Σάββατο 21 Αυγούστου 2010

ΕΒΡΑΙΟΙ ΚΤΗΜΑΤΟΜΕΣΙΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ "ΕΥΕΡΓΕΤΕΣ" ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ, ΤΗΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΙΝΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΤΗΣ!!!!!

Ο Αναπληρωτής της Αυστραλέζας Πρωθυπουργίνας, Τιμ Mathieson, στη γραμμή, για αναζήτηση ...δουλειάς!!!
Rafael Epstein και Millar Royce

Η αμφιλεγόμενη σταδιοδρομία με ακίνητα και ιδιοκτησίες, του Tim Mathieson, του εταίρου της ....Πρωθυπουργού (!!!!!) Τζούλια Gillard, βρίσκεται σε σοβαρή αντίφαση, ως προς τη δυνατότητα ύπαρξης διαφάνειας στο πρόσωπό του, αυτή τη περίοδο στο Lodge στην Καμπέρα.
Η αρχηγός των Εργατικών και η πλευρά των επιχειρήσεων, μπορώ να πω, ότι είναι μάλλον απίθανο ο κ. Mathieson να συνεχίσει να ενεργεί ως σύμβουλος πωλήσεων με υψηλού προφίλ developer της Μελβούρνης και του "ALP" του "ευεργέτη" Albert Dadon, αν ο Labor κερδίσει στις εκλογές του Σαββάτου.
Η όλο και ευρύτερη συναίνεση στο εργατικό κόμμα και την κυβέρν
ηση είναι, ότι θα ήταν ανυπόφορο για τη Πρωθυπουργό να έχει έναν εταίρο στον τομέα της ανάπτυξης ακινήτων - ειδικά όταν αυτός, μία εργάσιμη (πριν από τις ομοσπονδιακές εκλογές) προγραμματίζει να συλλέγει τα κεφάλαια για το Εργατικό Κόμμα και (όταν αυτός) δημιουργεί οικονομικές εξαρτήσεις στη κυβέρνηση των Εργατικών, η οποία σχεδιάζει και εγκρίνει αντίστοιχα θέματα (διαχείρησης ακινήτων).
Χθες το βράδυ, η πρωθυπουργός άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο, να τερματιστεί η σταδιοδρομία του κ. Tim Mathieson, πριν από τη λήξη της θητείας του "λόγω της δουλειάς του με ακίνητη περιουσία": 'Η Τζούλια και ο Tim θα καθίσουν μετά τις εκλογές, να εξετάσουν τις επιλογές τους", είπε ο εκπρόσωπος (της πρωθυπουργού).
Η αναθεώρηση των απόψεων για τον Mathieson, λόγω των ενασχολήσεών του, επιβεβαιώθηκε χθες, καθώς προέκυψε, ότι με τη κα Gillard βρέθηκαν για να "παρακολουθήσουν" τις εκλογές, ένα πρωινό πριν, στην εβραϊκή κοινότητα της Toorak, στο αρχοντικό του κ. Dadon την Κυριακή.
Οι (ευεργεσίες) του ALP, αφορούν όλο και περισσότερο τον κ. Dadon, ως σημαντικό αγωγό για δωρεές, ακόμη και απευθείας από την Εβραϊκή επιχειρηματική κοινότητα.
Ορισμένες πηγές των Εργατικών χαρακτήρισαν το γεγονός ως μηχανισμό άντλησης κεφαλαίων. Άλλοι που ήταν εκεί, συμπεριλαμβανομένου του εμφανώς αναμειχθέντα στον έρανο του ALP και στη Μελβούρνη Ports, βουλευτή Michael Danby, διαφώνησαν.
Το προεκλογικό "παραδοσιακό" πρωινό, ξεκίνησε από τη δεκαετία του 1950, από έναν αριθμό επιχειρήσεων ειδών ένδυσης και πλεκτικής, με ιδρυτή τον Σαούλ Same (της Εβραϊκής κοινότητας). Από τότε, οι Εργατικοί ηγέτες συναντιώνται με εξέχοντα μέλη της Εβραϊκής κοινότητας, λίγο πριν από κάθε φορά (που γίνονται) ομοσπονδιακές εκλογές.
''Είναι πραγματικά μια ευκαιρία για το ALP, να αυξήσει τις πωλήσεις (λέει) ο Same, και στη συνέχεια, να αποφασίσουμε για το ποια άτομα θα επιλέ
ξουμε, αν θα δώσουμε [δωρεές] ή όχι', 'είπε ο David , γιος του κ. Σαούλ Same.
Ο κ. Dadon είπε "Το ετήσιο πρωινό δεν ήταν ούτε μηχανισμός άντλησης κεφαλαίων ούτε ένα πάρτυ. Δεν είναι μια συγκέντρωση. Προφανώς δεν γνωρίζετε την παράδοση, δεν υπάρχει λόγος για μένα να κάνω οποιοδήποτε σχόλιο''.
Μία πηγή επιχειρηματιών εξήγησε, ότι τα χρήματα δεν εισπράττονται σε τέτοιες εκδηλώσεις, αλλά ορισμένοι από τους συμμετέχοντες αργότερα, θα κληθούν να συνεισφέρουν.
Ο Kevin Rudd παρακολούθησε μια παρόμοια λειτουργία στο σπίτι του κ. Dadon πριν από τις εκλογές του 2007.
Ο κ. Mathieson, πρώην κομμωτής και πωλητής των προϊόντων κομμωτικής, είχε προσληφθεί από τον κ. Dadon ως σύμβουλος ακινήτων πέρυσι παρά το γεγονός ότι δεν έχει εμπειρία με τις ιδιοκτησίες.
Τον διορισμό αυτόν ακολούθησε και ο αντίστοιχος της κας Gillard, και ο κ. Mathieson οδήγησε μια αντιπροσωπεία βουλευτών της Αυστραλίας στο Ισραήλ, στο πλαίσιο του πρώτου Αυστραλο-Ισραηλινού Leadership Forum, που ιδρύθηκε από τον κ. Dadon. Ο διορισμός πυροδότησε αντιπαράθεση σε δύο μέτωπα: για το ενδεχόμενο ειδικής μεταχείρισης στον πολεοδομικό σχεδιασμό της πόλης, όπου υπάρχουν έργα με διαμερίσματα του Dadon, εκ μέρους του νικητή από την κυβέρνηση Brumby, και ανησυχία για την κα Gillard, λόγω της φανερά άκριτης υποστήριξη προς το Ισραήλ.
Το περασμένο έτος, ο Υπουργός Σχεδιασμού Justin Madden, επανεξέτασε και ενέκρινε ένα σχέδιο "Ubertas", για διαμερίσματα του Ομίλου, στην οδό "568 St Kilda Road", ενώ πριν από τον κ. Mathieson εργάστηκε για λογαριασμό της ομάδας.
Στο πλαίσιο της έγκρισης από την κυβέρνηση, έγινε μια χαλαρή μακροχρόνια ρύθμιση, που προϋποθέτει τη ζημιά εκείνων που βρίσκονται στη γειτονική λωρίδα (απέναντι πλευρά του δρόμου). Η κυβέρνηση έχει επίσης εγκρίνει έργα Ubertas, τόσο στη 505 St Kilda Road, όσο και στη 350 Williams Street.
Ένας ανώτερος εκπρόσωπος Εβραϊκού επιχειρηματικού σχήματος είπε ότι, "αν ο κ. Mathieson αντιμετώπιζε θέμα αλλαγής σταδιοδρομίας, αν ο Labor κέρδιζε, αυτή [η κα Gillard], θα πρέπει να του βρει άλλη δουλειά, και θα είμαι πολύ έκπληκτος εάν αυτή δεν τον βοηθήσει".
Αναρτήθηκε από smh.com.au
Μετάφραση: ΜπαρμπαΝίκος
==========================================
Και από http://en.wikipedia.org/wiki/Tim_Mathieson:
Ο Timothy Raymond Mathieson
είναι ένας Αυστραλός κτηματομεσίτης και συνεργάτης της Πρωθυπουργού Julia Gillard. Μπήκε στο δημόσιο προσκήνιο (της ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ) αφού άρχισε να βγαίνει με την Πρωθυπουργό Gillard, και από τότε (τον Μάρτιο του 2006) έγινε αναπληρωτής ηγέτης του Εργατικού Κόμματος Αυστραλίας ........!!!!!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου