Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2009

ΚΑΙ ΑΛΛΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΚΟΛΠΑ "ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΦΙΛΩΝ", ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΣΤΟ ΛΑΪΚΟ Γ.Ν.

Αντιδράσεις εργαζομένων για την Αιματολογική στο ‘Λαϊκό’

Του Δημήτρη Καραγιώργου

Σοβαρές καταγγελίες για τον τρόπο χρηματοδότησης της Αιματολογικής κλινικής του νοσοκομείου ‘Λαϊκό’, κάνουν οι εργαζόμενοι.

Με επιστολή προς τον υπουργό Υγείας, ο Σύλλογος Εργαζομένων Γενικού Νοσοκομείου Αθηνών ‘Λαϊκό’, σημειώνει ότι ο διευθυντής της κλινικής, καθηγητής κ. Γεράσιμος Πάγκαλης κάλεσε ασθενείς να καταθέσουν χρήματα σε λογαριασμό που διατηρεί ο Σύλλογος ‘Ίασης’, προκειμένου να ολοκληρωθούν τα έργα.

Ο εν λόγω Σύλλογος είναι ιδιωτικό νομικό πρόσωπο, το οποίο έχει αναλάβει το έργο δημιουργίας της Αιματολογικής Κλινικής, με σύμβαση που έχει υπογραφεί μεταξύ εκπροσώπων του και του υπουργείου Υγείας.

Με βάση τη σύμβαση αυτή, το δημόσιο υποχρεούται να φροντίσει έγκαιρα για τη διαρκή, εύρυθμη και πλήρη λειτουργία της κλινικής, με κατάλληλη στελέχωση σε επιστημονικό, νοσηλευτικό και τεχνικό προσωπικό.

Οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο καταγγέλλουν ότι, με δεδομένη την τραγική έλλειψη μόνιμου προσωπικού στο νοσοκομείο, αντί να γίνονται προσλήψεις, επιχειρείται εσπευσμένα η λειτουργία της κλινικής με 12 νοσηλεύτριες που προσλήφθηκαν στο νοσοκομείο μέσω του ειδικού λογαριασμού.

Ο Σύλλογος ρωτά τον υπουργό Υγείας εάν ‘…είναι δεοντολογικό και νόμιμο να καλούνται με προσωπικές επιστολές, ασθενείς, από τον καθηγητή κ. Γεράσιμο Πάγκαλη να καταθέσουν χρήματα για άλλη μία φορά σε λογαριασμό που διατηρεί ο σύλλογος Ίασις…’.

Εκφράζει, επίσης, μία σειρά από άλλα ερωτήματα, όπως ‘…από ποιους πόρους και πηγές σχηματίστηκε το κεφάλαιο του Συλλόγου ‘Ιασις. Σύμφωνα με τα φυλλάδια του συλλόγου οι καταθέσεις είναι επώνυμες.

>>> Ποιος ο ονομαστικός κατάλογος των δωρητών???

>>> Γιατί δεν κατατέθηκαν δημοσίως???

>>> Υπάρχουν προμηθεύτριες εταιρείες που δίνουν χρήματα και έχουν άμεσα συμφέροντα από τη δραστηριότητά τους στην Αιματολογική κλινική, όπως για παράδειγμα πώληση φαρμάκων ή μηχανημάτων’???

Οι εργαζόμενοι κάνουν λόγο για μετατροπή της Υγείας από αγαθό σε εμπόρευμα και φιλανθρωπία και του ασθενούς σε πελάτη.

Αναρτήθηκε από http://www.iatronet.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου