Δευτέρα 8 Μαρτίου 2010

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΤΗΣΙΑ ΔΙΕΘΝΗ ΕΚΘΕΣΗ, ΓΙΑ ΑΝΑΠΗΡΙΑ, ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ, ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ, ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΙΑΒΙΩΣΗ.

Αγαπητοί μου φίλοι και αγαπητές φίλες πάνω που κυκλοφόρησε το περιοδικό ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΤΩΡΑ σε χιλιάδες συνδρομητές αναγκαστήκαμε να αλλάξουμε τις ημέρες που θα γίνει η Autonomia EXPO και αυτό επειδή σύμφωνα με το προηγούμενο πρόγραμμα για Autonomia EXPO συμπίπτει με το τριήμερο του αγίου πνεύματος και στατιστικά υπήρχε ένα μεγάλο ενδεχόμενο για αποτυχία.
Έτσι, η Autonomia EXPO θα γίνει στις 28, 29 και 30 Μαΐου στο Εκθεσιακό Κέντρο Περιστερίου ώστε να είμαστε σίγουροι και για τον ισορροπημένο καιρό, αφού στατιστικά ο καιρός είναι καλύτερος το τέταρτο σαββατοκύριακο του Μαΐου αλλά και οργανωτικά: Η Autonomia EXPO υποστηρίζεται από μια τεράστια διαφημιστική καμπάνια σε εξωτερικούς χώρους. Αυτές οι καμπάνιες διακόπτονται εύκολα, ακόμη και από την πιο απλή απεργία: Κάθε φορά που γίνεται απεργία οι οργανωτικές επιτροπές των απεργών κατεβάζουν τις αφίσες της Autonomia EXPO για να ανεβάσουν τις δικές τους. Ύστερα από την απεργία θα πρέπει να ανέβουν πάλι οι αφίσες της Autonomia EXPO κάτι που τεχνικά δεν είναι πάντα εφικτό, αλλά και οικονομικά είναι υπερβολικά δαπανηρό.
Αναγκαστικά η Autonomia EX
PO πρέπει να ακολουθεί προσπελάσιμους τρόπους γνωστοποίησης και με προσπελάσιμα μέσα επειδή απευθύνεται σε ένα κοινό που κατά τεκμήριο και αντικειμενικά εμποδίζεται. Δυστυχώς η πατρίδα «μας» δεν έχει μηχανισμούς προστασίας των ανθρώπων με ανικανότητες και με αναπηρίες και γι' αυτό κάθε τέτοια διοργάνωση μπορεί να απειληθεί από τις ανεπάρκειες του νεοελληνικού συστήματος του γενικευμένου χάους.
Η Autonomia EXPO είν
αι η μεγαλύτερη διοργάνωση που έχει γίνει ποτέ στην Ελλάδα και από πίσω της υπάρχει ένας τεράστιος μηχανισμός που λειτουργεί κατά βάση με εθελοντές. Σε μια περίοδο που επικρατούν οι απεργίες δύσκολα μπορεί να φτάσει το μήνυμα της Autonomia EXPO σε αυτούς που την έχουν ανάγκη.
Ευτυχώς η τεχνολογία συνηγορεί υπέρ της Autonomia EXPO και το http://www.autonomiaexpo.org/ σε συνδυασμό με το http://www.disabled.gr/ μπορούν και φτάνουν το μήνυμα σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, της Κύπρου και της ομογένειας. Ταυτόχρονα στο επόμενο τεύχος του περιοδικού ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΤΩΡΑ θα έχουμε πλήρεις οδηγίες για τους τρόπους πρόσβασης των ανθρώπων με πολύ σοβαρές αναπηρίες στο Εκθεσιακό Κέντρο Περιστερίου ενώ οι επισκέπτες θα μπορούν να υποστηρίζονται και με ταχυδρομικές επιστολές, με SMS και με τηλεφωνική ενημέρωση.
Στις τρεις προηγούμενες διοργανώσεις της Autonomia EXPO δείξαμε πως οργανώνουμε «τρυφερά» την κάθε λεπτομέρεια της Autonomia EXPO και γι' αυτό μπορέσαμε και αντιμετωπίσαμε τα προβλήματα που υπήρξαν στις προηγούμενες διοργανώσεις.
Το ίδιο θα κάνουμε και για την Autonomia EXPO στις 28, 29 και 30 Μαΐου στο Εκθεσιακό Κέντρο Περιστερίου. Για οτιδήποτε αφορά τη διοργάνωση της Autonomia EXPO και τους προσπελάσιμους τρόπους πρόσβασης μπορείτε να ενημερώνεστε από το
http://www.autonomiaexpo.org/ πάνω στο οποίο μπορείτε να δείτε και τη δορυφορική κάτοψη της περιοχής.
Ένα νέο νομοσχέδιο για την ψηφιοποίηση του σχολείου και της εκπαιδευτικής διαδικασίας πρόκειται να κατατεθεί πολύ σύντομα. Διαβάστε περισσότερα στη διεύθυνση http://www.disabled.gr/lib/?p=25553
Ο οργανισμός ασφάλισης ελεύθερων επαγγελματιών έχει εκδώσει νέα εγκύκλιο που βρίσκεται στη διεύθυνση
http://www.disabled.gr/lib/?p=25528 και αξίζει να την διαβάσετε για να απολαύσετε το νέο ήθος και ύφος των περικοπών των ασφαλιστικών ταμείων. Συμπληρωματικά μπορείτε να διαβάσετε και μία ακόμη νέα εγκύκλιο http://www.disabled.gr/lib/?p=25525 από το ίδιο ασφαλιστικό ταμείο για όσους δεν πιστεύουν στα μάτια τους και σε αυτά που διαβάζουν.
Όλες τις νέες ειδήσεις και την αρθρογραφία από τον ημερήσιο και τον περιοδικό τύπο μπορείτε να τις διαβάζετε καθημερινά στο http://news.disabled.gr/ σε προσπελάσιμη μορφή. Καθημερινά καταχωρούνται περισσότερες από είκοσι ειδήσεις που ενδιαφέρουν την κοινότητα των ανθρώπων με αναπηρίες.
Η εφαρμογή του προγράμματος σταθερότητας και ανάπτυξης φαίνεται να έχει μπει στην τροχιά της υλοποίησης. Αυτό που αναρωτιέται κάθε καχύποπτος πολίτης που ζει κάτω από συνθήκες αναπηρίας είναι το κατά πόσο αυτή η σταθερότητα και η ανάπτυξη δεν θα επηρεάσει τις πολιτικές αναπηρίας. Ας μην κρυβόμαστε ύστερα από τρία χρόνια και όταν η Ελλάδα θα έχει σταθεροποιηθεί (δηλαδή το έλλειμμα θα έχει περιοριστεί στο 3%) δεν θα υπάρχει ούτε ένα ευρώ για να επενδυθεί προς την κατεύθυνση της δημιουργίας πολιτικών για την αναπηρία και την ανεξάρτητη διαβίωση.
Μπορεί να φανταστεί κανένας πώς θα είναι η κοινότητα των ανθρώπων με πραγματικές αναπηρίες και ανικανότητες ύστερα από τρία χρόνια όταν πλέον θα έχει ολοκληρωθεί το πρόγραμμα σταθερότητας, ενώ σίγουρα το υπόλοιπο του προγράμματος ανάπτυξης αποκλείεται να έχει ξεκινήσει; Αλλά και πάλι εάν υπάρξει εκτός από το πρόγραμμα σταθερότητας και ένα αξιόπιστο πρόγραμμα ανάπτυξης δεν πρόκειται να συμπεριλάβει αυτή η ανάπτυξη τους τομείς εκείνους που χρειάζονται και απαιτούνται για την οικονομική ενσωμάτωση των ανθρώπων με πολύ σοβαρές αναπηρίες που ιστορικά βρίσκονται στο περιθώριο της οικονομικής και της πολιτικής δραστηριότητας.
Το χειρότερο είναι πως στη μέση μιας τόσο μεγάλης οικονομικής κρίσης είναι αδύνατο να υπάρξουν αξιόπιστες και βιώσιμες πρωτοβουλίες που να στοχεύουν και στην ευημερία των πολιτών με πολύ σοβαρές αναπηρίες όχι μόνο για οικονομικούς λόγους, αλλά κυρίως για τεχνικούς λόγους: Η Ελλάδα δεν διαθέτει το στελεχικό μηχανισμό για να εμπνευστεί, να οργανώσει και να εφαρμόσει αναπτυξιακά προγράμματα ποσό μάλλον να δημιουργήσει και να εφαρμόσει αξιόπιστες πολιτικές αναπηρίας.

Πολλούς χαιρετισμούς, http://www.disabled.gr/ και ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΤΩΡΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου