Κυριακή 15 Αυγούστου 2010

ΣΤΗΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΝΕΕΣ ΑΠΑΤΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΦΑΡΜΑΚΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΕΣ

Καινούργιο παραμύθι βρήκαν, γιατί δεν έπιασε της… γρίπης των… χοίρων
Βέλγος που είχε επισκεφτεί το Πακιστάν μολύνθηκε από βακτήριο ανθεκτικό σε σχεδόν όλα τα αντιβιοτικά και άφησε την τελευταία του πνοή τον περασμένο Ιούνιο.

Η περίπτωση εντοπίστηκε στο Βέλγιο τον Ιούνιο διευκρίνισε ο Ντενίς Πιεράρ, μικροβιολόγος του πανεπιστημιακού νοσοκομείου AZ VUB των Βρυξελλών. Πρόκειται για διαβητικό ασθενή που ζούσε στις Βρυξέλλες. Σε ταξίδι του στο Πακιστάν είχε ένα αυτοκινητιστικό ατύχημα και αναγκάστηκε να νοσηλευθεί σε νοσοκομείο της χώρας με σύθλιψη κνήμης. Στη συνέχεια επέστρεψε στο Βέλγιο, όμως βρισκόταν σε κατάσταση σύψης. Παρά τη χορήγηση ισχυρών αντιβιοτικών ο ασθενής πέθανε. Ένα δεύτερο περιστατικό εντοπίστηκε φέτος στο Βέλγιο, σύμφωνα με τον Γιούρι Γκλουπτσίνσκι μικροβιολόγο του πανεπιστημίου της Λουβέν.

Το εντεροβακτήριο αυτό, παράγωγο ενός ενζύμου τύπου NDM-1 (New Delhi metallo-beta-lactamase), εντοπίστηκε για πρώτη φορά το 2009 από τον Τίμοθι Ουόλς του πανεπιστημίου του Κάρντιφ σε ένα Σουηδό ασθενή, ο οποίος είχε νοσηλευθεί σε νοσοκομείο της Ινδίας.
Ωχ, τώρα θα αρχίσουν την νέα ακατάσχετη μπουρδολογία περί ανθεκτικού βακτηρίου για να μας αποπροσανατολίσουν. Να περιμένουμε καταιγισμό "απειλών", "τρόμου", "φόβου" και μαλακίας στα πρόστυχα ΜΜΕ. Αυτά τα θέματα είναι βούτυρο στο ψωμί των πάσης φύσεως "Χατζηνικολάου".
Αναρτήθηκε από ΙΧΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου