Πέμπτη 11 Μαρτίου 2010

ΑΠΕΡΓΙΑ 11-3-2010 ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ - ΤΙ ΜΕΤΕΔΩΣΕ ΤΟ ASSOCIATED PRESS

Αντί να δείξουν εικόνα από τις δύο μεγάλες πορείες διαμαρτυρίας, μας δείχνουν έναν κόπανο που κοιμάται στο αεροδρόμειο!!!!!
=========================
Το Δημόσιο Χρέος που μαστίζει την Ελλάδα, οδηγεί τους συνδικαλιστές, σε νέα γενική απεργία-διαμαρτυρία, κατά του σχεδίου λιτότητας.

AP
Ένας επιβάτης φαίνεται να υπάρχει κατά τη διάρκεια μιας απεργίας, στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών Ελευθέριος Βενιζέλος στα Σπάτα, την Πέμπτη 11 Μαρτίου 2010. Τα Ελληνικά μέσα μαζικής μεταφοράς σταμάτησαν, καθήλωσαν τις πτήσεις και τα κρατικά νοσοκομεία λειτούργησαν με προσωπικό έκτακτης ανάγκης, μόνο την Πέμπτη, που οι εργαζόμενοι πραγματοποίησαν μία ακόμη γενική απεργία, για να διαμαρτυρηθούν, για τις επώδυνες περικοπές δαπανών (μισθών). (AP Photo / Θανάσης Σταυράκης)
Derek Γατόπουλος, Associated Press Writer, Την Πέμπτη 11 Μάρτη του 2010, 5.30 π.μ.
>>>>>>>> που κάνει η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της κρίσης, λόγω του δημόσιου του χρέους της χώρας.
Το Δημόσιο Χρέος- μαστίζει την Ελλάδα και η σοσιαλιστική κυβέρνηση έχει να αντιμετωπίσει ένα νέο κύμα δυσαρέσκειας, από τους εργαζόμενους που δοκιμάζονται σκληρά από το νέο σχέδιο λιτότητας, που εφαρμόζεται από τη περασμένη εβδομάδα, σε μια προσπάθεια για τον περιορισμό της διόγκωσης του ελλείμματος και να σταθεροποιηθεί, μέχρι να εξασφαλιστεί η υποστήριξη των αγορών που είναι δύσπιστες.
Οι φόβοι, ότι οι Ελληνικές επιλογές έχουν υπονομεύσει το ευρώ, για όλες τις 16 χώρες που το χρησιμοποιούν, βάζουν την Ελληνική κυβέρνηση υπό έντονη πίεση από την Ευρωπαϊκή Ένωση, μέχρι να δείξει γρήγορη βελτίωση της δημοσιονομικής πολιτικής. Η κυβέρνηση έχει ανακοινώσει πρόσθετα μέτρα, ύψους 8 δισεκατομμυρίων € ($ 65,33 δισ.), για να μεθοδεύσει την εξοικονόμηση, μέσω περικοπών των μισθών του Δημόσιου τομέα, το σταμάτημα των προσλήψεων και το πάγωμα των συντάξεων και την αύξηση των φόρων κατανάλωσης.
Οι περικοπές, προστίθεται σε μια προηγούμενη λήψη μέτρων, ύψους 11.2 δισ. ευρώ (15,24 δισεκατομμύρια δολάρια), του σχεδίου λιτότητας, με επιδίωξη, να μειωθεί το δημοσιονομικό έλλειμμα της χώρας από 12,7 τοις εκατό της ετήσιας παραγωγής σε 8,7 τοις εκατό για φέτος. Ο Μακροπρόθεσμος στόχος είναι να περιοριστεί το έλλειμμα, κάτω από το όριο του 3 τοις εκατό του ΑΕΠ το 2012.
Το σχέδιο προκάλεσε ένα κύμα από απεργίες και διαμαρτυρίες, από τα εργατικά συνδικάτα που αντιδρούν, τα οποία (συνδικάτα) είχαν σιγήσει στα αρχικά μέτρα λιτότητας που ανακοινώθηκαν στις αρχές του τρέχοντος έτους. Η Απεργία της Πέμπτης, η οποία έκλεισε όλες τις δημόσιες υπηρεσίες και τα σχολεία, καθήλωσε τα πορθμεία δεμένα στα λιμάνια και ανέστειλε όλες τις τηλεοπτικές ειδήσεις για την ημέρα (της απεργίας), ήταν η δεύτερη μεγάλη απεργία σε μια εβδομάδα.
Αρκετές χιλιάδες απεργοί και διαδηλωτές, παρέλασαν μέσα από το κέντρο της Αθήνας, φωνάζοντας συνθήματα όπως "καμία θυσία για την πλουτοκρατία".
Οι Διαδηλωτές, συχνά συγκρούστηκαν με την αστυνομία κατά τη διάρκεια της πορείας στην Αθήνα, αλλά αυτή τη φορά η αστυνομία προσπαθούσε να ακολουθεί τη πορεία διαδήλωσης.
Περίπου 200 ένστολοι της αστυνομίας, της ακτοφυλακής και οι αξιωματικοί της πυροσβεστικής, οι οποίοι δεν μπορούν να απεργήσουν, αλλά μπορούν να εκδηλώσουν διαμαρτυρίες, συγκεντρώθηκαν σε μια πλατεία στο κέντρο της πόλης, λίγο πριν από τις πορείες ξεκινήσει.
"Η αστυνομία και άλλες δυνάμεις ασφαλείας έχουν ιδιαίτερα πληγεί από τη νέα μέτρα, επειδή οι μισθοί μας είναι πολύ χαμηλοί", είπε ο Γιάννης Fanariotis, γενικός γραμματέας της Ένωσης Αστυνομικών. Είπε ότι ο μέσος αστυνομικός, εισπράττει περίπου Euro1,000 με Euro1, 200 ($ 1.360 - 1.635 δολάρια) το μήνα, εάν δουλέψει και συμπεριληφθούν τα Σαββατοκύριακα και οι νυχτερινές βάρδιες.
"Για τη διαμαρτυρία δεν αισθάνομαι περίεργα, γιατί είμαστε κι εμείς άνθρωποι που εργάζονται όπως όλοι οι άλλοι και είμαστε όλοι εδώ, για να φωνάξουμε για τα δικαιώματά μας", είπε.
Η κυβέρνηση λέει, ότι οι σκληρές περικοπές είναι μόνος τρόπος, για να ξεφύγει η Ελλάδα από μια κρίση, που έχει χτυπήσει το κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα και έχει ανησυχήσει τις διεθνείς αγορές - με αποτέλεσμα να διογκώνεται το κόστος δανεισμού, που τόσο εξαρτάται η χώρα.
Αλλά τα συνδικάτα ισχυρίζονται, ότι συνήθως οι Έλληνες (εργαζόμενοι), καλούνται να καταβάλλουν ένα δυσανάλογο τίμημα, για τη κακή δημοσιονομική διαχείριση του παρελθόντος.
"Προσπαθούν να επιβάλουν στους εργαζόμενους, να πληρώσουν το τίμημα για αυτή την κρίση", δήλωσε ο Γιάννης Παναγόπουλος, επικεφαλής της μεγαλύτερης ένωσης στην Ελλάδα, της ΓΣΕΕ.
"Αυτά τα μέτρα δεν θα είναι αποτελεσματικά και θα ρίξει την οικονομία σε βαθιά κατάψυξη (ύφεση)".
Μια γενική απεργία την περασμένη Παρασκευή αμαυρώθηκε από τη βία, κατά τη διάρκεια μιας μεγάλης πορείας διαμαρτυρίας. Τα ΜΑΤ κατηγορήθηκαν ότι χρησιμοποίησαν δακρυγόνα και γκλομπ, εναντίον διαδηλωτές που έριχναν πέτρες, οι οποίες 'εσπασαν τράπεζες και βιτρίνες, ενώ η αριστερή πτέρυγα των διαδηλωτών, επιτέθηκε ομαδικά εναντίον του Παναγόπουλου, ο οποίος έδωσε συνέχεια για να τους αντιμετωπίσει.
Η εργατική αναταραχή μπορεί ισχυροποιήσει τους φόβους, ότι η κυβέρνηση θα έχει πρόβλημα στην εφαρμογή των νέων μέτρων της.
Η Ελλάδα επιμένει ότι δεν χρειάζεται μια εγκατάλειψη σκάφους (χρεωκοπεία), ενώ οι ευρωπαίοι εταίροι της, είναι απρόθυμοι να τη χρηματοδοτήσουν. Όμως, όπως έχει ζητήσει την Ευρωπαϊκή και διεθνή υποστήριξη για το πρόγραμμά της, λέγοντας ότι αν δεν δεχθούν να την υποστηρίξουν και αν το κόστος για να δανειστει από την αγορά δεν πέσει, μπορεί να χρειαστεί να προσφύγει στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο για βοήθεια.
Το βράδυ της Τετάρτης, ο αναπληρωτής πρωθυπουργός Θεόδωρος Πάγκαλος, είπε ότι η Ελλάδα θα μπορούσε να παρακάμψει τη δαπανηρή διαδικασία του δανεισμού από edgy αγορές, αν ζητηθεί από διεθνείς οργανισμούς, προκειμένου να αγοραστούν τα ομόλογα της, με ένα ενιαίο επιτόκιο.
"Θέλουμε, αν υπάρχει μια αδικαιολόγητη επίθεση της κερδοσκοπίας κατά της Ελλάδας, να ξέρετε ότι ένα από αυτά τα ιδρύματα, που έχουν τα σημαντικά μέσα για να απορροφήσουν τα προϊόντα αυτά στην αγορά, θα έρθει και θα πει "κοιτάξτε εδώ, είμαι Ελληνική αγορά με ομόλογα σε αυτήν την τιμή, με αυτό το επιτόκιο", είπε ο Πάγκαλος στο Mega, ιδιωτική τηλεόραση.
Δεν είπε σε ποια όργανα αναφερόταν, ή ποιοι θα επεξεργαστούν το επιτόκιο.
Οι αγορές πιστεύουν, ότι θα πρέπει να υπάρξει και να οργανωθεί, η επεξεργασία και προεπιλογή κάποιου εργαλείου διάσωσης. Η Κερδοσκοπία έχει επικεντρωθεί στην δυνατές εγγυήσεις για τα Ελληνικά ομόλογα ή στη βοήθεια που θα δωθεί, από τις κρατικές τράπεζες, των άλλων χωρών της ευρωζώνης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου