Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2009

ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΤΟΥ ΥΠΕΡΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ "NOVARTIS" ΚΑΙ ΟΙ ΝΕΥΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΠΑΡΑΛΥΣΙΕΣ ΤΟΥ ΕΜΒΟΛΙΟΥ ΤΗΣ ΓΡΙΠΗΣ ΤΩΝ ΓΟΥΡΟΥΝΙΩΝ!!!!!

Από το σύνδρομο παραλυσίας Guillain-Barré πάσχει το Υπουργείο Υγείας.
Πρακτικές Μονοπωλείου και Χειραγώγησης της αγοράς φαρμάκων από πολυεθνική!!!
H Eλληνική Aιματολογική Eταιρεία (είναι ένα επιστημονικό σωματείο) στο 20ο Πανελλήνιο Αιματολογικό Συνέδριο που έγινε 4-7/11/09 στο Ηράκλειο, ανακοίνωσε επίσημα την "συνεργασία" της γιά την διενέργεια ερευνών με την φαρμακευτική εταιρεία NOVARTIS που παράγει αιματολογικά φάρμακα.
Aυτά υπάρχουν στο ΕΠΙΣΗΜΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ στο οποίο κάλεσαν τους γιατρούς γιά "ενημέρωση".
Στα πλαίσια μιάς τέτοιας συνεργασίας, θα γίνεται ΠΛΗΡΗΣ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ σε αρχείο με το όνομα EUTOS όλων των περιπτώσεων χρονίας λευχαιμίας στην Ελλάδα. Η καταγραφή περιλαμβάνει και αιμοληψία με αποθήκευση του DNA των ασθενών από την νόσο. Η εταιρεία NOVARTIS θα προσφέρει την "ΔΩΡΕΑΝ" μελέτη του DNA πασχόντων με σκοπό την "καλύτερη μελέτη και αντιμετώπιση της νόσου".
Στην πραγματικότητα αυτή η φανφάρα αποβλέπει στην προώθηση προϊόντων της NOVARTIS και στον αποκλεισμό από την αγορά φαρμάκων κατά της λευχαιμίας άλλων φαρμακευτικών εταιρειών και ομοειδών προϊόντων. (οπως π.χ. το SPRYCEL της BRISTOL-MEYERS)
ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ
Η καταγραφή αυτή έχει άδεια της αρχής προσωπικων δεδομένων ??? Εχει την συγκατάθεση πασχόντων μετά ενημέρωσή τους???
Με τη μέθοδο αυτή, που εμφανίζεται προσχηματικά ως "επιστημονική έρευνα", η NOVARTIS επιδιώκει να καταλάβει "δεσπόζουσα θέση" την αγορά-κατανάλωση φαρμάκων κατά της λευχαιμίας.
Οι συνεργαζόμενοι ιατροί που τυχόν θα διαθέτουν τα δεδομένα των ασθενών τους θα έχουν όλα τα πλεονεκτήματα της "συνεργασίας" να παρακολουθούν με δαπάνες της NOVARTIS συνέδρια εξωτερικού, να έχουν κινητά τηλέφωνα, λάπτοπ, ιντερνέτ κλπ.
Οι λοιπές εταιρείες που παράγουν ανάλογα σκευάσματα (ΙΣΩΣ συμφερότερα στις τιμές τους γιά τον άρρωστο και τα ασφαλιστικά ταμεία), ΑΠΟΚΛΕΙΟΝΤΑΙ από την καταγραφή.
ΑΡΑ ΓΙΑ ΤΑ ΦΑΡΜΑΚΑ ΑΛΛΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ KATAXΩΡΗΜΕΝΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΚΑΙ ΘΑ ΜΕΙΩΝΕΚΤΟΥΝ ΛΟΓΩ ΑΠΟΥΣΙΑΣ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ
Η ΝΟVΑΡΤΙΣ ΕΙΝΑΙ Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΟΥ ΠΑΡΑΓΕΙ ΑΝΤΙΓΡΙΠΠΙΚΟ ΕΜΒΟΛΙΟ. ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΗΘΗΚΕ ΟΤΙ ΜΑΖΕΥΕΙ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΑ ΤΙΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ Η ΙΔΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ Ο ΕΟΦ ΓΙΑ ΤΥΧΟΝ ΠΑΡΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΤΟΥ ΕΜΒΟΛΙΟΥ ΓΡΙΠΠΗΣ
========================================================
Παρενέργειες από τα εμβόλια νέας γρίπης


Οι παρενέργειες χωρίζονται σε κατηγορίες από τις πολύ συχνές έως τις πολύ σπάνιες. Η διαφορά βέβαια είναι πως ο μαζικός και παγκόσμιος εμβολιασμός μπορεί να κάνει τις πολύ σπάνιες ανεπιθύμητες ενέργειες, συχνές. Για το εμβόλιο Pandemrix της GlaxoSmithKline στις πολύς συχνές αντιδράσεις (1 στις 10 δόσεις εμβολίου) αναφέρονται πονοκέφαλος, κούραση, πόνος, κοκκινίλα ή σκληρό εξόγκωμα στο σημείο της ένεσης, πυρετός και πόνος στους μύες και τις αρθρώσεις. Από την άλλη, στις πολύ σπάνιες (1 στις 10.000 δόσεις εμβολίου) παρενέργειες αναφέρονται φλεγμονή του εγκεφάλου και των νεύρων που προκαλεί αδυναμία και παράλυση, η οποία μπορεί να εξαπλωθεί σε όλο το σώμα, καθώς και στένωση ή παρεμπόδιση των αιμοφόρων αγγείων με νεφρική δυσλειτουργία.

Για το εμβόλιο Focetria της Νovartis στις συχνές αντιδράσεις (σε περισσότερα από 1 στα 100 άτομα, αλλά σε λιγότερα από 1 στα 10) αναφέρονται ερυθρότητα, οίδημα, σκλήρυνση και πόνος στο σημείο της ένεσης. Επίσης, από το αυτό το εμβόλιο κατά της νέας γρίπης μπορεί να εμφανιστεί πυρετός, γενικό αίσθημα αδιαθεσίας, ρίγη, κοπωση, κεφαλαλγία, εφίδρωση, πόνο στους μυς και στις αρθρώσεις. Όλες οι αντιδράσεις πρέπει να εξαλειφθούν εντός μίας ή δύο ημερών, διαφορετικά θα πρέπει να υπάρξει επικοινωνία με το γιατρό. Στις πολύ σπάνιες παρενέργειες (σε λιγότερα από 1 στα 10.000 άτομα) περιλαμβάνονται αγγειίτιδα (φλεγμονή των αιμοφόρων αγγείων, που μπορεί να προκαλέσει δερματικά εξανθήματα, πόνο στις αρθρώσεις και προβλήματα στη λειτουργία των νεφρών) και εξιδρωματικό σύνδρομο Stevens-Johnson (πολύμορφο ερύθημα), καθώς και νευρολογικές διαταραχές, όπως εγκεφαλομυελίτιδα (φλεγμονή του κεντρικού νευρικού συστήματος), νευρίτιδα (φλεγμονή των νεύρων) και το νευρολογικό σύνδρομο Guillain-Barré (τύπος παράλυσης).

πηγη: http://www.healthview.gr

1 σχόλιο:

  1. ΕΡΩΤΗΣΗ
    ΣΕ ΠΟΙΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΕΡΓΑΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΚΑΙΡΟ ΤΩΡΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΛΛΑ ΤΟ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ Η ΝΟΒΑΡΤΙΣ?????

    ΑπάντησηΔιαγραφή