Παρασκευή 5 Μαρτίου 2010

Ο ΕΝΔΟΠΑΣΟΚΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΚΑΤΣ ΕΙΝΑΙ ΣΙΚΕ ΚΑΙ ΣΤΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΑ ΚΕΡΔΙΖΕΙ ΠΑΝΤΑ Ο ΚΟΚΑΛΗΣ

Συνέβη και αυτό. Σε ένα απαξιωμένο κοινοβούλιο,
ΠΟΥ ΟΛΟΙ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΜΙΑ ΣΑΠΙΑ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Κάποιοι χτίζουν φύλλα συκής, για να το παίξουν σωτήρες, σε ένα ξανά σάπιο αύριο.....
......Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΠΑ.ΣΟ.Κ. κ. Παπουτσής έχει το λόγο για επτά λεπτά.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΟΥΤΣΗΣ:
Κύριε Υφυπουργέ, είμαι βέβαιος ότι κανείς μέσα στην Αίθουσα αυτή δεν θα ήθελα να βρίσκεται στη θέση ούτε στη δική σας ούτε στου Υπουργού. Και είμαι απόλυτα βέβαιος ότι όλοι οι συνάδελφοι, τουλάχιστον του ΠΑ.ΣΟ.Κ., συναισθάνονται τη μεγάλη ευθύνη την οποία έχετε αναλάβει. Αλλά θέλω να σας παρακαλέσω κάτι. Θέλω να σας παρακαλέσω να μην ξεχνάτε ούτε μία στιγμή τη μεγάλη ευθύνη που έχουμε εμείς οι Βουλευτές του ΠΑ.ΣΟ.Κ., η παράταξη του ΠΑ.ΣΟ.Κ. προς την κοινωνία και τον κόσμο που μας εξέλεξε, προς την αγωνία των πολιτών, η οποία μας έχει φέρει εδώ και μας δίνει τη δύναμη και το δικαίωμα να απευθυνόμαστε σε εσάς, στην Κυβέρνηση, παντού, προβάλλοντας τα δικά τους αιτήματα. Ακριβώς αυτή τη δική τους αγωνία για τη ζωή. Και ως εκ τούτου, θέλω να σας παρακαλέσω, στο μέλλον να μην επιχειρείτε να απαντάτε στις δικές μας αγωνίες με διάφορα ιδεολογήματα και φιλοσοφίες και διλήμματα, τα οποία μπορούσε να απαντήσει μόνο η Financial Times. Αυτό το δίλημμα, δηλαδή, ανάμεσα στην ανάπτυξη και στην ύφεση.
Κύριε Υφυπουργέ, ο Υπουργός σας και ο Πρωθυπουργός, όπως γνωρίζετε και οι πάντες, έχουν αναγνωρίσει ότι τα μέτρα αυτά εάν δεν συνοδευτούν άμεσα με φορολογικά μέτρα, τα οποία έχετε καθυστερήσει, άμεσα με μία δέσμη αναπτυξιακών μέτρων, τα οποία, επίσης, έχετε καθυστερήσει, οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στην ύφεση, γιατί σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να λειτουργήσει η οικονομία. Και επιπλέον, οφείλετε να μην ξεχνάτε ούτε για μία στιγμή ότι σε αυτή τη θέση στην οποία εσείς κάθεστε, έχουν καθίσει διαπρεπείς πολιτικοί, προερχόμενοι από την παράταξή μας, δίνοντας τον αγώνα τους και τη ζωή τους, ακριβώς υπερασπίζοντας τις ιδέες της ανάπτυξης και της κοινωνικής δικαιοσύνης, της συνοχής και της αλληλεγγύης στην κοινωνία. Και αυτές τις αρχές συνεχίζουμε να τις υποστηρίζουμε, γιατί αυτή είναι η δέσμευση μας προς τον ελληνικό λαό, που μας έφερε στο Κοινοβούλιο με μεγάλη πλειοψηφία στην Ελληνική Βουλή και εσάς στη θέση του Υπουργού. Παρακαλώ, λοιπόν, άλλη φορά να μην ξεχνάτε αυτό το πλαίσιο. Οι αγορές είναι αγορές. Οι δανειστές είναι δανειστές.
Ξέρετε κανένα δανειστή, ο οποίος είναι τοκογλύφος, διεθνής, λέει, τοκογλύφος, αλλά και εγχώριος τοκογλύφος, να ενδιαφέρεται να σωθεί αυτός που τον δανείζει;
Ξέρετε κανέναν ο οποίος να ενδιαφέρεται για την ανάπτυξή του και για να σταθεί στα πόδια του; Εκείνο που τον ενδιαφέρει, είναι πώς θα τον γονατίσει για να του πάρει περισσότερα από την περιουσία του, από τη ζωή του. Τι είναι αυτά που ακούμε εδώ;
Σε ποια Κυβέρνηση νομίζετε ότι είστε Υφυπουργός;

Επαναλαμβάνω, οι δανειστές είναι μία πραγματικότητα σε ολόκληρη την υφήλιο. Δεν υπάρχει, όμως, καμία χώρα, η οποία να λειτουργεί χωρίς ελλείμματα. Δεν υπάρχει καμία χώρα, η οποία να λειτουργεί χωρίς χρέος. Και εδώ, είμαστε μία χώρα με απόλυτη ευθύνη προς την Ευρωπαϊκή Ένωση, στην οποία είμαστε ισότιμο μέλος. Έχουμε εμείς την ευθύνη για την προστασία του Ευρωπαϊκού Νομισματικού Συστήματος, όπως και οι Γερμανοί και οι Γάλλοι και οι Ιταλοί.

(SS)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου