Τρίτη 23 Μαρτίου 2010

ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣ ΤΟΥ ΟΜΠΑΜΑ Ο ΝΕΟΣ ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΗΣ ΕΒΡΑΪΚΗΣ ΥΠΕΡΟΡΓΑΝΩΣΗΣ AIPAC

Πρώην Βοηθός του Ομπάμα ο Νέος Επικεφαλής της AIPAC
(IsraelNN.com)
Ο Lee "Rosy" Rosenberg, ένας καταγεγραμμένος βετεράνος της τζαζ, ήδη της καπιταλιστικής βιομηχανίας, που συνόδευε τον πρόεδρο των ΗΠΑ Μπάρακ Ομπάμα, στα ταξίδια της προεκλογικής του εκστρατείας, στο Ισραήλ μέχρι πριν από δύο χρόνια, αναλαμβάνει την Κυριακή καθήκοντα, ως ο νέος πρόεδρος της ΑμερικανοΙσραηλινής Επιτροπής Δημοσίων Υποθέσεων (AIPAC). Ο Rosenberg χρησιμοποιήθηκε επίσης, για την εθνική επιτροπή της προεκλογικής εκστρατείας για τη χρηματοδότηση του προέδρου.

Ο νέος πρόεδρος AIPAC προέρχεται από το Σικάγο, τη Πολιτεία καταγωγής του Προέδρου Ομπάμα, και επίσης αποτελεί το πρώτο-όνομα, μαζί με τον Επιτελάρχη του Λευκού Οίκου Rahm Emanuel και τον David Axelrod, ανώτερο σύμβουλο του Προέδρου Obama.

Steve Rosen, για 23-χρόνια πρώην υψηλόβαθμος αξιωματούχος της AIPAC, είπε στη Chicago Tribune, "δεν νομίζω να έχει προβεί η AIPAC σε μυστική συμφωνία, αλλά στο ότι στη πραγματικότητα, η φιλία του με τον πρόεδρο έπαιξε κάποιο ρόλο στην άνοδο του Rosy. Είναι ένας άνθρωπος που εργάζεται πολύ σκληρά σε fundraising [και] στον πολιτικό στίβο. Δεν ήταν σαν να ξεπετάχθηκε από το πουθενά. Συνεισέφερε. Αλλά είμαι βέβαιος ότι κανείς δεν είναι τυφλός, στο γεγονός, ότι αυτός είναι από το Σικάγο".

Ο Rosenberg είναι γνωστός, ως εμπειρογνώμονας, για να μετακινηθούν μεγάλα χρηματικά ποσά από ισχυρούς ανθρώπους, που κατά κανόνα δεν φαίνονται προς τα έξω να έχουν δεσμευτεί με το Ισραήλ.

Η AIPAC αξιώσεις περισσότερα από 100.000 μέλη και θεωρείται το πιο ισχυρό εβραϊκό λόμπι στην Ουάσιγκτον. Ανοίγει ετήσια τρεις της ημερίδας, την Κυριακή και θα ακούσει τις διευθύνσεις από τον πρωθυπουργό Βενιαμίν Νετανιάχου και η Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Χίλαρι Κλίντον. Η σχέση τους έχει υποστεί οδυνηρή δοκιμασία τις δύο τελευταίες εβδομάδες, εξαιτίας της αμερικανικής και της Αραβικής αντιπολίτευσης, κατά της οικοδόμησης από τους Εβραίους του Ισραήλ, για την επέκταση των Εβραϊκών γειτονιών σε ορισμένα μέρη της Ιερουσαλήμ, που αποκτήθηκαν από το Ισραήλ, στη διάρκεια του Πολέμου των Έξι Ημερών το 1967.

"Το γεγονός ότι ο [Rosenberg] και ο πρόεδρος είχαν στενή σχέση, βοηθάει τώρα", είπε στηTribune, ο Δημοκρατικός Γερουσιαστής του Illinois, Mike Quigley.

Στις επιχειρήσεις του Rosenberg, έχουν συμπεριληφθεί ακίνητα, μια εταιρεία της δισκογραφίας και της υψηλής τεχνολογίας και νέες εταιρείες, που επενδύουν σε ντοκιμαντέρ τζαζ.

Αντικαθιστά στην ηγεσία της AIPAC, τον Ντέιβιντ Βίκτορ από το Μίτσιγκαν, ο οποίος υπέγραψε πρόσφατα μια επιστολή της AIPAC, ζητώντας από το Κογκρέσο να «απαιτήσει» από τη κυβέρνηση του Ομπάμα, την "εφαρμογή της υπάρχουσας νομοθεσίας και να επιβληθούν κυρώσεις, για την αποφυγή επιβολής νέων κυρώσεων κατά του Ιράν".

ΠΗΓΗ: http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/136628

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου