Παρασκευή 26 Μαρτίου 2010

SALTO MORTALE -- ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΚΑΤΑΠΤΥΣΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΤΩΝ ΒΡΥΞΕΛΛΩΝ - Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ

1 -- EN -- Βρυξέλλες, --- 25 Μαρτίου του 2010
ΔΗΛΩΣΗ ΤΩΝ ΑΡΧΗΓΩΝ ΚΡΑΤΩΝ ΚΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ
ΤΗΣ ΖΩΝΗΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩ
Επιβεβαιώνουμε ότι όλα τα μέλη της ζώνης ευρώ πρέπει να εφαρμόσουν υγιείς εθνικές πολιτικές, σύμφωνα με τoυς συμφωνημένους κανόνες και πρέπει να έχουν (τα μέλη), επίγνωση της κοινής ευθύνης τους για την οικονομική και χρηματοπιστωτική σταθερότητα στην
περιοχή.
Υποστηρίζουμε πλήρως τις προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης και να καλωσορίσουμε τα πρόσθετα μέτρα, που ανακοίνωσε στις 3 Μαρτίου, τα οποία είναι επαρκή για τη διασφάλιση των Δημοσιονομικών στόχων του 2010. Αναγνωρίζουμε ότι οι ελληνικές αρχές έχουν λάβει φιλόδοξη και αποφασιστική δράση που θα επιτρέψει στην Ελλάδα να επανακτήσει την πλήρη εμπιστοσύνη των αγορών.
Τα μέτρα εξυγίανσης που έλαβε η Ελλάδα, είναι μια σημαντική συμβολή στην ενίσχυση της Δημοσιονομικής αειφορίας (=αποτελεσματικότητας) και στην (αποκατάσταση) της εμπιστοσύνης των αγορών. Η ελληνική κυβέρνηση δεν έχει ζητήσει χρηματοδοτική υποστήριξη. Κατά συνέπεια, σήμερα δεν έχει ληφθεί απόφαση για να ενεργοποιηθούν, όσα περιγράφονται στον παρακάτω μηχανισμό.
Σε αυτό το πλαίσιο, τα κράτη μέλη της ευρωζώνης, επιβεβαιώνουν τη βούλησή τους να αναλάβουν αποφασιστική και συντονισμένη δράση, εάν χρειάζεται, για τη διασφάλιση της χρηματοπιστωτικής σταθερότητας στη ζώνη του ευρώ ως σύνολο, όπως αποφασίστηκε την 11η Φεβρουαρίου.
Ως μέρος ενός πακέτου με τη σημαντική συμμετοχή χρηματοδότησης του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και την κατά πλειοψηφία
Ευρωπαϊκή χρηματοδότηση, τα κρατη μέλη της ευρωζώνης, είναι έτοιμα να συμβάλουν στον συντονισμό των διμερών δανείων.
Αυτός ο μηχανισμός, συμπληρώνεται με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο χρηματοδότησης, πρέπει να θεωρηθεί ultima ratio (=έσχατη λύση), που σημαίνει ιδίως ότι η χρηματοδότηση από την (ελεύθερη) αγορά θα είναι ανεπαρκής. Κάθε εκταμίευση από τα διμερή δάνεια, θα αποφασιστεί από τα κράτη μέλη της ευρωζώνης, μετά από την ομοφωνία, που θα υπόκεινται σε ισχυρές προϋποθέσεις και θα βασίζεται σε αξιολόγηση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Περιμένουμε από τα ευρω-κράτη μέλη να συμμετάσχουν στη βάση των αντίστοιχων κεφαλαίων της ΕΚΤ, για λύση (του προβλήματος) τους.
Ο στόχος αυτού του μηχανισμού δεν θα είναι η παροχή χρηματοδότησης στο μέσο όρο των επιτοκίων της ζώνης του ευρώ, αλλά για να δημιουργήσουν κίνητρα για την επιστροφή στη χρηματοδότηση από την (ελεύθερη) αγορά, το συντομότερο δυνατό (προς αποφυγή) του κινδύνου κατάλληλης (επιτηδευμένης) τιμολόγησης.
Τα επιτόκια θα είναι χωρίς ευνοϊκούς όρους, δηλαδή δεν θα περιέχουν κανένα στοιχείο επιδότησης. Αποφάσεις δυνάμει του παρόντος
μηχανισμού, θα πρέπει να λαμβάνονται σε πλήρη ευθυγράμμιση με το πλαίσιο της συνθήκης και των εθνικών νομοθεσιών.
2 -- EN
Επιβεβαιώνουμε τη δέσμευσή μας για την εφαρμογή πολιτικών που αποσκοπούν στην αποκατάσταση ισχυρής, βιώσιμης και σταθερής ανάπτυξης, προκειμένου (η ανάπτυξη) να προωθήσει τη δημιουργία θέσεων απασχόλησης και την κοινωνική συνοχή.
Επίσης, αναλαμβάνουμε τη δέσμευση, να προωθήσουμε έναν ισχυρό συντονισμό των οικονομικών πολιτικών στην Ευρώπη. Εμείς θεωρούμε, ότι το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο πρέπει να βελτιώσει την οικονομική διακυβέρνηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης και προτείνουμε να αυξηθεί ο ρόλος της, στο συντονισμό της οικονομικής πολιτικής και στον καθορισμό της
στρατηγικής ανάπτυξης της Ευρωπαϊκής
Ένωσης.
Η παρούσα κατάσταση καταδεικνύει την ανάγκη, να ενισχυθεί και να συμπληρωθεί το υφιστάμενο πλαίσιο,
για την εξασφάλιση δημοσιονομικής διατηρησιμότητας στη ζώνη του ευρώ και να ενισχύσει την ικανότητά της να ενεργεί σε περιόδους κρίσεων.
Για το μέλλον, η εποπτεία των οικονομικών και δημοσιονομικών κινδύνων και των μέσων για τη πρόληψή τους, συμπεριλαμβανομένης της διαδικασίας (ελέγχου) του υπερβολικών ελλειμμάτων, θα πρέπει να ενισχυθεί. Επιπλέον, χρειαζόμαστε ένα ισχυρό πλαίσιο, για την επίλυση των κρίσεων με σεβασμό της αρχής, ότι τα κράτη μέλη, (έχουν) την ευθύνη του δικού τους προϋπολογισμού.
Ζητούμε από τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, σε συνεργασία με την Επιτροπή,
να δημιουργήσει ομάδα εργασίας με εκπροσώπους των κρατών μελών, την εκ περιτροπής προεδρία και την ΕΚΤ, για (να επεξεργαστεί) και να υποβάλει στο Συμβούλιο, πριν από το τέλος του τρέχοντος έτους, τα μέτρα που απαιτούνται για την επίτευξη αυτού του στόχου, διερευνώντας όλες τις εναλλακτικές (λύσεις), για να ενισχύσει το νομικό πλαίσιο.
============================================
ΠΟΙΟ ΑΠ' ΟΛΑ ΤΑ ΑΓΓΟΥΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ?????
ΤΟ ΒΕΒΑΙΟ ΕΙΝΑΙ, ΟΤΙ ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΟΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΑΠΟΘΕΜΑΤΩΝ ΔΟΛΑΡΙΟΥ.
ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙΡΟ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΑΛΗΤΑΡΑΔΕΣ ΤΟΥ ΚΕΡΑΤΑ.
ΤΡΙΑΝΤΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΜΕΡΕΣ ΣΑΣ, ΓΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΛΟ ΣΑΣ ΤΟ ΣΟΪ.

1 σχόλιο:

  1. Τώρα εξηγούνται πολλά από την " επιτυχία" της Ελλάδας. Ευχαριστούμε για την πληροφόρηση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή