Τρίτη 31 Αυγούστου 2010

ΜΟΛΥΣΜΑΤΙΚΑ ΑΠΟΒΛΗΤΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ, ΣΚΑΤΩΝΟΥΝ ΤΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ

Μολυσματικά απόβλητα έχουν πλημμυρίσει το διαδίκτυο.
Αιτία ?????
Τη γνωρίζουμε όλοι. Και εμείς και οι σκατιάρηδες εκδότες-δημοσιοκάφροι, έμποροι και εκβιαστές της πληροφορίας.
Η πλάκα η μεγάλη έχει να κάνει με το ότι ενώ οι κωλοφυλλάδες τους πιάνουν πάτο στη διάθεση, οι σκατέμποροι της δημοσιοκαφρίλας, μέσα από κλασικές πρακτικές εξάρτησης και κάλπικα μηχανάκια επισκεψιμότητας, εμφανίζονται στη κορυφή των ιστοσελίδων και των ιστολογίων.
Στη πράξη έχουμε μια εκφόρτωση του σκατού που παράγουν στον έντυπο και τηλεοπτικό τύπο και στο διαδίκτυο, στη προσπάθεια να υπερκαλύψουν τους πραγματικούς bloggers.
Είναι ιδιαίτερα χαρακτηριστικό, ότι εκεί που εμφανίζουν κάποια πραγματική "νέα" πληροφορία, εύκολα διαπιστώνουμε ότι οι γνωστοί σκατέμποροι την έχουν κλεμμένη και δεν αναφέρουν τη πηγή.
Για τον ΜπαρμπαΝίκο, το πλέον ανησυχητικό είναι η μετάδοση της μολυσματικής νόσου σε νέα παιδιά, που παρασέρνονται έστω και προσωρινά και παίζουν το παιχνίδι των συνεργατών- νεροκουβαλητών, του διεφθαρμένου συστήματος των ΜΜΕ και των πολιτικών.
Αυτά τα παιδιά τα συμβουλεύω, πως ακόμα κι αν έχουν επαγγελματική φιλοδοξία, να επιβιώσουν σαν επαγγελματίες bloggers, εξασφαλίζοντας έσοδα από διαφήμιση, πρέπει να στίψουν το κεφάλι τους και να βρουν τρόπους, αφενός να μη συνδέουν τη "δουλειά" τους με εξαρτήσεις, και αφετέρου να ξεχωρίζουν από τους σκατοπαραγωγούς της νόθας και κατευθυνόμενης πληροφόρησης. Οι πραγματικοί bloggers προέκυψαν και επικράτησαν από πραγματική ανάγκη ελεύθερης ενημέρωσης και αυτό δεν μπορεί να αλλάξει με τίποτα.
Το ότι δεν προβάλω εφημερίδες και επαγγελματικά σάϊτ, σημαίνει ότι κάτι θέλω να πω, πως κάτι δείχνω.
Είναι δεδομένο ότι έχουμε εισβολή και διασπορά μολυσματικού σκατού στο διαδίκτυο. Τη κατάσταση αυτή μπορούμε να την αντιμετωπίσουμε, με τον ίδιο τρόπο που που αντιμετωπίσαμε τον έντυπο και τηλεοπτικό τύπο και φτιάξαμε το κάτι διαφορετικό, το οποίο οι σκατιάρηδες εκδότες δεν μπορούν να μιμηθούν με καμία δύναμη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου