης της κινηματογραφικής τέχνης
·   Την καθιέρωση και τον εμπλουτισμό της κινηματογραφικής παιδείας
·    Από πουθενά δεν αποδεικνύεται η αύξηση θέσεων εργασίας όπως ισχυρίζεται η εισηγητική έκθεση.
Καλούμε την κινηματογραφική κοινότητα, τις προσωπικότητες από το χώρο του πολιτισμού, τα πολιτικά κόμματα και τους βουλευτές να εκφράσουν την αντίθεσή τους σε ένα νομοσχέδιο-τροχοπέδη και να συνηγορήσουν υπέρ μιας πραγματικά ανοικτής και δημοκρατικής διαβούλευσης μεταξύ δημιουργών του Κινηματογράφου και Πολιτείας που θα οδηγήσει σε έναν αναπτυξιακό και δημοκρατικό νόμο για την ελληνική κινηματογραφία.
Η διαδικασία fast track της Δημόσιας Διαβούλευσης του Νομοσχεδίου, μόνο για 9 μέρες είναι σαφής παρωδία του θεσμού του open government και της Δημόσιας Διαβούλευσης με την ανάρτηση του Νομοσχεδίου στο διαδίκτυο και κατά παράβαση των πρωθυπουργικών εντολών για διαφάνεια και ανοικτή διακυβέρνηση.
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΘΕΑΜΑΤΟΣ ΑΚΡΟΑΜΑΤΟΣ (Π.Ο.Θ.Α.)
ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΚΗΝΟΘΕΤΩΝ (Ε.Ε.Σ)
ΕΝΩΣΗ ΣΕΝΑΡΙΟΓΡΑΦΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ (Ε.Σ.Ε)
ΈΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΚΑΙ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ – ΟΠΤΙΚΟΑΚΟΥΣΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ (ΕΤΕΚΤ)
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΛΛΗΝΩΝ ΗΘΟΠΟΙΩΝ(Σ.Ε.Η)
ΕΝΩΣΗ ΜΟΥΣΙΚΟΣΥΝΘΕΤΩΝ-ΣΤΙΧΟΥΡΓΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ (Ε.Μ.Σ.Ε)
ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΚΙΝ/ΦΟΥ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ και ΒΙΝΤΕΟ (ΣΕΠΚΤΒ)
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΙΘΟΥΣΑΡΧΩΝ ΚΙΝ/ΦΟΥ(Π.Ο.ΑΙ.Κ)
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΔΩΣΗ ΤΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ ΜΙΚΡΟΥ ΜΗΚΟΥΣ (μικρό)
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΩΝ ΛΕΣΧΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ(Ο.Κ.Λ.Ε)
STUDIO-ΠΑΡΑΛΛΗΛΟ ΚΥΚΛΩΜΑ

Τετάρτη, 27 Οκτωβρίου 2010

ΣΑΧΛΑΜάααααΑΡΕΣ... ΟΥΔΕΝ ΜΥΣΤΗΡΙΟ! ΜΙΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΠΛΑΣΜΑ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΙΑΣΗΜΟ ΜΠΕΡΝΤΕ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΙΚΟΥ!!!!!

Εμείς (του μονομελούς) σας το εμπιστευτήκαμε εξ αρχής!!!! Είδαμε όλες τις σκηνές και τα παρασκήνια και τα αντίσκηνα της διακανάλας του Τζέφρι.
Η "Ελλάς η ...Αποχαιρετούσα" και όχι η Ελλάς ευγνωμονούσα, αποχαιρέτησε και έφυγε, γιατί δεν άντεχε άλλο τις πουστιές ενός Εβραίου. Τέτοια συγκατοίκηση ήσαν παρά φύση σχέση.
Εμείς (του μονομελούς μας), και είδαμε τον Τζέφρι να προβάλει ξανά και ξανά τον ελεύθερο διάλογο που θα είχε αργότερα με τους Goys και Gentile (=ΖΩΑ - ΣΚΛΑΒΟΙ) λαδερούς δημοσιοκάφρους και είδαμε με τα μάτια μας, ότι δεν κρύβει τι το πονηρόν ο μπλε μπερντές.
Προ της διακαναλλικής συνεντεύξεως, και επειδή ως προείπαμε, ο Τζέφρις θα καθυστερούσε επειδή τον κόλλησε ευκοίλια ο χέστης ο Πάγκαλος και ως εκ τούτου δεν ξεκολλάγε ο κώλος του από τη πρωθυπουργική χέστρα, Οι Goys και Gentile λαδεροί δημοσιοκάφροι και ο γελαδερός Πεταλωτής, άνοιξαν τον διάσημο πλέον μπλε μπερντέ, ότε και αποκαλύφθηκε μια τεράστια ΠΛΑΣΜΑτική τελεβιζιόν τελευταίας τεχνολογίας.
Ο γελαδερός φυτός Πεταλωτής, έπαιξε ολίγον με το κομπιουτεράκι και ξάφνου έγινε απ' ευθείας σύνδεση με την αρχισυναγωγή της Νέας Υόρκης και οι λαδεροί δημοσιοκάφροι είχαν τη μαγάλη ευκαιρία να κάνουν τηλεδιάσκεψη με τρεις κορυφαίους αρχιραβίνους παιδ-------στές. Μαζί τους έπαιξαν και χρηματιστηριακή πρόβλεψη (παράγωγα), για το που θα εκτιναχθούν τα spreads, μετά τους νέους δημόσιους αυνανισμούς του αρχιγκαγκά Τζέφρι, στη διακαναλική συνέντευξη.
ΞΕΣΚΙΣΤΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΓΑΛΑΖΟΠΡΑΣΙΝΟΥΣ ΤΟΥΣ ΜΑΥΡΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΡΟΖΟΚΟΚΚΙΝΟΥΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ
ΜΗ ΤΟ ΠΑΙΖΕΤΕ ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΜΑΛΑΚΕΣ

ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΒΛΗΜΑ... ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΨΩΝΙΟ... ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΣΥΜΒΟΛΟ ΑΙΩΝΙΟ.....

Με σωματική αναπηρία 80%+, σέβομαι ιδιαίτερα τα άτομα με νοητική υστέρηση.

Έτσι, δεν πρόκειται να αναφερθώ, ούτε στη ...θεατρική υποβαθμολόγηση της Τιτίκας, ούτε στην αθλιότητα χρησιμοποίησης και του ονόματος "ΠΑΠΑΖΗΣΗ" που ο δύστυχος εγκαταλείφθηκε βαριά άρρωστος, ούτε στα ....Ακαδημαϊκά (ας βγουν οι Ακαδημαϊκοί αν ...τολμούν), ούτε στις ΜΑΣΟΝΙΚΕΣ δραστηριότητες ενός απόλυτου τούβλου. Όμως η αποστολή του θέματος από το "blog της Πανδώρας" με ....συντάραξε, το αναρτώ και πάω να ξεράσω προς τιμή της ακαδημαϊκότητας της ....Τιτίκας:

Ακαδημαικός.....Τιτίκα

Η είδηση των ημερών δεν είναι η μάχη του Καλλικράτη. Ούτε ο κίνδυνος εθνικών εκλογών που επισείει ο Παπανδρέου. Η είδηση ξεπετιέται από τα σεμνά και ταπεινά ψηφοδέλτια των Βορείων Προαστίων...
Στα προεκλογικά φυλλάδια ενός συνδυασμού, εκτός από την ξανθή κόμη της υποψηφίας Τιτίκας, αστράφτουν και οι τίτλοι, βροντάνε οι ιδιότητες. Η Τιτίκα παύλα Παναγιώτα παύλα Στασινοπούλου παύλα Παπαζήση, εκτός από παύλες είναι και Ακαδημαικός.
Και καθηγήτρια Πανεπιστημίου Ινδιανάπολης. Και βέβαια ηθοποιός για όσους το αμφισβητούν. Ιδού λοιπόν πού κρύβεται η διανόηση που τόσο αναζητούμε. Στην προεκλογική κάρτα platinum της Τιτίκας Στασινοπούλου. Επιτέλους να αντικαταστήσουμε την εικόνα του φαλακρού Ακαδημαικού Ζολώτα, με μια σύγχρονη και λαμπερή κουπ. Και για να είμαστε αποτελεσματικοί, προτείνω στην κυρία Διαμαντοπούλου να αξιοποιήσει αυτή την άγνωστη ομάδα των διανοούμενων. 
Ακαδημαικός: Τιτίκα, 
Πρύτανης: Ρόμπερτ Ουίλιαμς, 
Επίκουρος καθηγητής:Γιώργος Κοινούσης

ΒΙΝΤΕΟ: Ο ΡΟΜΠΠΟΚΟΠ ΨΗΦΙΖΕΙ ....ΤΣΙΚΟΥΔΙΑ!!!!!

Η ΚΑΛΥΠΤΡΑ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥ ΤΖΕΦΡΙ, ΔΕΝ ΕΚΡΥΒΕ ΤΗΝ "ΕΛΛΑΔΑ ΕΥΓΝΩΜΟΝΟΥΣΑ", ΑΛΛΑ ΕΝΑ ΚΟΥΡΕΛΟΠΑΝΟ ΚΑΠΟΙΟΥ Θ. ΣΤΑΜΟΥ -- ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΚΟΝΕΣ

Επιτέλους μάθαμε! Με ποιόν πίνακα αντικαταστάθηκε "H Ελλάς Ευγνωμονούσα"

Ο πίνακας με τίτλο "Η Ελλάς ευγνωμονούσα", του Θεόδωρου Βρυζάκη, που κοσμούσε το Πρωθυπουργικό γραφείο, αντικαταστάθηκε από τον πίνακα:

"Ατέρμονο πεδίο - Δελφοί" του καλλιτέχνη Θεόδωρου Στάμου (άνω δεξιά φωτογραφία).


Περισσότερα έργα του Θ.Στάμου εδώ:
http://www.nationalgallery.gr/site/content.php?sel=615&artwork_id=66198
και άλλα "Ατέρμονα πεδία" εδώ: http://www.naftemporiki.gr/t+z/story.asp?id=1616298
Τα παρακάτω προκύπτουν από απάντηση της ΓΓΕ, σε ερώτηση του Κυριάκου Βελόπουλου.
Δείτε την απάντηση στο έγγραφο του Πεταλωτή!!!!!
Αναρτήθηκε από taxalia

ΕΚΒΙΑΣΤΗ ΑΠΟΚΑΛΕΣΕ ΤΟΝ ΤΖΕΦΡΙ Ο ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ

Τα χωσε στον Τζέφρι ο Μίκης
“ ΕΚΒΙΑΖΕΙ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ” Φραστική επίθεση κατά της κυβέρνησης και προσωπικά κατά του πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου, εξαπέλυσε απόψε ο Μίκης Θεοδωράκης, μιλώντας στον κύκλο συζητήσεων που διοργανώνει το Ίδρυμα Θεοχαράκη και συντονίζει ο δημοσιογράφος Γιώργος Π. Μαλούχος.
Μεταξύ άλλων…..
ο διεθνής Έλληνας συνθέτης ανακοίνωσε απόψε την απόφασή του να προχωρήσει στην ίδρυση ενός κινήματος ανεξάρτητων πολιτών, εάν ο Γιώργος Παπανδρέου μετά τις εκλογές Τοπικής Αυτοδιοίκησης οδηγήσει τη χώρα και σε εθνικές εκλογές.
«Ο Γιώργος Παπανδρέου με τη χθεσινή διακαναλική συνέντευξή του, εκβιάζει τον ελληνικό λαό, ότι αν δεν ψηφίσουμε τους δικούς του, θα οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές. Σε αυτές τις συνθήκες οι εκλογές είναι θάνατος για την Ελλάδα, είμαστε σε διάλυση, θα σταματήσουν τα πάντα» δήλωσε ο Μίκης Θεοδωράκης.
Ακόμη ανέφερε ότι έχει διαπιστώσει πως «αν κυβερνούσε ο Κώστας Καραμανλής, οι προοδευτικές και άλλες δυνάμεις της χώρας θα είχαν κάψει την Ελλάδα».
Αναρτήθηκε από filologos 1- αίεν αριστεύειν

ΣΤΟ ΠΡΟΣΚΛΗΤΗΡΙΟ ΥΠΟΤΑΓΗΣ ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΜΕ ΜΕ ΠΡΟΣΚΛΗΤΗΡΙΟ ΕΥΘΥΝΗΣ.


Εχεις καθήκον και υποχρέωση να μετατρέψεις το χθεσινό κρεσέντο ψεύδους και ντροπής του πιο θλιβερού πολιτικού άνδρα που πέρασε ποτέ από τον τόπο, σε κύκνειο άσμα για το πολιτικό σύστημα της υποταγής και της πολιτικής αναξιοπρέπειας.
Υποψ. Δημοτικού Συμβούλου με την «ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΑΘΗΝΑ»
Η διακαναλική συνέντευξη του πρωθυπουργού, ήταν κατά γενική ομολογία μια θλιβερή παράσταση αθλιότητας. 

Ο άνθρωπος με το πατσαβουρόχαρτο που τόλμησε να προσβάλει την εθνική μας αξιοπρέπεια στο Καστελόριζο με την απροσχημάτιστη εκχώρηση της εθνικής κυριαρχίας, είχε το θράσος να εμφανιστεί και πάλι μπροστά τον ελληνικό λαό ψευδολογώντας, εκβιάζοντας και απειλώντας αδίστακτα.

Ο στόχος του ήταν σαφής. 
Αυτό που επιδιώκουν οι εντολείς του, είναι να εγκλωβίσουν και πάλι τους πολίτες στην πολιτική της πατσαβούρας, στην λογική της αναξιοπρέπειας, στην υποταγή και το συμβιβασμό.
Θέλουν να παγιώσουν το ραγιαδισμό ως κυρίαρχη κοινωνική αντίληψη.
Επιδιώκουν να τσαλακώσουν ακόμα και τη στοιχειώδη υπερηφάνεια του απλού καθημερινού ανθρώπου.
Read more...

ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΡΟΜΑΧΟΥΝΤΕΣ ΑΘΗΝΑΙΟΙ ΜΑΡΑΘΩΝΙ.... 2500 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Μαραθών

2.500 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ...

Το έτος που διανύουμε (2010) συμπληρώνονται 2.500 χρόνια από την νικηφόρο μάχη του Μαραθώνα, το ιστορικό εκείνο γεγονός, το οποίο -κατά διεθνή αποδοχή- επηρέασε σημαντικά την Ιστορία της Ελλάδος, της Ευρώπης και του Πολιτισμού μας.
Ο Μαραθώνας, αποτελεί λέξη συνώνυμη της θυσίας, της φιλοπατρίας, της νίκης, του θριάμβου και τις πτυχές αυτού του κοσμοϊστορικού γεγονότος φιλοδοξεί να καλύψει το παρόν πόνημα του συγγραφέα.
Το βιβλίο αποτελείται από 208 σελίδες (εκ των οποίων οι 32 έγχρωμες), βασίζεται σε πλουσιότατη βιβλιογραφία Ελλήνων και ξένων (συγχρόνων και μη) ιστορικών, συγγραφέων, αρχαιολόγων και ερευνητών, καθώς και διαχρονικό και σύγχρονο φωτογραφικό υλικό, διαγράμματα κ.λπ., που παρουσιάζουν και αναδεικνύουν στο σήμερα τα διατηρούμενα μνημεία (τύμβοι, ερείπια ναών, Τρόπαιο κ.λπ.) που σημαδεύουν ανεξίτηλα πλέον την γη του Μαραθώνα και της Αττικής.
Ιδιαίτερες ενότητες του περιεχομένου του βιβλίου αποτελούν η έννοια και φιλοσοφία της Αθηναϊκής φάλαγγας των οπλιτών- πολιτών και η σημασία της μάχης με εκτεθειμένες διαχρονικές απόψεις Ελλήνων και ξένων συγγραφέων, ιστορικών, πολιτικών και διανοουμένων.

Η δια βίου παιδεία των Αθηναίων πολιτών σφυρηλατημένη στο Γυμνάσιο, στο θέατρο, στην Εκκλησία του Δήμου και συνδυασμένη με την διαρκή άθληση και εξάσκηση στο Γυμναστήριο, στο στίβο, στην παλαίστρα, παρήγαγε πολίτες ελεύθερους και δυνατούς, ικανούς να αντιμετωπίσουν τον ανατολικό δεσποτισμό και τον πολυάριθμο στρατό του.

Χωρίς τον θρίαμβο του Μαραθώνα δεν θα υπήρχε ο "Χρυσός Αιών" του Περικλέους και των Αθηνών- και άνευ της ευεργετικής του επιρροής στην Δημοκρατία και την πολιτιστική πρόοδο Ελλάδος και Ευρώπης, η ανθρωπότητα θα ήταν σήμερα διαφορετική...

Το βιβλίο ''ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΡΟΜΑΧΟΥΝΤΕΣ ΑΘΗΝΑΙΟΙ ΜΑΡΑΘΩΝΙ…'' μπορείτε να το βρείτε εδώ 
Πηγή: http://thulebooks.blogspot.com/2010/10/blog-post_6907.html

Τρίτη, 26 Οκτωβρίου 2010

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΟΥ ΣΕ ΚΑΙΡΟΣΚΟΠΟ ΥΠΟΨΗΦΙΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΟ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΑ

 Έτσι απάντησα στον εξ ουρανού διαπεσόντα ΣΠΥΡΟ ΖΑΒΙΤΣΑΝΟ,  sp zavits <szavits@yahoo.gr>,  υποψήφιο Περιφεριακό Σύμβουλο Δυτικού Τομέα

ΤΙ ΔΕΝ ΛΕΕΙ ΣΤΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΤΟΥ, Ο ΜΕΓΑΛΟΜΕΣΑΖΩΝ, ΒΙΟΜΗΧΑΝΟΣ και ΕΡΓΟΛΑΒΟΣ, ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΣΤΗ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗ

Όπως μας πληροφορεί ο Γ.Δ., αν πάμε μια βόλτα στη  http://www.definet.gr/, εύκολα θα διαπιστώσουμε, ότι ο υποψήφιος Δήμαρχος Καισαριανής του ΠΑΣΟΚ, ΑΝΤΩΝΗΣ ΜΑΜΠΑΚΑΣ, κρύβει λόγια και μυστικά και φοβερά ντοκουμέντα.
Στη μαρτυρική Καισαριανή, πλαισιώνεται από τον εργατοπατέρα της Αγροτικής Ασφαλιστικής και Γραμματέα της ΤΟ ΠΑΣΟΚ Καισαριανής, ΓΕΩΡΓΙΟ ΣΥΚΑΜΙΑ και μια στενή παρεούλα υποψιασμένων πολιτικών καιροσκόπων.
Στις μπίζνες υπάρχει ο Καμπάκας και το χάος. Πηγαίνουμε στη παραπάνω διεύθυνση και βλέπουμε και τρίβουμε τους δεκατρείς οφθαλμούς μας, γιατί αν είχαμε δυο, απ' το πολύ τρίψιμο δεν θα έμενε τίποτα.
Ο "αυτοδημιούργητος" του Ελληνικού Δημοσίου ΚΑΜΠΑΚΑΣ Αντώνιος του Κυριάκου, έγινε μεγάλος ρουφήχτρας κρατικού χρήματος, ως μεσάζων και εργολάβος-προμηθευτής του Ελληνικού Δημοσίου. 
Είναι Πρόεδρος της  ΔΑΒΝΕΤ Α.Ε.Β.Ε. = (Δίκτυο Αμυντικών Βιομηχανιών ΝΕΤwork ), η οποία έχει δημιουργηθεί από επτά ...τρανές εταιρείες. ΚΑΜΠΑΚΑΣ A.E. --- SIELMAN Α.Ε. --- ΟΛΥΜΠΙΚ ΤΟΥΛ ΕΛΛΑΣ Α.Ε. --- ΑΞΩΝ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΚΗ Α.Ε. --- OLYMPIC FILTER Α.Ε. --- ΓΚΙΚΑΣ  και VIPPON Α.Ε. 
Εκεί που έχει το κουμπί  ΠΕΛΑΤΕΣ , κάνουμε μια στάση για τον αναγκαίο διαχωρισμό, διότι άλλο η αντιπροσώπευση και η διαμεσολάβηση για λογαριασμό διεθνών μεγαλοκαρχαριών και άλλο η απευθείας πώληση ειδών και υπηρεσιών....
Λοιπόν ο Καμπάκας (υποψήφιος Δήμαρχος Καισαριανής):
ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΕΙ ΚΑΙ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ: 
LOCKHEED MARTIN, ΗΠΑ ---- UNITED TECHNOLOGIES (PRATT & WHITNEY), ΗΠA ----
DynCorp, ΗΠΑ ---- EUROCOPTER, Γαλλία ---- MTU Γερμανίας ---- RAMSYS Γερμανίας ---- Oceana Marine Technologies Ισραήλ ---- Xplore Technologies ΗΠΑ ---- DOC-ING Κροατίας!!!!!!!

ΟΙ ΑΠΙΚΛΕΙΣΤΙΚΟΙ ΠΕΛΑΤΕΣ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΞΗΣ .....ΕΝΑΣ!!! ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ:
ΕΑΒ ----- ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ ----- ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΝΑΥΤΙΚΟ ....κλπ,  κλπ,  κλπ.......

Μη νομίζετε ότι το επαγγελματικό ανήσυχο πνεύμα του Καμπάκα τελειώνει εδώ. Όχι...
Υπάρχουν κι' άλλες μπίζνες και με το κλειδί της μιας, ξεκλειδώνει την επόμενη.
Για να μην αγχώνεται ο ΚΑΜ ΜΠΑΚ ΑΣ, τις ελεύθερες ώρες του παίζει με την Νήαρ Ίστ. Όταν του κλέβουν τη μπάλα, προσπαθεί να πουλήσει ανύπαρκτη ....προγονική αντίσταση, γιατί εκεί στη Καισαριανή έχουν ζήσει πραγματικό ολοκαύτωμα και ο υποψήφιος πρέπει να τους ξεγελάσει με αντιστασιακές πορδές....

Έτσι, οι νεκροθάφτες της μαρτυρικής Καισαριανής, ...."αξιώνονται" τώρα να σου κλέψουν τη ψήφο σου, για να τη ....νοικοκυρέψουν!!!!!

ΑΝΕΒΑΖΕΙ ΣΤΡΟΦΕΣ Ο ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΤΖΕΦΡΙ....ΣΤΗ ΓΛΥΚΙΑ ΠΑΤΡΙΔΑ

....Ο ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟΣ ΦΥΣΙΚΑ....

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟοοοΟΟΟ!!! ΟυόπααΑΑΑ "Giorgos": Η ΠΡΩΤΗ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΝΑΜΝΗΣΤΙΚΗ ΤΟΥ ΤΖΕΦΡΙ, ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΑΚΑΝΑΛΙΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΟΥ ΕΔΩΣΕ ΣΤΟΥΣ "GOYS" ΚΑΙ ΤΟΥΣ "GENTILES"

Giati??? perimenes mata n' akouseis sovari sizitisi me tetia kathikia???

ΔΙΑΚΑΝΑΛΙΚΕΣ ΑΠΟΡΙΕΣ: ΕΡΩΤ.: Πως σου φάνηκε???? --- ΑΠΑΝΤ.: Και ...αμώ τα κανάλια του!!!!

ΒΑΣΤΑ, ΜΗ ΜΑΣ ΠΟΥΝΕ ΚΑΙ ΜΑΛΑΚΕΣ!!!!!!

Ηθικό?????.....................................Ακμαιότατο!!!!!!

Ο ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ "ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΑΘΗΝΑ" ΥΠΕΒΑΛΕ ΧΘΕΣ ΕΝΣΤΑΣΗ, ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΟΜΕΝΟΥ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΥ ΤΗΣ.

H ΕΝΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

ΕΝΩΠΙΟΝ ΤΟΥ ΠΟΛΥΜΕΛΟΥΣ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ
ΕΝΣΤΑΣΗ  
(από το άρθρο 248 παρ.1 εδ.β’ Ν. 3852/2010)
1) ΑΣΔΕΡΗΣ Γεώργιος του Στέργιου, κάτοικος Αθηνών, οδός Ακαδημίας 88, ως εκπρόσωπος του Συνδυασμού «ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΑΘΗΝΑ»
2) ΓΙΑΝΝΑΚΟΥ- ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΥ Παναγιώτα του Δημητρίου
3) ΚΑΤΑΛΑΧΑΡΑΚΗ Βασιλική του Ιωάννη, κατοίκων ομοίως
ΚΑΤΑ 
Της υπαρ. 939/2010 Απόφασης Εκούσιας Δικαιοδοσίας, περί μη ανακήρυξης του Συνδυασμού «ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΑΘΗΝΑ» στη δημόσια συνεδρίαση της 23/10/2010 για τις δημοτικές εκλογές Σύμφωνα με την ανωτέρω προσβαλλόμενη απόφαση μη ανακήρυξης του Συνδυασμού στον οποίο συμμετέχουμε ως υποψήφιου Δημοτικοί Σύμβουλοι, «…ο Συνδυασμός «ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΑΘΗΝΑ» δεν πρέπει να ανακηρυχθεί, αφού δεν περιλαμβάνονται σε αυτόν υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι σε αριθμό ίσο τουλάχιστον με τον αριθμό των 49 εδρών της εκλογικής περιφέρειας του Δήμου Αθηναίων. Ειδικότερα… αν και περιλαμβάνονται υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι για όλα (και τα 7 δημοτικά διαμερίσματα) του Δήμου Αθηναίων, ο αριθμός τους δεν ανέρχεται σε τουλάχιστον 49, όπως απαιτείται από τη διάταξη του άρθρου 18 παρ. 2 στοιχ. Β του Ν. 3852/2010…

Συγκεκριμένα στη σχετική δήλωση του συνδυασμού αυτού περιλαμβάνονται μόνο 41 υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι…» Όπως είναι προφανές, η προσβαλλόμενη απόφαση, δεν έλαβε υπ’ όψιν τις διατάξεις του άρθρου 19 παράγραφος 2 , εδάφιο α και β, που αναφέρεται στη νομιμότητα του ψηφοδελτίου και περιγράφει τις ελάχιστες προυποθέσεις, το οποίο αναφέρει ότι «η δήλωση του συνδυασμού είναι νόμιμη α) εάν περιλαμβάνονται σε αυτήν υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι για το ½ του συνόλου των εκλογικών περιφερειών και ο αριθμός των υποψήφιων δημοτικών συμβούλων είναι τουλάχιστον ίσος με τον αριθμό των εδρών της κάθε εκλογικής περιφέρειας». Δηλαδή στην περίπτωσή μας, οι εκλογικές περιφέρειες του Δήμου Αθηναίων (Δημοτικές Κοινότητες) είναι συνολικά 7, επομένως το ήμισυ αυτών είναι 4, αριθμός που υπερκαλύπτεται από τη δική μας δήλωση. Σύμφωνα με την παράγραφο (β) ο συνδυασμός καλύπτει τις προυποθέσεις «αν περιλαμβάνονται σε αυτή υποψήφιοι σύμβουλοι για το 1/3 του συνόλου των δημοτικών κοινοτήτων και ο αριθμός των υποψηφίων δημοτικών συμβούλων κάθε δημοτικής κοινότητας είναι τουλάχιστον ίσος με τα 3/5 του αριθμού των μελών του συμβουλίου της.»

Στην περίπτωσή μας οι υποψήφιοι σύμβουλοι στις δημοτικές κοινότητες, υπερκαλύπτει επίσης τις ελάχιστες προυποθέσεις του νόμου, όπως εύκολα διαπιστώνεται από τον καθ’ έκαστον αριθμό που έχει δηλωθεί για κάθε δημοτική κοινότητα. Εάν λοιπόν το άρθρο 18, ήταν πράγματι εκείνο που όριζε τη νόμιμη σύνθεση των ψηφοδελτίων, η απόφαση θα έπρεπε να αναφέρεται και στον ελάχιστο αριθμό των διαμερισματικών συμβούλων και να τον απορρίπτει και για τον λόγο αυτό, πράγμα που δεν κάνει. Η προσβαλλόμενη απόφαση επικαλείται λανθασμένα το άρθρο 18 παρ. 2 εδ.β , το οποίο υπό τον τίτλο «Υποψηφιότητες» προβλέπει την σύνθεση ,εν γένει, του υπό ανακήρυξη ψηφοδελτίου (δήμαρχος- παρ.α, υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους- παρ.β, υποψήφιους διαμερισματικούς συμβούλους- παρ. γ) και όχι την απαραίτητη ελάχιστη νόμιμη σύνθεση που το ψηφοδέλτιο οφείλει να περιλαμβάνει ώστε να είναι παραδεκτή η συμμετοχή του στις εκλογές, όπως προκύπτει ασφαλώς από το άρθρο 19 του ίδιου νόμου.

Ο εσφαλμένα απαιτούμενος από την προσβαλλόμενη απόφαση ως ελάχιστος αριθμός των 49 υποψηφίων που δήθεν απαιτείται, ούτε προκύπτει από το νόμο, ούτε περιλαμβάνεται με κάποιον τρόπο στις προβλέψεις της μοναδικής αρμόδιας για την νόμιμη σύσταση του ψηφοδελτίου διάταξης του άρθρου 19 (και όχι 18), αφού αν συνέβαινε αυτό, είναι προφανές ότι δεν θα έπρεπε να ανακηρυχθούν επίσης οι συνδυασμοί «Ελληνική Αυγή για την Αθήνα» και «Κοινωνία των Αθηνών», που αντιστοίχως, περιλαμβάνουν σε απόλυτους αριθμούς, 44 και 43 υποψήφιους αντίστοιχα. Είναι λοιπόν προφανές ότι από λανθασμένη εφαρμογή αναρμόδιας διάταξης- η οποία μάλιστα έτυχε επίκλησης μόνο στον δικό μας συνδυασμό και όχι στους ανωτέρω δύο που ως παράδειγμα αναφέραμε- εξεδόθη εσφαλμένη απόφαση που πλήττει ευθέως το δικαίωμά μας στην συμμετοχή στις δημοτικές εκλογές του Δήμου Αθηναίων ως μη όφειλε, αφού ο συνδυασμός που εκπροσωπούμε, πληροί όλες τις ελάχιστες και απαραίτητες προυποθέσεις για την ανακήρυξή του.

Επιχείρημα που ενισχύει την εφαρμογή του άρθρου 19, είναι και το γεγονός ότι, εάν αρμόδια ήταν για την νόμιμη ανακήρυξη η διάταξη του άρθρου 18, θα έπρεπε πριν την παρ. 2, να μην θεωρείται νόμιμη η σύνθεση του ψηφοδελτίου λόγω της μη ύπαρξης υποψηφίου Δημάρχου στον Συνδυασμό μας , όπως αναφέρεται στο άρθρο 2 παρ.α, που όμως, σωστά, δεν στάθηκε εμπόδιο στην ανακήρυξη του συνδυασμού, αφού όπως προεξετέθη, δεν είναι το άρθρο 18, αλλά το 19 που αναφέρεται στις απαιτούμενες ελάχιστες προυποθέσεις ανακήρυξης.

Επειδή η προσβαλλόμενη απόφαση είναι εσφαλμένη και πρέπει να ανακληθεί, ανακηρύσσοντας νομίμως τον συνδυασμό μας ώστε να δύναται να συμμετάσχει στις εκλογές της 7/11/10. Επειδή έχουμε έννομο συμφέρον ως υποψήφιοι να υποβάλουμε την παρούσα και ζητούμε την επείγουσα συζήτησή της λόγω των ασφυκτικών προθεσμιών που προβλέπει ο νόμος, ήτοι εντός 10 ημερολογιακών ημερών. Επειδή η ένστασή μας, είναι νόμιμη, βάσιμη, εμπρόθεσμη και αληθής, φέρεται δε προς κρίση στο αρμόδιο όργανο, όπως αυτό ορίζεται από τα άρθρα 248-252 Ν. 3852/2010.


ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΖΗΤΟΥΜΕ 
Την ανακήρυξη του Συνδυασμού «ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΑΘΗΝΑ» για τις εκλογές της 7/11/10, όπως ακριβώς έχει υποβληθεί με τη δήλωσή μας, καλύπτουσα πλήρως τις ελάχιστες προυποθέσεις του νόμου.

Αθήνα, 25/10/2010
Ο Πληρεξούσιος Δικηγόρος