Πέμπτη 19 Αυγούστου 2010

ΓΑΛΑΖΟΠΡΑΣΙΝΗ ΠΟΥΤΑΝΙΑ ΤΟΥ ΓΕΡΟΥΛΑΝΟΥ - ΞΑΝΑΔΙΟΡΙΣΕ ΤΟΝ ΧΡΕΟΚΟΠΟ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΕΚΚ - 17.500.000 € ΤΑ ΧΡΕΗ

ΔΙΑΣΩΜΑΤΕΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

ΤΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΤΟΥ ΟΠΤΙΚΟΑΚΟΥΣΤΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

Αθήνα, 19 Αυγούστου 2009


Ύστερα από μυστικοσυμφωνίες στην Πάρο, ο Υπουργός Πολιτισμού κ. Γερουλάνος με την σημερινή απόφασή του δικαίωσε τον άνθρωπο που κατέλυσε θεσμούς και αξίες, χρεώνοντας το Ε.Κ.Κ. με 17.500.000€ με δαπάνες και υποχρεώσεις ασύμβατες προς τις δυνατότητές του και όλα αυτά σε μία εποχή που ο Ελληνικός Λαός έχει κληθεί από την κυβέρνηση, στην οποία μετέχει ο κ. Γερουλάνος, να κάνει θυσίες με αντάλλαγμα την οικονομική ανάκαμψη αυτής της χώρας.

Ακολουθεί το κείμενο της τελευταίας ύστατης προσπάθειά μας προς τον Υπουργό Πολιτισμού να λογικευθεί, πριν από τον διορισμό του κ. Παπαλιού κ.λ.π.:

………………………….


Αθήνα, 18 Αυγούστου 2010

----------------------------------

Προς τον

Υπουργό Πολιτισμού

Κ. Π. Γερουλάνο

Κύριε Υπουργέ,

Ο κ. Παπαλιός διαδίδει παντού ότι θα τον διορίσετε και πάλι σαν Πρόεδρο του Ε.Κ.Κ. Σας υπενθυμίζουμε ότι:

α) Ο κ. Παπαλιός έχει διχάσει τον κινηματογραφικό χώρο με μια ομάδα ευνοουμένων μεγαλοπαραγωγών - σκηνοθετών και έχει απαξιώσει με κάθε δυνατό τρόπο τα Σωματεία, τους Φορείς και τους συνδικαλιστικούς εκπροσώπους τους, και όλους τους άλλους σκηνοθέτες.

β) Ο κ. Παπαλιός έχει αφήσει το Ε.Κ.Κ. με χρέη 17-20 εκ. ευρώ.

γ) Ο κ. Παπαλιός έκανε την πρωτοφανή θεσμική εκτροπή της ανανέωσης της θητείας του ενώ έληγε στις 30.6.2010 και ματαίωσε τις προγραμματισμένες για τότε εκλογές, γιατί φοβόταν ότι θα εκλεγόταν ένα νέο Διοικητικό Συμβούλιο που θα έλεγχε τις δραστηριότητές του. Η Ελληνική Δικαιοσύνη ματαίωσε το πραξικόπημά του και τον ανάγκασε να κάνει εκλογές στις 26.7.2010 και τα αποτελέσματα ήταν αυτά που φοβόταν: η εκλογή 4 αιρετών της μη αρεσκείας του.

δ) Το Υπουργείο δεν πήρε ποτέ θέση σε όλα αυτά όχι απλώς ως Πόντιος Πιλάτος, αλλά ως προστάτης του κ. Παπαλιού.

Στην απίθανη περίπτωση που τον επαναδιορίσετε, αυτό θα είναι αιτία πολέμου και θα είστε προσωπικά υπεύθυνος για την συνέχιση του διχασμού στον χώρο και την αδυναμία του νέου Δ.Σ. να διοικήσει μ’ ένα τέτοιο Πρόεδρο.

Η προστασία με την οποία καλύπτετε τον κ. Παπαλιό γίνεται για λόγους που εσείς μεν γνωρίζετε πολύ καλά, αλλά και εμείς γνωρίζουμε πολύ καλά και είναι σίγουρο ότι δεν θα μπορέσετε να τους χρησιμοποιήσετε στο Κοινοβούλιο όταν θα πρέπει να υπερασπιστείτε τις πρωτοφανείς θεσμικές εκτροπές του ευνοούμενου σας, εσείς Υπουργός μιας Σοσιαλιστικής Κυβέρνησης που επαγγέλλεται ένα νέο ήθος και σεβασμό στους θεσμούς και την διαφάνεια.

Ας ελπίσουμε ότι όλα αυτά είναι φήμες και ευσεβείς πόθοι του κ. Παπαλιού και όχι μια στυγνή πραγματικότητα που θα μας επιβάλλετε με το έτσι θέλω, γιατί τότε «θα ματώσουμε».

…….............…………………..


Όσον αφορά στην ανακοίνωση του Υπουργείου Πολιτισμού για τον διορισμό του Δ.Σ. και ειδικά στην τελευταία του παράγραφο που λέει ότι αυτή η Διοίκηση είναι προσωρινή και μέχρι την ψήφιση του νέου νόμου, του απαντάμε ότι τα 4 αιρετά μέλη του Δ.Σ. εξελέγησαν βάσει του νόμου για τετραετή θητεία και δεν μπορεί να προεξοφλεί ο Υπουργός την ψήφιση ενός νόμου που θα τα καταργεί, αφού κάτι τέτοιο θα ήταν αντισυνταγματικό και θα καταρριπτόταν στα δικαστήρια. Προσωρινά είναι μόνον τα διορισμένα μέλη και ο ίδιος ο Υπουργός.

Η ΔΙΑΣΩΜΑΤΕΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΤΟΥ ΟΠΤΙΚΟΑΚΟΥΣΤΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου