Πέμπτη 4 Μαρτίου 2010

ΣΤΗΝ ΙΡΛΑΝΔΙΑ ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΑΡΧΟΝΤΕΣ ΝΑ ΑΠΟΔΟΚΙΜΑΣΟΥΝ ΤΟΝ ΙΣΡΑΗΛΙΝΟ ΠΡΕΣΒΗ!!! ΕΔΩ???...

......ΕΔΩ, έχουμε "Καλλικράτη", έτος εκλογών ΟΤΑ και εργολάβους πεζοδρομίων και ξανά πεζοδρομίων, σε τιμές ουρανοξύστη!!!!
============================
Το Δημοτικό Συμβούλιο Ιρλανδικής πόλης, άσκησε άγρια κριτική και αποδοκίμασε έμπρακτα τον πρέσβη του Ισραήλ!!!

Ο Υπουργός Εξωτερικών της Ιρλανδίας Μάικλ Μάρτιν, επέκρινε την απόφαση ενός δημοτικού συμβουλίου της Ιρλανδίας, να αφαιρέσει μια σελίδα που υπεγράφη από τον πρέσβη του Ισραήλ, από το βιβλίο επισκεπτών του.

Οι αντιπρόσωποι του Carrickmacross, ψήφισαν για την άρση της υπογραφής του Σιών Evrony, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τα (αρνητικά) διπλωματικά ρεκόρ του Ισραήλ.

Ο (Υπουργός) κ. Martin είπε ότι οι διπλωματικοί αντιπρόσωποι θα πρέπει πάντα να αντιμετωπίζονται με σεβασμό.

Αλλά ένας δημοτικός σύμβουλος υπερασπίστηκε την απόφαση της πόλης, λέγοντας ότι ελπίζει ότι θα στείλει ένα σημαντικό μήνυμα προς το Ισραήλ.

"Νομίζω ότι αν η κυβέρνηση είναι υπεύθυνη για μια χονδροειδή περιφρόνηση του διεθνούς δικαίου, τότε οι τοπικές αρχές, απευθυνόμενες και προς την κυβέρνηση της χώρας μας, έχουμε την ευθύνη να τους πούμε, ότι εμείς αναμένουμε ένα υψηλότερο επίπεδο", Ματ Σιν Φέιν του Carthy είπε.

Πρόσθεσε ότι αν και το Carrickmacross είναι μια φιλόξενη πόλη, «ήταν σημαντικό που τηρήσαμε αυτή τη στάση."

Η ισραηλινή πρεσβεία δήλωσε ότι μετά την άφιξή του το 2006, ο Πρέσβης Evrony έχει επισκεφθεί περισσότερες από 30 πόλεις και κωμοπόλεις στην Ιρλανδία και ότι αυτό "ήταν πάντα στο πλαίσιο επαφών, με τη τυπικά ζεστή φιλοξενία της Ιρλανδίας και της φιλίας".

"Το περιστατικό στο δημαρχείο του Carrickmacross είναι μια σπάνια εξαίρεση, ξεκίνησε από τη δημοσιότητα που αναζητούν οι σύμβουλοι του Sinn Fein της πόλης", ανέφερε σε δήλωση.

"Το Sinn Fein αναγνωρίζεται ως η πολιτική πτέρυγα του ΙΡΑ. Είναι ένα ακραίο πολιτικό κόμμα, γνωστό για τις προκατειλημμένες απόψεις του κατά του Ισραήλ".

Αβρότητα

Η κίνηση του Συμβουλίου ήταν επακόλουθη της αναφοράς, για το ότι τα ιρλανδικά διαβατήρια που χρησιμοποιήθηκαν από εκείνους, που υποτίθεται ότι ήσαν πίσω από τη δολοφονία του Παλαιστίνιου μαχητή Mahmoud al-Mabhouh τον Ιανουάριο στο Ντουμπάϊ.

Επικεφαλής της αστυνομίας του Ντουμπάι λέει ότι είναι πεπεισμένος για τη συμμετοχή των Ισραηλινών πρακτόρων στην al-Mabhouh θάνατο του, αλλά το Ισραήλ λέει ότι δεν υπάρχει απόδειξη.

Ο (Υπουργός) κ. Martin δήλωσε ότι, ενώ αντιλαμβάνεται και συμμερίζεται τη "βαθιά ανησυχία" των πολλών στην Ιρλανδία, σχετικά με τις πολιτικές του Ισραήλ σε μια σειρά ζητημάτων, η εκδηλωθήσα συμπεριφορά, παραβιάζει μια βασική αρχή των σχέσεων μεταξύ των κρατών.

"Είναι μια βασική αρχή των σχέσεων μεταξύ των κρατών, να αντιμετωπίζουμε τους διπλωματικούς εκπροσώπους του άλλου με ευγένεια και σεβασμό, ανεξάρτητα από τις διαφορές στη πολιτική", είπε.

Ο κ. Martin είπε ότι έχει εκφράσει τις ανησυχίες του, σχετικά με τη διαμάχη για τα διαβατήρια, κατά τη διάρκεια μιας συνάντησης με τον Υπουργό Εξωτερικών του Ισραήλ την περασμένη εβδομάδα.

Και πρόσθεσε: «Οι Πρεσβευτές δεν αντιπροσωπεύουν μόνο οι κυβερνήσεις τους, αλλά και τους λαούς τους... Ο τρόπος που οι ξένοι πρεσβευτές εκφράζουν την ικανοποίησή τους στην Ιρλανδία, λέει πολλά για εμάς ως άτομα".

ΠΗΓΗ: BBC

2 σχόλια:

  1. Τι ομορφο παλληκαρι που ειναι ο μπαγασας!



    Μιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αλέξανδρε, αν θέλεις να διατηρείς την ανωνυμία σου, θα πρέπει πρώτα να αποσυνδέεσαι από τον λογαριασμό σου και μετά να επιλέγεις την ένδειξη "ΑΝΩΝΥΜΟΣ". Αν δεν αποσυνδεθείς πρώτα, αυτός που λαμβάνει το σχόλιο, τσεκάρει τη λέξη "ΑΝΩΝΥΜΟΣ" και από κάτω βγαίνει το όνομα του συνδεδεμένου αποστολέα.
    Αυτά, για ...προστασία πάσης ανωνυμίας!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή