Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2009

ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ: ΟΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΣΤΟ "ΛΑΪΚΟ" Γ.Ν. ΑΘΗΝΩΝ ΕΠΕΦΤΑΝ ΒΡΟΧΗ ΚΙ Ο ΑΒΡΑΓΚΙΟΖΗΣ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΟΥΣΕ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΙΣ ΠΑΡΑΝΟΜΙΕΣ.!!!

Η ΞΕΝΟΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΞΕΡΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ... Ε, ΚΑΙ????? ΤΙ ΚΑΝΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΑ ΚΟΛΠΑ ΤΩΝ ΠΙΡΑΝΧΑΣ?????

ΑΠΛΑ: ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΚΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ ΤΑ ΠΙΡΑΝΧΑΣ - ΤΟ ΣΑΠΙΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

Μετά την ανάρτηση >>> ΒΡΩΜΙΚΕΣ ΑΝΑΘΥΜΙΑΣΕΙΣ ΣΚΑΝΔΑΛΩΝ ΣΤΟ ΛΑΪΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ.!!!!! δημοσιεύουμε το παρακάτω ντοκουμέντο:

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

"ΛΑΪΚΟ"

Αγ.Θωμά 17 Γουδή ΕΞ.ΕΠΕΙΓΟΝ

Τηλ.- Fax 2107706385

Αρ. Πρωτ:

Αθήνα, 7 / 5 / 08

Προς: τον Υπουργό Υγείας, κ. Δημ. Αβραμόπουλο

κ Υπουργέ

Στις 15 Μαΐου ημέρα Πέμπτη, θα γίνουν τα εγκαίνια της Αιματολογικής κλινικής στο Λαϊκό Νοσοκομείο της Αθήνας με προσκεκλημένο τον

ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ.

Η πρόσκληση έτσι όπως έχει διατυπωθεί και εγκαίρως έχετε λάβει, προσβάλει βάναυσα όλους μας και ιδιαίτερα το Υπουργείο Υγείας όπου με την ανοχή σας αφήνετε εξωθεσμικούς παράγοντες να καθορίζουν τα πάντα γύρω από την Δημόσια Υγεία έχοντας τον πρώτο και τελευταίο λόγο σε ένα μεγάλο Δημόσιο Νοσοκομείο όπως είναι το Λαϊκό.

Ο Νόμος κύρωσης Σύμβασης που ψηφίστηκε μόνο από το κυβερνόν Κόμμα (Ν. 3527 / 07 άρθρο 10) μεταξύ του Ελληνικού δημοσίου και του ΙΑΣΙΣ ορίζει :

Το Δημόσιο υποχρεούται να φροντίσει εγκαίρως για την διαρκή, εύρυθμη και πλήρη λειτουργία με κατάλληλη στελέχωση σε Επιστημονικό- Νοσηλευτικό- Τεχνικό Εξειδικευμένο Προσωπικό.

Οι δαπάνες στελέχωσης της κλινικής τόσο σε πρώτο χρόνο όσο και κατά τη λειτουργία αυτής θα καλυφθούν από το Ελληνικό Δημόσιο.

Ο νόμος προβλέπει ότι σε κάθε περίπτωση οι παραπάνω διαδικασίες πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί εντός 18 μηνών από την ΠΑΡΑΔΟΣΗ του έργου της δωρεάς.

Είναι γνωστή στους πάντες η τραγική έλλειψη μόνιμου προσωπικού και στο Νοσοκομείο μας και αντί να γίνονται οι αναγκαίες προσλήψεις , επιχειρείται εσπευσμένα η λειτουργία της κλινικής την επόμενη των εγκαινίων «ΠΡΟΣΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΣ» δώδεκα (12) Νοσηλεύτριες μέσω του ειδικού λογαριασμού του ΕΛΚΕ, προσπαθώντας με αυτό τον τρόπο να στελεχώσουν την κλινική.

Κύριε Υπουργέ της Υγείας

Εγκαίρως, με έγγραφό μας 126/15-1-07 σας είχαμε υποβάλλει εύλογα ερωτήματα στα οποία όμως μέχρι σήμερα δεν έχουμε πάρει καμία απάντηση!

Επειδή τώρα είναι επίκαιρα όσο ποτέ, ο Σύλλογος των Εργαζομένων σας ξαναρωτά:

1. Είναι δεοντολογικό και νόμιμο να καλούνται με προσωπικές επιστολές , ασθενείς από τον καθηγητή κ Γεράσιμο Πάγκαλη να καταθέσουν χρήματα για άλλη μία φορά σε λογαριασμό που διατηρεί ο σύλλογος ΙΑΣΙΣ στην τράπεζα ALPHA BANK αρ. λογαρ. 150002002005823; « προκειμένου να ολοκληρωθούν τα έργα»!!!

2. Από ποιους πόρους και πηγές σχηματίσθηκε το κεφάλαιο του Συλλόγου ΙΑΣΙΣ . Σύμφωνα με φυλλάδια του συλλόγου οι καταθέσεις είναι επώνυμες. Ποιος ο ονομαστικός κατάλογος των δωρητών. Γιατί δεν κατετέθησαν δημοσίως;

3. Υπάρχουν προμηθεύτριες εταιρείες που δίνουν χρήματα και έχουν άμεσα συμφέροντα από τη δραστηριότητά τους στην Αιματολογική κλινική όπως για παράδειγμα πώληση φαρμάκων ή μηχανημάτων;

κ. Υπουργέ

Φαίνεται ξεκάθαρα ότι υπάρχει ειλημμένη απόφαση να μετατρέψετε την ΥΓΕΙΑ από ΑΓΑΘΟ σε ΕΜΠΟΡΕΥΜΑ και ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΑ τον δε ΑΣΘΕΝΗ σε ΠΕΛΑΤΗ.

Τα « κερδοφόρα τμήματα» του Νοσοκομείου να δοθούν στους Ιδιώτες για επιχειρηματικές δραστηριότητες.

Τα Δημόσια Νοσοκομεία χωρίς χρηματοδότηση να μετατραπούν σε φτωχούς συγγενείς και συμπληρωματικά των ιδιωτικών, σε βάρος των πολιτών αυτής της χώρας που έχουν ανάγκη το Δημόσιο Νοσοκομείο στη δύσκολη στιγμή της ζωής τους .

Παρ` όλα τα παραπάνω ,σας αφήνει παγερά αδιάφορο το γεγονός ότι μπορεί να εκτεθούν Δημόσια ΘΕΣΜΟΙ όπως αυτός του ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ που τον θέλετε να εγκαινιάζει σε ένα Δημόσιο Νοσοκομείο μεθοδεύσεις και δραστηριότητες πέρα και μακριά από το ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ.

ΟΜΟΦΩΝΑ

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

Η Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ .................. Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΖΟΥΓΚΟΥ ΘΕΩΝΗ ..............ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ ΤΑΣΟΣ

ΣΥΝΗΜΜΕΝΑ:

- Πρόσκληση εγκαινίων

- Επιστολή προς ασθενείς από Γερ. Πάγκαλη

- Αποδεικτικό κατάθεσης χρημάτων σε τράπεζα

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ :

-ΠΡΟΕΔΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

-ΚΟΜΜΑΤΑ

-ΠΟΕΔΗΝ

-ΑΔΕΔΥ

-Μ.Μ.Ε

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου