Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2009

ΚΑΙ Η ΤΖΙΠΙ ΛΙΒΝΙ ΦΟΒΑΤΑΙ ΝΑ ΒΓΕΙ ΑΠ' ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ -ΑΚΥΡΩΣΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΕΝΟ ΤΑΞΙΔΙ!!!!

Από τον Adam Horowitz στις 14 Δεκεμβρίου 2009
Εβραϊκά Χρινικά
Η
ηγέτις της αντιπολίτευσης του Ισραήλ Τζίπι Λίβνι ακύρωσε μια επίσκεψη στη Βρετανία αυτό το Σαββατοκύριακο από φόβο οτι φιλοπαλαιστινιακοί δικηγόροι θα επιδιώξουν την σύλληψη της. Η δις Λίβνι είχε προσκληθεί να μιλήσει σε Εβραϊκή συγκέντρωση στο
Hendon, βορειοδυτικά του Λονδίνου. Αναμενετο επίσης να συναντήσει τον πρωθυπουργό κ. Γκόρντον Μπράουν για ιδιωτικές συνομιλίες. Αλλά ανέβαλε το ταξίδι από φόβο ότι Εγγλέζοι δικηγόροι πιθανόν να προσκόμιζαν ένταλμα σύλληψης. (Από Αγγλικό δικαστήριο)

σραηλινοι υπαλληλοι ειδικοί σε διεθνή θέματα, από τα υπουργεία Εξωτερικών και Δικαιοσύνης συμβουλεύουν επίσης τους Ισραηλινούς αξιωματούχους να αποφεύγουν την Ισπανία, το Βέλγιο και τη Νορβηγία, από φόβο παρόμοιων ενταλμάτων σύλληψης «διεθνούς δικαιοδοσίας» για εγκλήματα πολέμου που επραξαν στην Γαζα της κατεχομενης Παλαιστινης.

Η ισραηλινη εφημερις Haaretz αναφέρει ότι ένα ένταλμα σύλληψης για Λίβνι στην πραγματικότητα έχει εκδοθεί για το ρόλο της στην ισραηλινή επίθεση τον περασμένο χειμώνα για τη Γάζα. Αλλά το γραφείο της Λίβνι είπε ότι ακυρώθηκε το ταξίδι της λόγω "φόρτου εργασίας," και επίσης ετονισε οτι "η ηγέτις της αντιπολίτευσης είναι περήφανη για όλες τις αποφάσεις που πηρε ως υπουργός Εξωτερικών κατά τη διάρκεια του πολέμου της Γάζας."

Πηγή και ο Μίμης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου