Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2009

Οι ΗΠΑ αρνούνται και δεν επιτρέπουν σε επιθεωρητές του ΟΗΕ, να ερευνήσουν για Ο.Μ.Κ. που διαθέτουν!!!!!

Πως σας φαίνεται;;; Θυμάστε τις πουστιές των ΗΠΑ, όταν ήρθαν σε κόντρα με τον Ελ Μπαραντέϊ, για το φιάσκο τους για όπλα Μ.Κ. στο ΙΡΑΚ;;; Τώρα αρνούνται και δεν επιτρέπουν σε επιθεωρητές του ΟΗΕ, να ερευνήσουν για Όπλα Μαζικής Καταστροφής (Ο.Μ.Κ.) που διαθέτουν!!!

Από Agence France-Presse Wednesday, December 9th, 2009 - 11:00 π.μ.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες, δήλωσεαν την Τετάρτη, ότι παραμένουν αντίθετες, στις διεθνείς επιθεωρήσεις των τόπων αποθήκευσης βιολογικών όπλων (που διαθέτουν), αν και υπογράμμισαν τη δέσμευσή τους, για μια συνθήκη του ΟΗΕ, που να καλύπτει τα όπλα (αυτά) και κατ' αρχήν την εισβολή (των ΗΠΑ) στο Ιράκ, για μια υποτιθέμενη στασιμότητα του θέματος (εξ αιτίας) των επιθεωρητών όπλων του ΟΗΕ.

«Όταν πρόκειται για την διάδοση των βιολογικών όπλων και για τον κίνδυνο μιας επίθεσης, η παγκόσμια κοινότητα αντιμετωπίζει τη μεγαλύτερη απειλή", είπε η Ellen Tauscher, Υφυπουργός των ΗΠΑ για τον έλεγχο των εξοπλισμών και της διεθνούς ασφάλειας και επανέλαβαν τα μέλη της κρατικής σύμβασης για τα βιολογικά όπλα.

"Ενώ οι Ηνωμένες Πολιτείες εξακολουθούν να ανησυχούν, για την κατάσταση που υποστηρίζει τη διάδοση του βιολογικού πολέμου, θα είναι εξίσου ανησυχητικό, αν δεν μας απασχολεί περισσότερο, για κάθε μια πράξη της βιοτρομοκρατίας, λόγω της αυξημένης πρόσβασης (τρομοκρατών) στις προόδους στον τομέα των βιοεπιστημών», πρόσθεσε, τονίζοντας τη σημασία από την ενίσχυση της συνθήκης.

Ωστόσο, η νέα κυβέρνηση των ΗΠΑ εξακολουθεί να θέλει ένα πρόσθετο πρωτόκολλο (συμφωνίας), που θα επιτρέπει διεθνείς επιθεωρήσεις των βιολογικών όπλων τόπων.

"Η Κυβέρνηση Ομπάμα δεν θα επιδιώξει να ξαναρχίσουν οι διαπραγματεύσεις για ένα πρωτόκολλο ελέγχου της σύμβασης», είπε ο Tauscher.

"Εξετάσαμε προσεκτικά τις προηγούμενες προσπάθειες, για την ανάπτυξη ενός πρωτόκολλου ελέγχου και έχουμε καταλήξει στο συμπέρασμα, ότι ένα νομικά δεσμευτικό πρωτόκολλο δεν θα μπορούσε να επιτύχει ουσιαστική επαλήθευση ή μεγαλύτερη ασφάλεια", πρόσθεσε.

Κατά BWC συνομιλίες το 2001, η κυβέρνηση Μπους οδήγησε σε ναυάγιο τις διαπραγματεύσεις για το εν λόγω πρωτόκολλο, λέγοντας ότι οι διεισδυτικοί έλεγχοι, θα μπορούσαν να διακυβεύσουν την ασφάλεια των ΗΠΑ και τα εμπορικά μυστικά.

Περιγράφουμε τη στρατηγική της νέας κυβέρνησης των ΗΠΑ σχετικά με το θέμα, είπε ο Tauscher. Στην Ουάσιγκτον πιστεύουν ότι η συμμόρφωση προς τη συνθήκη θα μπορούσε να ενθαρρυνθεί μέσω της «ενισχυμένης διαφάνειας ... και επιδιώκουμε να συμβαδίζει η διπλωματία για την αντιμετώπιση προβλημάτων".

Το 1972, η διεθνής συνθήκη για τα βιολογικά όπλα, που υπεγράφη από 163 χώρες, απαγορεύει την ανάπτυξη, την παραγωγή και τα αποθέματα των βιολογικών όπλων.

Αναρτήθηκε από http://rawstory.com/2009/12/refuses-inspectors-investigate-wmds/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου