Τετάρτη 11 Αυγούστου 2010

ΤΟ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΕΛΛΕΙΜΜΑ ΕΓΚΕΦΑΛΟΥ ΕΝΟΣ ΤΕΡΑΣΤΙΟΥ αρχιΜΑΚΑΚΑ!!!!

Το «κόλπο γκρόσσο» της δήθεν δημοσιονομικής απογραφής

Δημοσιεύτηκε την Πέμπτη, 7.8.2010

Από την επομένη των εκλογών η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ έχει ξεκινήσει μία συστηματική προσπάθεια απαξίωσης της κατάστασης της Ελληνικής οικονομίας και της διαχείρισης που έκανε η κυβέρνηση όλα τα προηγούμενα χρόνια.

Η τακτική αυτή που ξεκίνησε από το ΠΑΣΟΚ με μικροπολιτικά κριτήρια και προθέσεις σήμερα πλέον έχει εξελιχθεί σε μείζον οικονομικό και πολιτικό ζήτημα για τη χώρα μας. Βάζει σε κίνδυνο την πορεία της εθνικής οικονομίας ενώ παράλληλα υποσκάπτει το διεθνές κύρος της χώρας και υπονομεύει τη θέση της στην Ευρώπη.

Τι ακριβώς έκανε η κυβέρνηση με τα στοιχεία

Πρέπει να είναι ξεκάθαρο ότι η δήθεν «απογραφή» – αντίθετα σε αυτά που ισχυριζόταν το ΠΑΣΟΚδεν ανακάλυψε κρυφές δαπάνες, πλαστά έσοδα ή κρυφά ελλείμματα. Οι διαφορές των νέων οικονομικών στοιχείων από τα παλιά οφείλονται σε λογιστικές αλχημείες της κυβέρνησης και κατά κύριο λόγο στη μονομερή και αυθαίρετη αλλαγή του τρόπου καταγραφής των αμυντικών δαπανών.

Μέχρι σήμερα οι εξοπλιστικές δαπάνες εγγράφονταν στο έλλειμμα κατά το χρόνο παράδοσης και όχι στο χρόνο παραγγελίας. Ο τρόπος αυτός είχε υιοθετηθεί όχι μόνο σε γνώση και με σύμφωνη γνώμη της ΕUROSTAT, αλλά και με ρητή υπόδειξή της, ισχύει δε σε όλες τις χώρες της ΕΕ.

Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, μονομερώς και αυθαίρετα, άλλαξε το ισχύον σύστημα, υιοθετώντας τη μέθοδο καταγραφής των αμυντικών δαπανών κατά τον χρόνο παραγγελίας. Αποτέλεσμα: το έλλειμμα οδηγήθηκε σε τεχνητή διόγκωση και διπλασιάστηκαν τα ελλείμματα της περιόδου διακυβέρνησης του ΝΔ (και ειδικά κατά την περίοδο 2006 – 2009).

Το ΠΑΣΟΚ ισχυρίζεται ότι η ΝΔ έκρυβε τις δαπάνες αυτές από τους πολίτες και από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Διαψεύστηκε πανηγυρικά από τον αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, ο οποίος δήλωσε ότι «τα στοιχεία βρίσκονταν στις εκθέσεις της Τράπεζας της Ελλάδος και ήταν γνωστά στη Εurostat. Η στατιστική μέθοδος που χρησιμοποιούσε η Ελλάδα ήταν καθ’ όλα γνωστή και αποδεκτή», «καμία πληροφορία δεν κρυβόταν, ήταν όλες διαθέσιμες στον καθένα».

Το αποτέλεσμα είναι γνωστό: το Συμβούλιο Υπουργών Οικονομίας (το γνωστό Ecofin) της ΕΕ πήρε μία απόφαση-κόλαφο. Καταλόγισε καθαρά πολιτική σκοπιμότητα στην κυβέρνηση στην αναθεώρηση των στοιχείων, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «τα δημοσιονομικά στοιχεία δεν πρέπει να είναι έρμαια στον πολιτικό και εκλογικό κύκλο». Είναι πρωτοφανές στην ιστορία του Ecofin ένα παρόμοιο κείμενο για τη χώρα μας.

Οι καταστροφικές συνέπειες της δήθεν «απογραφής»

Η διαδικασία της «απογραφής» αποκαλύπτει ότι πραγματική πρόθεση της κυβέρνησης δεν ήταν η αποκάλυψη της «αλήθειας» και η ενίσχυση της αξιοπιστίας των δημοσιονομικών στοιχείων, όπως υποκριτικά έχει αναφερθεί.

Πραγματική πρόθεση της κυβέρνησης ήταν να φουσκώσει τα ελλείμματα της περιόδου διακυβέρνησης τησ ΝΔ για μικροκομματικούς λόγους. Για να «επιβεβαιώσει» τους ισχυρισμούς της για «τραβεστί» οικονομία καθώς και τη γενικότερη προπαγάνδα της σχετικά με την κατάσταση της οικονομίας. Και για να δημιουργήσει άλλοθι για την ακύρωση των προεκλογικών δεσμεύσεων για αυξήσεις στις συντάξεις των χαμηλοσυνταξιούχων και των αγροτών (ΕΚΑΣ και ΟΓΑ) και στις κοινωνικές παροχές, με τις οποίες το ΠΑΣΟΚ κέρδισε τις εκλογές, εξαπατώντας τον ελληνικό λαό.

Ανεξάρτητα όμως από τις προθέσεις της, το εγχείρημα της δημοσιονομικής «απογραφής» όπως έγινε τείνει να εξελιχθεί σε τεράστιο πρόβλημα για τη χώρα, όχι απλώς για την κυβέρνηση.

Μείωση αξιοπιστίας και διεθνής διασυρμός της χώρας. Ο διπλασιασμός των ελλειμμάτων της προηγούμενης περιόδου εξαιτίας της αλχημείας της «απογραφής» προσέφερε ιδανική αφορμή σε όσους αντιμετώπιζαν αρνητικά την ένταξη μιας χώρας του Νότου στην ευρωζώνη για να επιτεθούν κατά της Ελλάδας και να τη διασύρουν. Διαμόρφωσαν στο εξωτερικό κλίμα αμφισβήτησης της Ελληνικής οικονομίας των τελευταίων ετών.

Κυρώσεις κατά της Ελλάδας και απώλεια πόρων από την ΕΕ. Ήδη είναι ορατή η προοπτική κυρώσεων από το επόμενο κιόλας Ecofin με τη μορφή της μείωσης των κονδυλίων του Ταμείου Συνοχής, δεδομένου ότι υπάρχει σαφής σύνδεση ανάμεσα στη χρηματοδότηση από το Ταμείο Συνοχής και τον σεβασμό του Συμφώνου Σταθερότητας. Θα είναι η πρώτη φορά που η χώρα μας χάνει πόρους από το Ταμείο Συνοχής το οποίο χρηματοδοτεί σημαντικά αναπτυξιακή έργα σε όλη την επικράτεια.

Μείωση της πιστοληπτικής μας ικανότητας. Η μείωση της αξιοπιστίας της χώρας οδήγεισε ταχύτατα στην υποβάθμιση της πιστοληπτικής μας ικανότητας, και άρα στην αύξηση του κόστους εξυπηρέτησης του χρέους. Ήδη διεθνείς οίκοι προχώρησαν σε αυτήν την κατεύθυνση.

Μείωση της διαπραγματευτικής μας ικανότητας. Σε λίγο καιρό η χώρα μας θα διαπραγματευτεί με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τις άλλες χώρες για τα κονδύλια του Δ’ΚΠΣ. Πως θα μπορέσει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ να επαναλάβει την μεγάλη επιτυχία στη διαπραγμάτευση του Γ’ΚΠΣ εξασφαλίζοντας για τη χώρα μας σημαντικά κονδύλια; Πως θα πείσει τους εταίρους μας για τη σωστή χρήση των πόρων σε ένα κλίμα συνολικής αμφισβήτησης της Ελλάδας;

Αρνητικές επιπτώσεις στην οικονομία. Η υποχρέωση της χώρας μας να μειώσει το έλλειμμα από τα ύψη στα οποία το ανέβασε η «απογραφή» καθιστά απόλυτα ανέφικτη την «ήπια προσαρμογή». Η κυβέρνηση θα εφαρμόσει πολιτική λιτότητας και ύφεσης τα επόμενα χρόνια, αυξάνοντας τη φορολογία και μειώνοντας τις δαπάνες, με αρνητικές συνέπειες στα εισοδήματα των εργαζομένων, των μικρών και μεσαίων επιχειρηματιών και των αγροτών, καθώς και στην ανεργία και στην προσφορά κοινωνικών υπηρεσιών.

Αυτή η πολιτική διαφαίνεται στον προϋπολογισμό, με το οποίο η κυβέρνηση ομολογεί πανηγυρικά πλέον ότι μεταθέτει για το άγνωστο μέλλον σωρεία προεκλογικών της δεσμεύσεων που αφορούσαν την ενίσχυση των ασθενέστερων τάξεων, των εργαζομένων, των αγροτών και των συνταξιούχων. Το προσχέδιο προβλέπει μικρότερες (σχεδόν μηδενικές με πραγματικούς όρους) από το παρελθόν αυξήσεις μισθών και συντάξεων, αλλά και μεγαλύτερη φορολογική επιβάρυνση.

Είναι σαφές ότι η κυβέρνηση ξεκίνησε τη διαδικασία δημοσιονομικής «απογραφής» με κίνητρα πολιτικής εμπάθειας αλλά και δημιουργίας άλλοθι για αθέτηση των προεκλογικών των υποσχέσεων. Δυστυχώς για την ίδια αλλά και για τη χώρα, ο συνδυασμός ερασιτεχνισμού, κυνισμού και πολιτικής ανικανότητας που την διακρίνει θα οδηγήσει και σε πολύ σημαντικές οικονομικές και κοινωνικές επιπτώσεις εξαιτίας των περιοριστικών μέτρων οικονομικής πολιτικής που θα εφαρμοστούν για την επάνοδο των ελλειμμάτων και του χρέους σε χαμηλότερα επίπεδα. Τις συνέπειες αυτής της πολιτικής θα νιώθουν όλοι οι Έλληνες πολίτες............... ............... ................

====>> Στο κείμενο γίνεται λογοπαίγνιο, με εναλλαγή της "ΝΔ" με "ΠΑΣΟΚ" και αντίστροφα, για να γίνει κατανοητό το δούλεμα που μας κάνουν και οι δύο εβραιομαλάκες, ανάλογα με ποιο ρόλο (κυβέρνησης ή αντιπολίτευσης) παίζουν την αλλαξοκολιά τους και τον ....σεξπυρικό Αυνάν τους...... Σκίστε τους και τους δύο.

ΠΗΓΗ?????? Ο ίδιος ο μαλάκας υπουργός Οικονομοκών!!!!! >>>>> Σελίδα 108

http://www.gpapak.gr/wp-content/themes/gpapak_theme/uploads/book.pdf

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου