Δευτέρα 30 Αυγούστου 2010

Ενημέρωση από το http://www.disabled.gr/ και το ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΤΩΡΑ

Καινούργια αλλά απροσπέλαστα λεωφορεία αγοράζει η Κύπρος. Η οργάνωση παραπληγικών Κύπρου διαμαρτύρεται. Διαβάστε την διαμαρτυρία στην διεύθυνση http://www.disabled.gr/lib/?p=29076

Γράφτηκε πως έγινε υποχρεωτική η πρόσβαση των ΑμεΑ στις τράπεζες, αλλά δεν ανακοινώθηκε προς το παρόν η προθεσμία που θα αποκατασταθεί η προσπελασιμότητα των απροσπέλαστων τραπεζών ούτε ανακοινώθηκε η ποινή που θα επιβληθεί σε εκείνες τις τράπεζες που επιμένουν να διατηρούν απροσπέλαστα υποκαταστήματα. Διαβάστε περισσότερα στο http://news.disabled.gr/?p=31828 Νέες περικοπές στις «αναπηρικές» συντάξεις προγραμματίζονται για το 2011. Διαβάστε περισσότερα στη διεύθυνση http://news.disabled.gr/?p=31826

Tην απαλλαγή πληρωμής του 80% – 100% των ασφαλιστικών εισφορών που αναλογούν στις αμοιβές του 1/2 του προσωπικού των επιχειρήσεων θα προσφέρει ο OAEΔ σε όσους εργοδότες δεσμευτούν να διατηρήσουν για 1 χρόνο το σύνολο των ατόμων τα οποία απασχολούν. Διαβάστε περισσότερα στη διεύθυνση http://news.disabled.gr/?p=31833 επειδή υπάρχουν σημεία που ενδιαφέρουν τους ΑμεΑ.

Δεν ξέρω τι συνέβη και μου ξέφυγε να σας στείλω τα κείμενα του Τάσου Τέλογλου στην εφημερίδα Καθημερινή για την διαφθορά στα ασφαλιστικά ταμεία και στο ΕΣΥ. Τα κείμενα βρίσκονται στη διεύθυνση http://news.disabled.gr/?cat=25 αλλά το κείμενο που είναι εξαιρετικά ενδιαφέρον είναι μια επιστολή νέων νευρολόγων που καταγγέλλουν αμαρτωλές συνταγογραφησεις για ένα φάρμακο για τη σκλήρυνση κατά πλάκας. Το κείμενο βρίσκεται στη διεύθυνση http://news.disabled.gr/?p=31850

Διαβάστε στο http://news.disabled.gr/?p=31839 την κοινή συνέντευξη της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου εργασίας για τις κοινωνικές ασφαλίσεις και άλλα τινά, επειδή σε πολλά σημεία η συνέντευξη ενδιαφέρει τους ασφαλισμένους με αναπηρίες.

«Παράθυρο» για τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών άνοιξε ο διοικητής του ΙΚΑ – ΕΤΑΜ Ρ. Σπυρόπουλος δηλώνοντας ότι «μπορεί και πρέπει να μειωθούν, εφόσον αποδώσουν τα μέτρα τα οποία λαμβάνονται για τον έλεγχο των δαπανών υγείας και την αύξηση των εσόδων». Σε απλά ελληνικά , ο διοικητής του Ι.Κ.Α. φαίνεται να λέει «εάν μαζέψουμε αρκετά χρήματα από τους νομοταγείς πολίτες τότε θα κάνουμε έκπτωση στις εισφορές όλων των πολιτών». Σε πιο απλά ελληνικά: διαβάστε περισσότερα στη διεύθυνση http://news.disabled.gr/?p=31810

Ένα πολύ ενδιαφέρον πρόγραμμα εκπαίδευσης αυτιστικών μέσω των ηλεκτρονικών υπολογιστών μπορείτε να διαβάσετε στη διεύθυνση http://news.disabled.gr/?p=31808 και είναι ελληνικό.

Ένα επιμορφωτικό σεμινάριο για την ειδική αγωγή και την εκπαίδευση πρόκειται να γίνει τον Οκτώβριο. Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα για το σεμινάριο στη διεύθυνση http://news.disabled.gr/?p=31806

Τελικά δεν έχουν άδικο τα άλλα ευρωπαϊκά κράτη που «κατηγορούν» την Ελλάδα επειδή έχει το πιο πλουσιοπάροχο σύστημα κοινωνικών ασφαλίσεων. Διαβάστε το http://news.disabled.gr/?p=31823 για να διαπιστώσετε πως το ελληνικό σύστημα κοινωνικών ασφαλίσεων δίνει λεφτά εκεί που δεν χρειάζονται και εκεί που χρειάζονται κάνει περικοπές.

Επειδή το «μνημόνιο» δεν είναι ένα μεταφυσικό φάντασμα αλλά έχει Λέξεις, προτάσεις και παραγράφους διαβάστε τον νόμο στη διεύθυνση http://www.nomotelia.gr/photos/File/3845-10.htm ώστε να γνωρίζετε αυτά που έχουν συμφωνηθεί.

Μαϊμού συντάξεις σε ένα κράτος τσίρκο. Διαβάστε το πάρα πολύ ενδιαφέρον κείμενο στη διεύθυνση http://news.disabled.gr/?p=31841 για να απολαύσετε το μέγεθος και την έκταση της κακής διοίκησης των ασφαλιστικών ταμείων αν και το κείμενο δεν φαίνεται και τόσο προϊόν ρεπορτάζ όσο φαίνεται να είναι «καρφωτή» από πολιτικούς κύκλους.

Ένα πολύ ενδιαφέρον κείμενο με τίτλο «ένας νέος χορός» βρίσκεται στη διεύθυνση http://realmsvoices.com/entries/a-new-way-of-dancing-%CE%AD%CE%BD%CE%B1%CF%82-%CE%BD%CE%AD%CE%BF%CF%82-%CF%87%CE%BF%CF%81%CF%8C%CF%82/ και εάν γνωρίζετε αγγλικά πρέπει οπωσδήποτε να το διαβάσετε.

Τις υπόλοιπες ειδήσεις μπορείτε να τις διαβάσετε στο http://news.disabled.gr/ που ενημερώνεται καθημερινά με όλες τις ειδήσεις και την αρθρογραφία από τον ημερήσιο και τον περιοδικό τύπο.

Εάν θέλετε να σταματήσετε να παίρνετε αυτό το newsletter μπορείτε να το κάνετε από τις επόμενες γραμμές.

Πολλούς χαιρετισμούς, http://www.disabled.gr/ και περιοδικό ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΤΩΡΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου