Πέμπτη 25 Μαρτίου 2010

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΒΡΑΖΙΛΙΑΣ, ΑΡΝΗΘΗΚΕ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΟΥ ΙΔΡΥΤΗ ΤΟΥ ΣΙΩΝΙΣΜΟΥ!!!!!

Ο Πρόεδρος της Βραζιλίας, Λούλα Ντα Σίλβα, αρνείται να επισκεφθεί τον τάφο του Herzl

JERUSALEM (JTA) -

Ο Πρόεδρος της Βραζιλίας δήλωσε ότι δεν θα επισκεφθεί τον τάφο του Theodor Herzl, κατά την πρώτη επίσημη επίσκεψή του στο Ισραήλ.

Ο Πρόεδρος Ignacio Λουίς Λούλα ντα Σίλβα, ο οποίος έφτασε στο Ισραήλ την Κυριακή, αρνήθηκε να επισκεφθεί τον τάφο του Herzl, ο οποίος αποτελεί μέρος της επίσημης διαδρομής επίσκεψης, των ξένων ηγετικών στελεχών, κατά το τρέχον έτος, προς τιμήν της 150ης επετείου του πατέρα του σιωνισμού. Ο βραζιλιάνος πρόεδρος σύμφωνα με πληροφορίες, έχει προγραμματίσει να επισκεφθεί τον τάφο του Γιασέρ Αραφάτ, κατά την επίσκεψή του στη Ραμάλα.

"Είναι προσβολή για τους πολίτες του Ισραήλ και για τις σιωνιστικές κοινότητες σε όλο τον κόσμο". Ο επικεφαλής του Παγκόσμιου Σιωνιστικού Οργανισμού, Hagai Merom είπε τη Δευτέρα. «Η Αποφυγή να βάλεις ένα στεφάνι στον τάφο Herzl, είναι το ίδιο με την άρνηση να επισκεφθείς τους τάφους του Μουσταφά Κεμάλ Ata Turk στην Τουρκία ή τον τάφο του Μαχάτμα Γκάντι στην Ινδία".

Ο Αντιπρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, επισκέφθηκε την περασμένη εβδομάδα τον τάφο.

Ο Υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ Avigdor Lieberman, μποϋκοτάρει την επίσκεψη του Λούλα στην Κνεσέτ απόγευμα της Δευτέρας, για να διαμαρτυρηθεί για την άρνηση του να επισκεφθεί τον τάφο του Herzl τάφο. Το Υπουργείο Εξωτερικών δήλωσε ότι ο Λίμπερμαν ήθελε να δείξει στον Βραζιλιάνο ηγέτη, πως το Ισραήλ λαμβάνει σοβαρά υπόψη, την αποστασιοποίησή του από το διπλωματικό πρωτοκόλλο, αβέφερε η Haaretz....

Ο Λούλα είπε πριν από το ταξίδι του, ότι οι νέες χώρες θα πρέπει να βοηθήσουν, μεσολαβόντας μεταξύ του Ισραήλ και των Παλαιστινίων.

ΠΗΓΗ: http://www.jta.org/news/article/2010/03/15/1011108/brazils-president-refuses-visit-to-herzls-grave

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου