Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2009

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥ ΤΣΟΚΑΡΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΛΑΣΤΙΚΗΣ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΗΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΕΒΡΑΙΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

ΟΤΑΝ ΕΜΦΑΝΙΖΕΙΣ ΤΗ ΧΩΡΑ ΣΟΥ ΣΑΝ ΠΕΤΑΜΕΝΟ ΚΟΥΦΑΡΙ ΣΤΗΝ ΕΡΗΜΟ… ΟΤΑΝ ΒΙΑΖΕΙΣ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΣΟΥ ΤΟΣΟ ΑΔΙΣΤΑΚΤΑ… ΤΟΤΕ ΠΑΡΑΔΙΔΕΙΣ ΚΑΙ ΤΗ ΧΩΡΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΛΑΟ ΣΟΥ ΒΟΡΑ ΣΤΑ ΠΕΙΝΑΣΜΕΝΑ ΚΟΡΑΚΙΑ.

Σ αυτή τη διαπίστωση συμπυκνώνεται η πεμπτουσία της Παπανδρεϊκής διαχείρισης που συμπλήρωσε ήδη δυο μήνες στρογγυλοκαθίσματος στην κυβερνητική εξουσία.

Ήταν μια διαχείριση ανεύθυνη, κοντόφθαλμη, υποκριτική αλλά πάνω απ όλα αποκαλυπτική για τις πραγματικές διαθέσεις των επικίνδυνα «απολιτίκ» τεχνοκρατών που διαχειρίζονται το μέλλον αυτού του τόπου.


του Κ. ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ
Αυτή η κυβέρνηση μέσα σε μόλις δύο μήνες παρασυρμένη από μια συμπλεγματική εξουσιολαγνεία, μετατόπισε τον πολιτικό της λόγο από το ένα άκρο που ήταν η ανεύθυνη και καιροσκοπική υποβάθμιση της ουσίας των προβλημάτων που συνθέτουν τη σύγχρονη Ελληνική πραγματικότητα, στο άλλο άκρο που συνιστά την πλέον απερίσκεπτη, πρόχειρα σχεδιασμένη και ολέθρια διαχείρισή τους.

Από τα κονταροκτυπήματα για τον αν ήταν 2,5 ή 11 τα δις που απαιτούνταν για τη χαλιναγώγηση των προβλημάτων της Ελληνικής οικονομίας, φτάσαμε σε δύο μόλις μήνες, να είμαστε όλοι μας θεατές του πλέον εφιαλτικού σκηνικού που το συνθέτουν δύο πράγματα:

1. Η αδίστακτη και πολυεπίπεδη επιδρομή που έβαλε στο στόχο τον Έλληνα πολίτη, και…

2. Η επικίνδυνα απερίσκεπτη διαχείριση της διακρατικής υπόστασης της χώρας μας στη διεθνή σκακιέρα εντός και εκτός των θεσμοθετημένων οργανισμών, που τείνει να εξελιχθεί σε μια ιδιότυπη κατοχή, με ολέθριες και ενδεχομένως μη αναστρέψιμες συνέπειες.

ΤΑ ΥΠΕΡΕΘΝΙΚΑ ΟΡΓΑΝΑ ΕΚΑΝΑΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ.

Ευκαιρία για να βάλουν στο στόχαστρο την αξιοπρέπεια των λαών. Και το πολυτιμότερο όργανο στα χέρια τους για την επιβολή των ανίερων σχεδιασμών τους, αποτελούν οι ασπόνδυλες κυβερνήσεις που δεν έμαθαν να κρατάνε το κεφάλι ψηλά, αλλά γοητεύονται να εκθέτουν το σκυμμένο τους σβέρκο, έχοντας εξοικειωθεί με την ιδέα του να σαγηνεύονται από τον ήχο της σφαλιάρας και τη δουλικότητα της υποταγής.

Και στην Ελλάδα όλα δείχνουν πως της έλαχε μια τέτοια κυβέρνηση στην πιο κρίσιμη καμπή της σύγχρονης ιστορίας της.

ΤΟ ΕΛΛΕΙΜΜΑ ΑΝΑΓΟΡΕΥΤΗΚΕ ΣΕ ΛΕΞΗ ΚΛΕΙΔΙ ΚΑΙ ΤΕΙΝΕΙ ΝΑ ΑΝΑΔΕΙΧΤΕΙ ΣΕ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΓΚΙΛΟΤΙΝΑ ΓΙΑ ΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΛΑΟ ΤΗΣ.

Και σ αυτή την επιχείρηση εθνικής και κοινωνικής εξόντωσης, αναδεικνύεται συνένοχος στο έγκλημα που επιτελείται σε βάρος του λαού της.

ΤΙ ΕΚΑΝΕ ΚΑΙ ΤΙ ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ ΑΥΤΗ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ:

1. Δεν έκανε το αυτονόητο. Δεν κατέδειξε τους φυσικούς και τους κατ ουσίαν ηθικούς αυτουργούς που οδήγησαν στην εμφάνιση και την περαιτέρω διόγκωση του ελλείμματος.
ΚΙ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΟ ΑΦΟΥ ΚΥΡΙΑΡΧΗ ΕΠΙΛΟΓΗ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ Η ΕΣ ΑΕΙ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΤΗΣ ΑΥΤΟΥΡΓΙΑΣ, Η ΟΠΟΙΑ ΟΔΗΓΕΙ ΣΤΗ ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΑΦΑΙΜΑΞΗ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΠΛΟΥΤΟΥ.

2. Δεν έκανε το επιβεβλημένο. Δεν αντέστρεψε τις διαδρομές μέσα από τις οποίες δρομολογήθηκαν οι εκροές που δημιούργησαν το έλλειμμα, προκειμένου να δρομολογήσει δίκαιες διαδρομές εισροών, ικανές να το μειώσουν, να το ελαχιστοποιήσουν, να το μηδενίσουν.
ΚΑΤΕΦΥΓΕ ΣΤΗΝ ΕΥΚΟΛΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΦΟΡΑ ΑΔΙΚΗ ΜΕΘΟΔΟΛΟΓΙΑ ΠΕΡΙΣΤΟΛΗΣ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΑΠΑΝΩΝ ΚΑΙ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΗΣ ΕΞΑΝΤΛΗΣΗΣ – ΔΙΑ ΤΗΣ ΦΟΡΟΕΠΙΔΡΟΜΗΣ – ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΠΟΛΙΤΗ.

3. Έκανε το απεχθές. Ταμπουρώθηκε πίσω από ψευδεπίγραφη επιχειρηματολογία, ενσωματώθηκε σε μια άχρωμη και απροσδιόριστη από ουσιαστική άποψη φιλολογία ελλειμματολογίας, και νομιμοποίησε με τη συγκατάθεση της το πλιάτσικο σε βάρος των θεσμών και του εν δυνάμει εθνικού πλούτου της χώρας.
ΕΝΟΧΗ ΑΠΕΧΘΗΣ ΚΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΕΘΝΙΚΑ ΥΠΕΡΗΦΑΝΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΙΜΟΝΙΕΡΗΔΕΣ ΤΗΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΪΚΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ.

Με δύο λόγια, αυτή κυβέρνηση…

ΔΕΝ ΚΑΤΕΣΤΗΣΕ ΤΟΥΣ ΘΡΑΣΥΤΑΤΟΥΣ ΚΡΙΤΕΣ ΜΑΣ ΣΕ ΠΡΩΤΑΡΧΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟΥΣ ΕΝΟΧΟΥΣ. ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΕΘΝΙΚΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΩΝ, ΑΛΛΑ ΑΝΕΧΘΗΚΕ ΤΟ ΘΡΑΣΟΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΕΞΟΔΗ ΜΑΓΚΙΑ ΤΟΥΣ.

Δεν ύψωσε το ανάστημά της για να πει το αυτονόητο:
«ΠΟΙΟΙ ΕΙΣΤΕ ΕΣΕΙΣ ΡΕ ΠΟΥ ΘΑ ΑΛΥΣΟΔΕΣΕΤΕ ΤΗ ΧΩΡΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΛΑΟ ΤΗΣ??? ΣΗΜΕΡΑ Η ΥΦΗΛΙΟΣ ΣΤΕΝΑΖΕΙ ΥΠΟ ΤΟ ΒΑΡΟΣ ΜΙΑΣ ΚΡΙΣΗΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΟΜΕΝΗΣ ΠΟΥ ΤΗΝ ΓΕΝΝΗΣΑΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΠΑΡΑΓΟΥΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΕΣΕΙΣ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΤΗΚΑΤΕ… ΕΣΕΙΣ ΠΡΟΩΘΗΣΑΤΕ… ΕΣΕΙΣ ΠΙΕΣΑΤΕ ΛΑΟΥΣ ΚΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΝΑ ΤΙΣ ΕΝΣΤΕΡΝΙΣΤΟΥΝ…»

«ΠΟΙΟΙ ΕΙΣΤΕ ΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΘΑ ΑΝΕΧΤΩ ΝΑ ΣΑΣ ΑΝΑΓΟΡΕΥΣΩ ΣΕ ΥΠΕΡΕΘΝΙΚΟΥΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΣ ΤΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝ ΜΟΥ ΓΕΜΙΖΕΙ ΜΕ ΤΟ ΑΙΜΑ ΤΟΥ Ο ΛΑΟΣ ΜΟΥ??? ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΩ??? ΤΙ ΚΑΝΤΕ ΣΤΙΣ ΧΩΡΕΣ ΣΑΣ ΕΣΕΙΣ??? ΓΙΑ ΠΟΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΟΙΑ ΝΟΥΜΕΡΑ ΔΙΚΑΙΟΥΤΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΜΙΛΑ ΟΤΑΝ ΟΙ ΛΑΟΙ ΣΤΕΝΑΖΟΥΝ ΣΕ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ, ΑΝΕΡΓΙΑΣ, ΚΑΙ ΑΠΟΛΥΤΗΣ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗΣ??? ΤΙ ΛΟΓΟ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΕΥΗΜΕΡΟΥΝ ΤΑ ΝΟΥΜΕΡΑ ΟΤΑΝ ΟΙ ΛΑΟΙ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΑΦΟΡΟΥΝ ΚΥΛΙΟΥΝΤΑΙ ΣΤΗ ΛΑΣΠΗ…»

«ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ ΚΑΙ ΟΙ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΣΑΣ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ ΚΑΙ Ο ΑΛΜΟΥΝΙΑ. ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΙΚΑΝΕΣ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΛΑΟΥΣ ΜΑΣ ΝΑ ΕΥΗΜΕΡΗΣΟΥΝ??? ΑΝ ΝΑΙ ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΣΤΡΩΣΟΥΜΕ ΚΩΛΟ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ, ΑΠΟΔΥΝΑΜΩΝΟΝΤΑΣ ΠΡΙΝ ΑΠ ΟΛΑ ΦΟΡΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΣΜΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΠΙΝΟΥΝ ΤΟ ΑΙΜΑ. ΑΝ ΔΕ ΘΕΛΕΤΕ ΤΡΑΒΑΤΕ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ ΚΑΙ ΜΗΝ ΤΟΛΜΗΣΕΤΕ Ν ΑΣΧΟΛΗΘΕΙΤΕ ΞΑΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ»

Οι πολιτικοί και οι πρωθυπουργοί που θα έχουν τα κότσια να πουν τα πράγματα με τα όνομα τους και να αναγκάσουν τον κάθε κατεργάρη να καθίσει στον πάγκο του, θα είναι οι ΠΑΝΤΕΛΟΝΑΤΟΙ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΙ.

Εκείνοι που διστάζουν να κρύψουν το σβέρκο στο γιακά τους και επιμένουν να τον αφήνουν εκτεθειμένο σε κάθε λογής σφαλιαρίσματα, είναι απλώς ΑΒΟΥΛΕΣ ΜΑΖΟΡΕΤΕΣ.

Αφού αναρωτηθούμε τι πολιτική ηγεσία έχουμε, ας αποφασίσουμε τι είδους πολιτική ηγεσία μας αξίζει.

ΕΚΕΙΝΟ ΠΟΥ ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΝΑ ΜΗΝ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ, ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΕΙ Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΦΙΛΟΛΟΓΙΑ ΟΧΗΜΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΧΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΣΤΑ ΑΝΙΕΡΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥΣ.

Ο πρωθυπουργός προσωπικά άρχισε ήδη να επιχειρεί να διαμορφώσει μια κοινωνική συνείδηση αποδοχής των μεγάλων εθνικών παραχωρήσεων, καλλιεργώντας ένα ύπουλο και ενοχικό κλίμα κινδυνολογίας και πανεθνικού εκφοβισμού.

ΘΑ ΤΟ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ??? ΟΠΕΡ ΕΔΕΙ ΔΕΙΞΑΙ…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου