Κυριακή 15 Αυγούστου 2010

10,5 ΜΗΝΕΣ ΧΡΕΙΑΣΤΗΚΕ Ο ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΜΕΝΟΣ ΥΠΟΓΚΑΓΚΑΣ, ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΤΑ ΒΡΑΔΥΠΟΡΑ ΤΣΟΚΑΡΑ ΤΟΥ ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΝΥΝ ΣΤΑΜΑΤΗΜΑΤΟΣ.

Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, Υπουργός Υγείας κ...

Τι λέει το νέο βαθμολόγιο Πάγκαλου - Ποιοί υπουργοί έμειναν μετεξεταστέοι

Κόκκινη κάρτα σε Διαμαντοπούλου και Ξενογιαννακοπούλου
- Πίσω και η Τίνα Μπιρμπίλη
- 32 δράσεις δεν έχουν ξεκινήσει ακόμα!

Μικρή πρόοδο καταγράφει το “βαθμολόγιο” του αντιπρόεδρου της κυβέρνησης Θεόδωρου Πάγκαλου στο “τρέξιμο” του προγράμματος σταθεροποίησης της ελληνικής οικονομίας από τους υπουργούς.

Σύμφωνα με τις βαθμολογίες που δημοσιεύτηκαν σήμερα, - από συνολικά 113- δύο δράσεις βρίσκονται στο “κόκκινο” που σημαίνει ότι βρίσκονται ανεπίτρεπτα “πίσω”, στις 32 είναι οι δράσεις που είτε δεν έχουν ξεκινήσει ακόμη είτε υλοποιούνται εντός χρονοδιαγράμματος (“λευκό”) και 73 είναι αυτές που έχουν ολοκληρωθεί επιτυχώς, δηλαδή είναι στο “πράσινο”. Στην προηγούμενη αξιολόγηση Παγκάλου δηλαδή στο τέλος Ιουλίου, είχαμε τρεις στο κόκκινο, 71 στο πράσινο και 39 στο λευκό.


“Μετεξεταστέες” ως προς τις δύο δράσεις που δεν έχουν καν ξεκινήσει είναι η υπουργός Υγείας
Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου και η υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου.

Η υπουργός Υγείας δεν φαίνεται να έχει δρομολογήσει την πολιτική που θα υποχρεώνει τα φαρμακεία να κάνουν δεκτές μόνο συνταγές με bar code το ΑΦΜ του γιατρού. Στο “λευκό” βρίσκεται επίσης η παρέμβαση για το σύστημα διαχείρισης, αποθήκευσης και διακίνησης υλικών εντός των νοσοκομείων. Στην ίδια κατάσταση βρίσκεται και η ολοκλήρωση μηχανογράφησης των νοσοκομείων.


Η υπουργός Παιδείας βρίσκεται πολύ πίσω στο νομοσχέδιο για τη Δια Βίου Μάθηση.


Ως προς τα της αρμοδιότητας του
υπουργείου Οικονομικών, στο “λευκό” βρίσκονται μεταξύ άλλων:

- η εισαγωγή αποτελεσματικών ελέγχων κατά την παραγωγή και δημοσιοποίηση στατιστικών στοιχείων, υπόθεση για την οποία μας έχει εγκαλέσει η ΕΕ


- το πληροφοριακό σύστημα για την παρακολούθηση των δαπανών του κάθε υπουργείου


- το πληροφοριακό σύστημα για την παρακολούθηση των δαπανών σε όλο το δημόσιο, με τη δράση να μην έχει ξεκινήσει ακόμη


- χρήση εξωτερικών ελεγκτών σε φορείς του δημοσίου για την υποστήριξη του έργου του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους


- η εξίσωση ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης ανδρών και γυναικών στο δημόσιο


- ο φόρος στα βραχυπρόθεσμα κέρδη των χρηματιστηριακών συναλλαγών


Πίσω έχει μείνει η υπουργός
Οικονομίας Λ. Κατσέλη ως προς το θεσμικό πλαίσιο για τον εκσυγχρονισμό της Αρχής Ανταγωνισμού, ενώ μαζί με τον κ. Παπακωνσταντίνου παρουσιάζουν “λευκό” στην απελευθέρωση των κλειστών επαγγελμάτων, που πρέπει να έχει υλοποιηθεί νομοθετικά μέχρι το φθινόπωρο.

Επίσης στο “λευκό” για την υπουργό βρίσκεται και η δημιουργία ενοποιημένου συστήματος για τις προμήθειες, η δημουργία του Ελληνικού Αναπτυξιακού Ταμείου, τα μέτρα προώθησης εξαγωγών και η εισαγωγή κανόνων διαφάνεις στην παροχή ασφαλιστικών υπηρεσιών. Στο λευκό βρίσκεται και ο νέος
αναπτυξιακός νόμος, αλλά και η νομοθετική πρωτοβουλία για την απλούστευση και επιτάχυνση των διαδικασιών αδειοδότησης και λειτουργίας των επιχειρήσεων.

Πίσω έχει μείνει και η
Τίνα Μπιρμπίλη, στη σύσταση του περίφημου “Πράσινου Ταμείου” που θα χρηματοδοτήσει οικολογικές παρεμβασεις από τα χρήματα της νομιμοποίησης των ημιυπαιθρίων.

Στο λευκό βρίσκεται η
συγχώνευση και κατάργηση των φορέων του δημοσίου, δηλαδή το περίφημο “λιγότερο κράτος”, η οποία εξαρτάται από αριθμό υπουργείων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου